Share |

«ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ»

Την 11η Ιανουαρίου 2011 ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Κασσιανός μου απέστειλε μία ανακοίνωση με θέμα «Χωματερή Ιθάκης». Στην ανακοίνωση αυτή και στη δημοσίευσή της σε εφημερίδα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης κατηγορεί εμένα και τον κ. Σπύρο Αρσένη (Δήμαρχο Ιθάκης επί 20ετία) ότι υποχρεώσαμε το Δήμο σε δαπάνη 600.000 € «για να κάνουμε το Θιάκι διεθνώς ρεζίλι» και ότι επιμένουμε να πληρωθούν άλλες 300.000 € για τον ίδιο λόγο.Θα ήθελα κατ’ αρχήν να επισημάνω στον κ. Δήμαρχο ότι:

Αυτή ήταν η προσφορότερη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεδομένου ότι επί Δημαρχίας κ. Αρσένη, αλλά και δικής μου δημαρχιακής περιόδου δεν βρέθηκε άλλος κατάλληλος χώρος για τη χρήση αυτή. Για το τι συνέβαινε πριν από την ενοικίαση του συγκεκριμένου χώρου καλό θα ήταν να είχε ρωτήσει ο κ. Κασσιανός, μιας και δεν ζούσε, αλλά ούτε ερχόταν τότε στην Ιθάκη.

Επίσης εάν διάβαζε όλο το μισθωτήριο ενοικίασης του χώρου τότε θα έβλεπε ότι στο άρθρο 6 αναφερόταν η κατασκευή εργοστασίου καύσης των απορριμμάτων στον ίδιο χώρο. Δεν αναρωτήθηκε άραγε γιατί υπάρχει αυτός ο όρος; Στα έγγραφα του Δήμου που παρέλαβε δεν διαπίστωσε ότι είχε γίνει και μελέτη για το ως άνω, αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω ελλείψεως κονδυλίων; Ή μήπως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για τον οποίο ο κ. Κασσιανός καταφέρεται και προσπαθεί να εκμηδενίσει το έργο των Δημάρχων «των τελευταίων 40 χρόνων»;

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι τώρα αρχίζει να «προσγειώνεται» και να διαπιστώνει ποιες είναι οι διαδικασίες και ποια είναι η Ελληνική πραγματικότητα «ανησυχεί» για το δικό του έργο στην Ιθάκη. Ας μην ξεχάσουμε όλα όσα έταζε προεκλογικά και πόσο όλα αυτά άρχισαν να εφαρμόζονται.

Κύριε Δήμαρχε μας είπατε «να το βουλώσουμε και να εξαφανιστούμε», τώρα προσπαθείτε να μας καταδείξετε ως ανθρώπους που προσπαθήσαμε να κάνουμε ρεζίλι το νησί μας, τι άλλο διαθέτετε προκειμένου να δείξετε τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσετε τα καθήκοντά σας ως Δήμαρχος; Σας ενοχλεί η κριτική μας; Θα σας εξυπηρετούσε να σιωπούμε στην ανάρμοστη συμπεριφορά σας; Αυτό από πλευράς μου δεν θα γίνει.

Ως Δήμαρχος (επί δωδεκαετία) έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα να το νησί μας και θα συνεχίσω να το κάνω από όποια θέση κι αν καλούμε να λαμβάνω. Δεν είναι δυνατόν να προσβάλλετε συνεχώς τους δημότες της Ιθάκης είτε άμεσα είτε έμμεσα. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι και εμείς οι προηγούμενοι Δήμαρχοι είμασταν εκλεγμένοι από τους ίδιους πολίτες; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι καταφερόμενος προς εμάς καταφέρεστε κατά των πολιτών που εψήφισαν και εσάς;

Όμως σας ερωτώ ευθέως κ. Δήμαρχε τον Απρίλιο του 1990 όταν έγινε η μίσθωση που «έκανε το Θιάκι διεθνώς ρεζίλι» εσείς που ήσασταν, ώστε σαν ενεργός πολίτης να παρέμβετε, να προτείνετε και να βοηθήσετε; Και αν όχι τότε τι έχετε να πείτε για τον Ιούλιο του 2002 που υπέγραψα την τροποποίηση του μισθωτηρίου; Στο σύντομο βιογραφικό σας που περιλαμβανόταν στο προεκλογικό σας πρόγραμμα το 1990 φέρατε αντιπροσωπεία μοκετών στην Ελλάδα με ετήσιο τζίρο πάνω από 12.000.000 δολάρια, Το 1996, αφού είχατε αρκετό διαθέσιμο χρόνο, (πάντα βάσει του βιογραφικού σας) γράψατε βιβλίο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των Ιθακησίων δεν σας απασχόλησαν τότε; Μέχρι το 2010 είχατε κάνει δωρεές σε 3 δήμους περίπου 20.000.000 €, στο Δήμο Ιθάκης πόσα από αυτά τα χρήματα δωρίσατε για να γίνει το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο;

Καλό θα είναι να ακούτε και αυτούς οι οποίοι σας ασκούν κριτική και προσπαθούν να σας κάνουν να δείτε ότι όση διάθεση, όσο καλή πρόθεση και να έχει κανείς υπάρχουν θεσμικά και νομοθετικά πλαίσια που καθυστερούν, αναβάλουν ήκαι ματαιώνουν τις αγαθές προθέσεις υλοποίησης έργων.

Άλλωστε εσείς προεκλογικά δεσμευόσασταν ότι ακόμα και τις μελέτες για τα έργα που θέλετε να κάνετε θα τις πληρώνατε με δικά σας χρήματα. Σήμερα όμως λέτε ότι τις απαιτούμενες  μελέτες θα τις κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Όπως βλέπετε η σοφή λαϊκή παροιμία, η οποία λέει : «Έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λέμε» έχει παντού εφαρμογές.

Αν τυχόν έχετε κι άλλες τέτοιες προθέσεις προσβολής και λασπολογίας να τις πάψετε. Αν δεν αντέχετε τους ενεργούς πολίτες και δεν σας αρέσει η κριτική  δεν είναι δικό μου θέμα να βρω λύση.

Το μόνο σίγουρο κ. Δήμαρχε είναι ότι και εγώ αγαπώ την Ιθάκη και για το λόγο αυτό θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για το καλό του νησιού μας. Φυσικά θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σας για  κάθε πληροφορία, ενημέρωση, κριτική ή απάντηση χρειαστεί να δώσω. Μόνο που θα σας παρακαλούσα τα έγγραφα που μου κοινοποιείτε να είναι επίσημα έγγραφα, δηλαδή να φέρουν σφραγίδα, αριθμό πρωτοκόλλου και να είναι δεόντως υπογεγραμμένα από εσάς ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, ώστε να σας απαντώ κι εγώ δεόντως και να παραλαμβάνετε με πρωτόκολλο επίσης, διότι εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να μοιράζω ανακοινώσεις ήκαι απαντήσεις πόρτα πόρτα.

Με Ιθακησιακούς χαιρετισμούς  όπου και να βρισκεστε!!

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ