Share |

"Έρχεται κρουαζιερόπλοιο" (Οι προεδρίνες)

Για να αποδώσουμε τα στιγμιότυπα, που μεροληπτικώς επιλέξαμε, χρησιμοποιούμε το θηλυκό άρθρο, που συμβολίζει την απροσδιοριστία, το χάος, τον έρωτα και τη μέλλουσα επανάσταση. Τη Γέννα.

1. Η πρώτη πρόεδρος, παραμονή της απεργίας, κάθεται πάνω σε μια στίβα απεργιακές αφίσσες στο μαγαζί της.  (Έβγαλε, όμως, ανακοίνωση - κάλεσμα).

2. Η δεύτερη πρόεδρος έβγαλε ανακοίνωση πως δεν θα απεργήσει , γιατί "έρχεται κρουαζιερόπλοιο"!

3. Η τρίτη πρόεδρος φροντίζει, ολοκληρώνοντας δεύτερη δεκαετία στη θέση, να διατηρεί καθαρή την πόλη της, από απεργίες, υπογράφοντας κάθε τόσο, σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις. (Φρονίμως ποιούσα, δεν υπογράφει ποτέ πρωτοβουλίες που προέρχονται από την άθλια ιστοσελίδα μας. Και μετά έχει απορίες του τύπου: "τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;").

4. Όλες οι υποψήφιες πρόεδροι για το επιμελητήριο έκαμαν την πάπια.

5. Συμμέτοχος, αλλά όχι πρόεδρος, των ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων για (άμεση) δημοκρατία, μας ενημέρωσε πως κατέρχεται ως σύμβουλος στο επιμελητήριο με κομματικό ψηφοδέλτιο ("από υποχρέωση", δήλωσε).

6. Άλλη πρόεδρος σωματείου του κατακερματισμένου συνδικαλιστικού χώρου των ΕΒΕ -για να χωράνε πολλοί πρόεδροι- υπερασπίστηκε το δικαίωμα της κυβέρνησης να απολύει δημόσιους υπαλλήλους. Καθόλου περίεργο που ήταν το σωματείο που απείχε το φλεβάρη από το καθολικό κλείσιμο της πόλης. (Η σύζυγος είναι δημόσιος υπάλληλος και προφανώς τη μισεί θανάσιμα).

7. Η πρώτη πρόεδρος κατηγόρησε τους εργάτες της επιτυχημένης απεργιακής κινητοποίησης του φλεβάρη πως είναι "άνθρωποι της  δεύτερης προεδρίνας, που ανησυχεί για την άφιξη κρουαζιεροπλοίων".

- Επίσης, τους κατηγόρησε πως κάλεσαν τον κόσμο σε απεργία, χωρίς να βάλουν ...υπογραφή. (για μια υπογραφή ζούμε όλοι μας κι αυτοί οι ανεπρόκοποι, την άφησαν απέξω).

- Ουδέτερη" προσωπικότητα, που παρακολουθούσε, με αντικειμενικό τρόπο, τον καβγά, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για το διασυρμό των εργατών που το μόνο έγκλημα τους ήταν η ...ανωνυμία(!), υπέγραψε την υποστήριξη της προεδρίνας των κρουαζιεροπλοίων, για τη θέση της προεδρίνας στο επιμελητήριο.

- Εκείνο το απόγεμα μάλωναν στα τοπικά ΜΜΕ, η πρώτη με τη δεύτερη, για το ποια θα πάρει τα εύσημα της επιτυχίας.

8. Η πρόεδρος των κρουαζιεροπλοίων, κατόπιν όλων αυτών και με ήσυχη τη συνείδηση, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για το επιμελητήριο. Ζητά να την ψηφίσουμε, "επειδή είναι επιτυχημένη επαγγελματίας".

....

10. Ο ανταποκριτής μας , στον Πειραιά, μας είπε να ενημερώσουμε τις προεδρίνες, πως ο κεφαλλονίτης πρόεδρος των Εμπόρων του Πειραιά, κ. Ζησιμάτος, συνέβαλε στην παράλυση της τοπικής αγοράς και στο πάνδημο κλείσιμο καταστημάτων, όταν το λιμάνι ήταν πλήρες κρουαζιεροπλοίων.

 

 

Τούτα, γράφτηκαν με μεγάλο σεβασμό στον θηλυκό εαυτό μας.

"Τζούλια για πρόεδρος".  Η καταλληλότερη για το μπουρδέλο που φτιάχνουν χωρίς εμάς.

 

Δεν είναι το ψάρι που βρωμάει. Είναι τα χλωμά και απρόσωπα κεφάλια του. Μόνο, που, τώρα, έχουν  βρωμίσει πολλά από τα μέρη του ψαριού. Πριν σαπίσουμε...

"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις." (Κ.Π.Καβάφης)

Ο ποιητής το είπε: Ξεφτίλα. 

 

Μη χαλιέστε με τούτα και τ' άλλα.

Οι ανώνυμοι είναι η λύση. Εσύ.

 

 

(Εικόνες: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ. Νομίζουμε πως οι στίχοι στη δεύτερη εικόνα είναι του Βασ. Παχν. Ε, Δον;

και Αυτός απάντησε: "...οι στιχοι που ρωτησες ειναι δικοι μου... καλημερεςςς:))