Share |

ένα ακόμα παραστρατιωτικό καθεστωτικό-ολιγαρχικό κόμμα

Το έτος 2011, ο λαός, το μεγάλο πλήθος, ενταφίασε τον εμφύλιο και τις λογικές του και εμφανίστηκε παντού, όπου μπόρεσε, με ενότητα και με έν α μόνο αίτημα: Δημοκρατία.

Η ενότητα  και το πεντακάθαρο και απλό αίτημα για  δημοκρατία, όπως αυτά εμφανίστηκαν σε κινήματα, πλατείες, δρόμους, γήπεδα, παρελάσεις και θρησκευτικές εκδηλώσεις οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου και τη συσπείρωση όλου του ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος, γύρω από τον Παπαδήμο και τις κυρίαρχες επιταγές των τοκογλύφων. 

 

Το  καθεστώς προσπαθεί να απαντήσει με τη συσπείρωση των παλιών κομμάτων, την ψεύτικη αντιπολίτευση και την αθρόα κατασκευή νέων. Με κάθε τρόπο θέλει να διαιρέσει και   να αφαιρέσει από την πολιτική σκηνή τα δύο μεγάλα χαρακτηριστικά που τρόμαξαν, πανικόβαλαν την τότε κυβέρνηση  και καθόρισαν σημαντικά τις εξελίξεις: την ενότητα , σαν τρόπο δράσης του λαού και τη δημοκρατία, σαν αίτημα.

Προσπαθούν να συντηρήσουν τις ιδεολογικές διαιρέσεις και τις εμφυλιοπολεμικές αναφορές, ώστε αυτή η ενότητα να μην υπάρξει ποτέ ξανά.

 

Ιδού, λοιπόν, ένα ακόμα καθεστωτικό κόμμα, με τα δικά του λόγια (Τα αποσπάσματα με τα πλάγια γράμματα  προέρχονται από δύο κείμενα που μοιράστηκαν στην Κεφαλονιά):

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ε.Ε.

Αυτό είναι το λογότυπο του, το οποίο σημαίνει "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας". Κρατούν τη λέξη "σύνδεσμος", που παραπέμπει στο πραξικόπημα του 1909 , το οποίο αποκαλούν "επανάσταση" και υποβαθμίζουν την "εθνική ενότητα" σε Ε.Ε. . (Όλοι οι στρατιωτικοί αποκαλούν το πραξικόπημα, επανάσταση). 

Μια ομάδα απόστρατων αξιωματικών το είδαν ηγέτες και προσπαθούν να πάρουν θέση μέσα στο καταρρέον πολιτικό σκηνικό, στηρίζοντας την ολιγαρχία και αναπαράγοντας διχαστικές μνήμες.

Από τα γραπτά τους προκύπτουν τα πιο κάτω:

1. Η ενότητα που επαγγέλονται στον τίτλο τους δεν αφορά όλους τους έλληνες . Έχουν σαν "στόχο την ανάδειξη των υγιών εθνικών και δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας". 

Προφανώς, όπως και άλλοτε, κάποιοι διαιρούν τους έλληνες σε υγιείς , μη υγιείς και ανθυγιεινούς. Σε εθνικόφρονες και μιάσματα. (Ένας φίλος άρχισε να ανακατεύει γύψο στον κουβά, για τη θεραπεία των ασθενών). Βέβαια, αυτό "διορθώνεται" σε άλλες παραγράφους των κειμένων τους, με ενωτικές προσκλήσεις, όπως κάνουν όλα τα παλιά και νέα μέτωπα, κινήματα, κόμματα κλπ, αλλά η γλώσσα, είτε είναι λανθάνουσα είτε όχι , έχει τη δική της ιστορία.

 

2. Η δημοκρατία τους δεν έχει καμία σχέση με αυτή που περιέγραψε ο Θουκυδίδης ή αυτή που φώναξαν οι "αγανακτισμένοι" πολίτες του 2011.  Η λύση, σύμφωνα με τα κείμενα τους, "θα προέλθει μέσα στα πλαίσια της εγκαθίδρυσης πραγματικής δημοκρατίας" και αυτή θα έρθει με την "κατάργηση ασυλίας και προνομίων βουλευτών, μέγιστη διάρκεια συνεχούς βουλευτικής θητείας , ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού, διαρκή έλεγχο του πόθεν έσχες και ψήφιση νέου Συντάγματος με κύρια σημεία την ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου της δημοκρατίας και την καθιέρωση της απλής αναλογικής". 

Δημοκρατία, όμως, στα ελληνικά είναι ένα πολίτευμα στο οποίο ο δήμος είναι αυτόδικος, αυτόνομος και αυτοτελής, δηλ. όλες οι εξουσίες , νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική και θα συμπληρώσουμε εμείς οικονομική, ανήκουν στο λαό. (Έτσι περιέγραφε τη δημοκρατία ο Θουκυδίδης, δίχως το δικό μας συμπλήρωμα)

Η αγορά και το κράτος, όταν υπάρχει δημοκρατία ανήκουν στο λαό. Τα φληναφήματα περί "ελεύθερης και όχι ασύδοτης αγοράς και ενός ισχυρού, αξιόπιστου, σοβαρού και αποτελεσματικού κράτους" είναι το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο της νεωτερικής ολιγαρχικής έννοιας του κοινοβουλευτισμού. Είναι οι ψυδείς εικόνες και τα τεχνητά διλήμματα του κεφαλαιοκρατισμού.

Αγορά, στην ελληνική γλώσσα , είναι τόπος συνάντησης , όπου οι πολίτες αγοράζουν και αγορεύουν και η έννοια του κράτους , που σήμαινε βία ή δύναμη, δεν υπήρξε ποτέ, χωρίς να είναι συνδεδεμένη με το δήμο.

Αυτός είναι ο ελληνικός τρόπος διακυβέρνησης , αλλά οι άκριτοι εισαγωγείς ξένων ιδεολογιών και οι υπηρέτες της διεθνούς κεφαλιοκρατίας τα ξεχνούν ή δεν τα ξέρουν.

 

3. Ο "πατριωτισμός" τους αρχίζει και τελειώνει μέσα στη ζώνη του ευρώ, νόμισμα το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία των Ροθτσιλντ, Ροκφέλερ και αρκετών άλλων φίλων τους, μεταξύ των οποίων πολλοί εβραίοι.  "Πιστεύουμε στην εξασφάλιση της θέσης της Χώρας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη... Παραμονή στο ΕΥΡΩ (τα κεφαλαία δικά τους)" .  Μας διαβεβαιώνουν και διαβεβαιώνουν την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση πως δεν θα φύγουν από το ευρώ, οπότε οι ιδιοκτήτες του μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Για το αν πρέπει ή όχι το νόμισμα να είναι ιδιοκτησία κάποιων λίγων, δε λένε τίποτα, όπως ΟΛΑ τα ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ - ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ αριστεροδεξιά κόμματα και αποκόμματα. Για το αν αυτό που ζει η Ευρώπη, εντός και εκτός της Ε.Ε. είναι ή όχι δημοκρατία, πάλι δεν έχουν να πουν κάτι.

 

4. Μας ενημερώνουν, επίσης,  πως "δεν θα εφαρμόσουν τους όρους του μνημονίου που θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας", ...αλλά ο καθένας που καταλαβαίνει ελληνικά, συμπεραίνει πως όλους τους άλλους όρους θα τους εφαρμόσουν. (Ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί όροι του μνημονίου δεν μας λένε. Κι ο Σαμαράς κάτι τέτοια έλεγε , αλλά  έγινε κυβέρνηση και τα ξέχασε.)

 

5. "Θα εκπονήσουν εθνικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της παραγωγικής διαδικασίας", αλλά δε μας λένε πού θα βρούνε τα λεφτά. Προφανώς, θα  δανειστούν ευρώ από τους τραπεζίτες, αν δεν φορολογήσουν τους πολίτες και για να τους εξωφλήσουν, θα μας ξαναφορολογήσουν. (Φαύλος κύκλος και ατέρμονας λόγος).  Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Παρ' εκτός και εμφανιστούν ξένοι "αξιοποιητές" της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, οι οποίες είναι υποθηκευμένες σε τράπεζες και κράτος, λόγω χρεών και της απάτης που επί χρόνια κυβερνούσε την οικονομική ζωή των λαών και των πατρίδων. 

Για τη δημόσια περιουσία, που έχει βγει στο σφυρί με  το μεσοπρόθεσμο νόμο,

Για τα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών,

Για τη φτώχεια και τη δυστυχία

και το πώς θα τα αντιμετωπίσουν  δε λένε λέξη. 

Ανήκουν , άραγε, στους όρους  του μνημονίου, που δεν αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία;

 

6. Μας λένε στα κείμενα τους πως "θα πληρώσουν ότι πραγματικά χρωστάμε, αλλά και θα διεκδικούν ότι μας χρωστάνε".

( Τώρα, γιατί εμείς και ο λαός πιστεύουμε πως δεν χρωστάμε τίποτα και το χρέος είναι μια απάτη; )

 

7. Για τους κυρίους του νέου κόμματος, αιτία όλων των συμφορών δεν είναι το ολιγαρχικό καθεστώς, ο αποκλεισμός του λαού από τις αποφάσεις που τον αφορούν, η εξουσία των τραπεζιτών πάνω στο χρήμα και τις ζωές μας, αλλά "το πολιτικό σύστημα". Αρκεί, λοιπόν, να αλλάξουν τα πρόσωπα αυτών που κυβερνούν, με τα δικάτους και όλα θα πάνε καλά.

Εμείς δεν θέλουμε να αλλάξει χέρια η εξουσία. Εμείς θέλουμε να αλλάξει η εξουσία και να γίνει δημοκρατία.

 

8 . Όλα τα παραπάνω τα εμπνεύστηκαν με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος , το οποίο τιμούν και θα καταστήσουν τα σχολεία "εστία παραγωγής ελληνικής και ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής". Μετά τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Καρατζαφέρη κι άλλοι θεομπαίχτες, χριστέμποροι και πατριδοκάπηλοι, διεκδικούν την κοσμική εκπροσώπηση του Θεού επί της γης.

Το γεγονός πως στη δημοκρατία τα σχολεία πρέπει να βγάζουν ανθρώπους που να μπορούν να κυβερνηθούν και να κυβερνήσουν  δεν τους αφορά, μια και η "πραγματική δημοκρατία" που επαγγέλονται δεν περιλαμβάνει τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στην δημιουργία των νόμων, στην απόδοση δικαιοσύνης, στην άσκηση οικονομικής, εκτελεστικής  και πολιτικής εξουσίας .

 

Θα αντιπαρέλθουμε πολλά νεοφιλελεύθερα και γιωργοπαπανδρεϊκά κατασκευάσματα που βρίσκει κανείς στα κείμενα τους, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που δεν το λένε έτσι, παίζοντας με τις λέξεις, αλλά  το περιγράφουν "το άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όχι μόνο σε ΝΠΔΔ" . Ας αγνοήσουμε το απροσδιόριστο πως στην αναθεώρηση του Συντάγματος θα υπάρξει "επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας των κομματικών νεολαιών εντός των χώρων των πανεπιστημίων", αλλά "εκτός αυτού ο Σύνδεσμος Ε.Ε. θα παρεμείνει προσηλωμένος στο άρθρο 16."!!! (Πιάστο αυγό και κούρευτο).

Και επαναλαμβάνουν "Η παιδεία έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Δεν θα επιτρέψουμε την αποξένωση των ελληνοπαίδων από τη θρησκευτική πίστη του Λαού" !!!! (Μη και το λησμονήσουμε).

Αυτό που δε μας λένε είναι τι πρόκειται να πάθουν όσοι είναι αλλόθρησκοι ή δεν θέλουν να υποστούν άλλη ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. όσο για τη θρησκευτική Πίστη του λαού... τη βλέπουμε κάθε Κυριακή στις γεμάτες εκκλησίες, αλλά και στη συμπεριφορά προς το συνάνθρωπο.  (Ο εκκλησιασμός θα είναι υποχρεωτικός; Αυτό δε μας το διευκρινίζουν).

-------------------------

 Οι κύριοι που, παρεμπιπτόντως,  δεν έχουν καμία σχέση με την Ένωση Αποστράτων, με τα δικά τους λόγια και τις δικές τους προθέσεις, αποτελούν ένα ακόμα διαιρετικό, καθεστωτικό - ολιγαρχικό κόμμα, το οποίο μετά τη σωρεία των αριστερών "πατριωτικών" κομμάτων  που ιδρύονται έρχεται να καλύψει και να συμπληρώσει το παλιό δεξιό φαντασιακό των ελλήνων, δίπλα στην "πατριωτική"  Χρυσή Αυγή και τον μνημονιακό Καρατζαφέρη.

 

Από το κείμενο τους, επίσης,  προκύπτει πως ο λαός αυτούς περίμενε, όπως το χριστεπώνυμο πλήρωμα περιμένει  τη Δευτέρα Παρουσία. Γι' αυτό γράφουν:  "ο πραγματικός έλληνας ...περιμένει αυτόν που θα του ξαναδώσει τη θέση που του αρμόζει, μέσα σε μια κοινωνία με πραγματικά ίσες ευκαιρίες για όλους". "ΑΥΤΟΝ"!!!! Έναν ή λίγο περισσότερους σωτήρες περιμένει ο λαός!

Του "Σωτήρος" είναι τον Αύγουστο και δε νομίζουμε πως η γιορτή εκείνη έχει πολλή σχέση με πολιτικές αοριστολογίες και φιλοδοξίες κάποιων μέτριων πολιτικών ανδρών,  που δεν μπορούν να ξεφύγουν από το εύρος που επιτρέπει το καθεστώς, ώστε να τους δώσει μια καλή θέση στην τηλεόραση.

 

 

  • Στην ουσία της, η πολιτική τους, πίσω από την επίκληση Θεού και Πατρίδας,  έρχεται να αποπροσανατολίσει το λαό από τα πραγματικά αίτια που είναι το έλλειμμα δημοκρατίας και η ολιγαρχική διαχείριση της πολιτικής, της πολιτείας, της ζωής και του χρήματος.
  • Με τα γραπτά τους, κρύβοντας την αλήθεια και τις πραγματικές αιτίες, επιθυμούν να δώσουν διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης και να  υπηρετήσουν την παγκόσμια τάξη του Μαμωνά, των τοκογλύφων και αυτών που παίρνουν τα σπίτια, τις περιουσίες, τις ζωές και το φαγητό των ανθρώπων. 

 

 

---------------------

Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς. (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις  χριστεμπόρων ο κοσμοκαλόγερος Παπαδιαμάντης φύλαγε την πιο κάτω φράση του:

Άνευ ψεύδους ουδεμία υπόθεσις ευοδούται.

 

Και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε για τους αρχομανείς που διαιρούν το λαό:

«Τίποτε δέν θά μπορέσει νά διαρεῖ ἔτσι τήν Ἐκκλησία, ὅπως ἡ φιλάρχία...Γιά τοῦτο λέγω καί διαμαρτύρομαι, ὅτι ἀπό τό νά περιπέσει κανείς στήν αἵρεση, τό νά σχίσει τήν ‘Εκκλησία, δέν εἶναι μικρότερο κακό»((Ἁγίου ‘Ιωάννου τοῦ Χρυσοστόμου , PG 62, 85-87))

«Οἱ εὐτελεῖς καί οἱ ἄτιμοι, πού ἐγιναν ἔντιμοι καί ζηλευτοί διά τοῦ ὀνόματός Σου, χρησιμοποιοῦν τήν τιμήν ἐναντίον τοῦ τιμήσαντος καί ἐνεργοῦν μέ θρασύτητα καί προσβάλλουν τά ἅγια μέ τήν ἀπώθηση καί ἐκδίωξη τῶν ἱκανῶν, γιά νά εἶναι αὐτοί οἱ πονηροί ἥσυχοι καί ἀσύδοτοι στήν κατ’ ἀρέσκειαν ἀνατροπήν τῆς ἐκκλησιαστικῆς τάξεως ....».

 

 

Και από τα Ευαγγέλια:

ΟΙ ΑΝΑΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑΧΟΘΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΛΗΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ «ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΛΕΠΤΑΙ ΕΙΣΙ ΚΑΙ ΛΗΣΤΑΙ» (ΙΩ. 10, 8)

Ὁ Χριστός ἀναφερόμενος εἰς τούς ποιμένας ἐκείνους πού δέν ἀναβαίνουν διά τῆς θύρας εἰς τήν αὐλήν τῶν προβάτων, ἀλλά «ἀλλαχόθεν», τούς ἐχαρακτήρισε «κλέπτας καί ληστάς». (Ἰω. 10,8), ἀλλά καί ὁ Ἀπόστολος Παῦλος τούς ἐχαρακτήρισε «λύκους βαρεῖς» (Πράξ 20, 29) πού εἰσέρχονται εἰς τήν ποίμνην μέ ἔνδυμα προβάτου διά νά κατασπαράξουν τά πρόβατα".

 

 

-----------------------------

Για μας,  διακήρυξη είναι το μήνυμα που οι πραγματικά ενωμένοι έλληνες, φώναξαν: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Τόσο απλά, τόσο σαφή, τόσο ξεκάθαρα. Με λόγια που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι ζητούν. Τα βάζουμε σε αντιπαράθεση και ψηφοφορία;

Εμείς, κύριοι, δεν επιθυμούμε να ενδυθούμε εξουσίας ένδυμα, αναζητώντας την αλήθεια και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει για την τύχη του.  Ούτε να επιβάλλουμε την πίστη μας σε όσους δεν το επιθυμούν, διδάσκοντας το αδίδακτο.

Για μας όλοι οι έλληνες και όλοι οι άνθρωποι, πέρα από ιδεολογία, επάγγελμα, φυλή και χρώμα, εναι υγιέστατοι, όσο κι εμείς.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΝΕΙ  (πνέει)  (Ιωάννου Γ, 8)

 

-------------------------------------------

Απόστρατοι Μπακάληδες

Συνταξιούχοι της αγάπης

 

 

εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ