Share |

Έφυγε... από κοντά μας ο Φώτης Τσιλιμιδός και μας κοιτάζει χαμογελώντας (ioniansports)

Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011 00:37
 
 

Η ζωή έτσι είναι. Με τις λύπες και τις χαρές της. Έχω "αποχαιρετίσει" πολλούς φίλους και συγγενείς. Άλλους πιο αγαπημένους άλλους σχεδόν "αδιάφορους". Πάντα υπάρχει η στενοχώρια και ο πόνος φυσικά.

 

Όμως αυτό το σημερινό το ξαφνικό δεν κρύβω ότι με έριξε... πολύ. Ήταν γύρω στις 9 απόψε όταν ο Νίκος ο Κορσιάνος μου ανακοίνωσε το μαντάτο. "Φίλε, έφυγε από τη ζωή ο Φώτης μας. Απίστευτο ρε φίλε, πάει ο Φώτης".

 

Κι όμως ο Φώτης Τσιλιμιδός έχασε σήμερα τη μάχη με το θάνατο προδομένος... από την καρδιά του. Κι είχε τόσο μεγάλη καρδιά που νόμιζες πως χωρά όλο τον κόσμο.

 

Για όσους δεν τον γνώρισαν, ήταν ένας "γίγαντας", ένας αγαθός... γίγαντας με καρδιά αγνή, σα μικρού παιδιού. Από κοντά τον είχα συναντήσει δύο φορές, όμως μιλάγαμε σχεδόν καθημερινά στο τηλέφωνο.

 

Μιλούσε και γρήγορα και δεν τον καταλάβαινα με τη... μία, οπότε περνάγαμε πολύ ώρα σε κάθε επικοινωνία. Μας άρεσε όμως πολύ να σχολιάζουμε τα κακά των νησιών μας.

 

Συνηθίζουμε όταν "φεύγει" κάποιος να γράφουμε ιστορίες, να κολακεύουμε το βίο... και την πολιτεία του. Όμως ο Φώτης ήταν πραγματικά ξεχωριστός. Τελευταία μου είχε στείλει μια φωτογραφία του για να φτιάξουμε την κάρτα στην τηλεόραση της Ε.Ρ.Ζ. όταν θα μας έδινε ανταποκρίσεις.

 

Δεν πρόλαβα να τον βγάλω... στον αέρα όμως. Προτίμησε να φύγει. Κι έφυγε νωρίς. Στα 28 του χρόνια.

 

"Έχω πολλά κιλά Τάσο και οι γιατροί μου είπαν να τα χάσω αμέσως. Το παλεύω" μου είχε πει πριν κάνα μήνα όταν ήταν στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα. Και μου είχε πει πως είχε αδυνατίσει πολύ. Τον άκουγα τόσο καλά στο τηλέφωνο...

 

Α ρε Φωτάκη, κρίμα... Θα κάνεις όλους τους φίλους σου να κλαίνε σα μικρά παιδιά. Ίσως και να ήξερες όμως ότι το χρειαζόμασταν...

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι καλά εκεί που έχει πάει. Ήξερε ο Φώτης πολλά και ήξερε γιατί έφευγε. Σίγουρα.

 

Θα είσαι παντού Φώτη συνεχώς. Θα είσαι κοντά μας, δίπλα μας, μέσα μας...

 

Ο ζακυνθινός φίλος σου, Τάσος Θεοδόσης

 

 

Υστερόγραφα...  του ζακυνθινού φίλου σου

 

*** Φίλε δε σβήνω τον αριθμό σου από το κινητό μου, ούτε τα μέιλ σου

 

*** Να ξέρεις πως δε στο είπα ποτέ, αλλά έγραφες πολύ ωραία και σωστά... Ποτέ δε διόρθωνα τα κείμενά σου

 

*** Συγνώμη που δε σε πήρα για καλή χρονιά, θα το έκανα των Φώτων μια και καλή

 

*** Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, όταν μου πες πως γλίτωσες το στρατό με την αναβολή, που χάρηκα κι εγώ, γιατί που θα έβρισκα τα ματς στην Κεφαλονιά; θα είχα πρόβλημα κι εγώ αλλά και ο Ευτύχης από το "Φως". Φυσικά και όλα τα παιδιά.

 

*** Να ξέρεις και κάτι άλλο Φώτη. Εγώ και ο Ευτύχης σε καταλαβαίναμε σχετικά γρήγορα. Οι άλλοι δυσκολευόταν. Μίλαγες πολύ γρήγορα ρε Φώτη και Κεφαλλονίτικα. Εγώ λόγω γειτονικής καταγωγής... σε έπιανα κάπως καλύτερα. Στο λέγαμε όμως να μιλάς λίγο πιο αργά, εσύ δε μας άκουγες.   

 

*** Αν θυμηθώ κάτι άλλο που ήθελα να σου πω θα το προσθέσω Φώτη μου. Κοίτα μη μας ξεχάσεις...   

 

*** Βρήκα κι αυτό στο  kefaloniapress.gr. Α, ρε Φωτάκη πόσος κόσμος θα κλάψει;   


 

 

Επεσε κεραυνός σε όλο το Internetικό και δημοσιογραφικό συνάφι. Ο "Φωτάκης" έφυγε πριν από λίγο αναπάντεχα. Ο Φώτης  Τσιλιμιδός, ταλαντούχος αθλητικογράφος, ένα εξαίρετο παιδί, πέρασε απέναντι,  ξαφνικά σήμερα το απόγευμα. Το τραγικό της ιστορίας: Σήμερα το kefalonia Press δημοσίευσε φωτο του από ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτυ με φίλους. Πάρτυ με... σύστημα.  Καλό ταξίδι Φώτη, ας είναι φωτεινός ο δρόμος σου.

(ioniansports)