Share |

Ένας πολίτης για την "Επιτροπή Διαβούλευσης"

Με την νέα αυτή επιτροπή, που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ο νομοθέτης παραθέτει ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από το «Καλλικρατικό» σύστημα.

 

Παρ όλα αυτά στην πρώτη συνεδρίασή της στον νέο Δήμο Κεφαλονιάς, υπήρξαν κάποια θέματα τα οποία θέτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

 

1)Με ποιο τρόπο έγινε κλήρωση που είχε σαν αποτέλεσμα την σύσταση της 50μελούς επιτροπής και γιατί δεν συμπεριλήφθησαν σε αυτή παραγωγικοί φορείς?

 

2)Πως είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος από πολίτες να μπορέσουν, μέσα σε μία ώρα ενημέρωσης (αρκετά εμπεριστατωμένης ομολογουμένως) να ΄΄ψηφίσουν΄΄ ΝΑΙ ή ΟΧΙ απλά, για έναν προϋπολογισμό Δήμου πλασματικό, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος?

 

3)Γιατί δεν υπήρχε υλικό προς ενημέρωση (ζητήθηκε από μέλη της επιτροπής) για να μπορεί κάποιος να αποκτήσει άποψη και κατ επέκταση να διατυπώσει γνώμη?

 

4)Είναι δικαιολογία το ότι, λόγω όγκου του φακέλου, είναι στην διάθεση όλων στον Δήμο κάποια άλλη μέρα, μα πρέπει να ψηφίσουν τώρα?

 

5)Κάνουμε πράγματα με περίσσια βιάση μόνο και μόνο επειδή αναφέρονται σε εδάφια του «Καλλικράτη», ή περιμένουμε αποτελέσματα?

 

Διότι στην πρώτη συνεδρίαση μόνο αποτέλεσμα δεν είχαμε, μιας και  μέλη της επιτροπής είχαν φύγει από την αίθουσα (αρκετοί από αυτούς) πριν την ψηφοφορία.  

 

Γνωρίζοντας βέβαια πως αυτά τα ερωτήματα δεν θα απαντηθούν, ή αν αυτό γίνει οι απαντήσεις θα είναι καθαρά πολιτικολογίες και όχι απαντήσεις, θυμίζω ΌΤΙ:

 

Ο χαρακτήρας της επιτροπής είναι καθαρά  γνωμοδοτικός και σαν τέτοιος, δεν φέρει το βάρος πράξης ή συμμετοχής σε αποφάσεις των αιρετών, που είναι ουσιαστικά υπεύθυνοι για αυτές!!!

 

 

 

 

Τηρώ την ανωνυμία μου για ευνόητους λόγους

 

Το παρόν διατίθεται για πάσα χρήση κατά συνείδηση

 

(σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)