Share |

Αθώοι συνελήφθησαν , παρουσία δημάρχου (νέα εκδοχή)

 Το κείμενο που ακολουθεί είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας και ουδεμία σχέση, πλην της φωτογραφίας, έχει με την πραγματικότητα.

Πρόκειται για αποκυήματα λαϊκής φαντασίας και απορίες που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Είμαστε βέβαιοι πως η δικαιοσύνη και οι εντεταλμένοι λειτουργοί θα αποδείξουν την αθωότητα των εμπλεκομένων και οι φήμες, όπως και οι κατηγορίες  θα αποδειχθεί πως είναι σκέτες  κακοήθειες.

Η λαϊκή αντίληψη πως όταν κυκλοφορεί πολύ χρήμα,  αυτό μπορεί να βουλώσει στόματα μαρτύρων και αρμοδίων λειτουργών είναι απαράδεκτη συνομωσιολογία.

 

1. Το ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. 

Γιατί, σώνει και καλά, να έπεσε μόνος του ή κατά λάθος και να μην τον "έσπρωξαν";

Δημοσιεύματα φέρουν τον άτυχο μηχανικό, λίγο πριν την εξαφάνιση του, να έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγο. 

 

2. Στο λιμάνι φαίνονται δεμένα δύο πλοία. Όλοι μιλούν για ένα.

 

3. Η ποσότητα τσιγάρων που ανακοινώθηκε είναι πολύ μικρή. Το πλοίο ταξίδευε σχεδόν άδειο; 

(Ανάλογα με την μεταφερόμενη ποσότητα καθορίζεται αν ένα αδίκημα είναι πλημμέλημα ή κακούργημα).

 

4. Κανείς δεν γράφει  πως οι δύο συνελήφθησαν κατά λάθος και αδίκως, ενώ έπιναν τον καφέ τους με ένα δήμαρχο και ο ένας από τους αδίκως κατηγορηθέντες είναι στενός συνεργάτης και μόνιμος συνδαιτημόνας του δημάρχου. 

 

Χάθηκε μια ζωή.

 

 

ΥΓ. Η μάνα μου πάντα μου έλεγε "να προσέχω τις παρέες μου" κι εγώ δεν πρόσεχα. Στην περίπτωση μας, δεν ισχύει η παροιμία "πες μου τους φίλους και συνεργάτες σου , να σου πω ποιος είσαι".

Δεν υπάρχει έλεος, γιατί δεν υπάρχει δημοκρατία, λαϊκή δικαιοσύνη και αυτονομία και αυτοτέλεια, όπως θα έλεγε και ο Θουκυδίδης.

Κατόπιν τούτου, ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του κι εμείς το ίδιο, προσέχοντας μη βρεθεί στη θέση άλλων.

----------------------------------------------

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012:

1. Το δεύτερο πλοίο δεν έχει σχέση με την υπόθεση του καταμαράν και των τσιγάρων του(?). Είχε κατασχεθεί λίγες μέρες πριν. (ποτέ δεν ξέρεις)

 

2. Οι συνομιλίες πλοιάρχου - λιμενικού δεν ήταν οι καλύτερες του κόσμου για τη διαλεύκανση της εξαφάνισης ενός ανθρώπου.

"Έφυγε" με όλα τα ατομικά του είδη; !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Έτσι είπε ο πλοίαρχος, ανάμεσα σε πολλές άλλες αντιφάσεις.

Δύο εξηγήσεις: Ή τον σκότωσαν ή επιβιβάστηκε σε άλλο πλοίο εν πλώ.

 

3. Οι ποσότητες, μαζί με αυτές που υποτίθεται πως ρίχτηκαν στη θάλασσα, δεν επαρκούν ούτε για τα καύσιμα ενός ενεργοβόρου σκάφους , σαν το καταμαράν. Τα καταμαράν αυτού του τύπου δεν μπορούν να γίνουν σκάφη ακτοπλοϊας, λόγω του κόστους σε καύσιμα. Είναι σκάφη "ειδικών αποστολών". (Ας πούμε , ναύλωση από τους αντάρτες της Λιβύης, για να μην πούμε αυτό που έχουμε στα χείλη μας).

Απόστρατος λιμενικός σκέφτεται μεγαλόφωνα: "Η μικρή ποσότητα έχει δύο ερμηνείες. Είχε κι άλλο φορτίο που δεν έπεσε στα χέρια του λιμενικού ή ήταν σκάφος - "δόλωμα", για να τραβήξει την προσοχή των λιμενικών και να περάσει άλλο βαρύτερο φορτίο".

 

4. Είμαστε βέβαιοι για την αθωότητα των εμπλεκομένων. Στο παρελθόν (όχι πολύ παρελθόν) ένας εφοπλιστής είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα, μεταφέροντας ναρκωτικά αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Διαπιστώθηκε πως ήταν παρεξήγηση και ο εφοπλιστής αφέθη ελεύθερος για να συνεχίσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες (καμία σχέση με το τσιγαράδικο). Είδατε τι μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος στα καλά καθούμενα; Καλά τρεχάματα.

5. Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο πρωταγωνιστές, με εγγύηση 60.000 ευρώ και το πλήρωμα με 25.000. (Του ενός το όνομα έχει αναφερθεί. Ο άλλος, στενός φίλος και συνεργάτης του δημάρχου, υπεύθυνος για κοινοτικά προγράμματα τουριστικού ενδιαφέροντος, παραμένει ακατανόμαστος, από τα ΜΜΕ.

Αυτό είναι το σωστό και το τηρούμε και εμείς, για την "προστασία προσωπικών δεδομένων" και την αποφυγή σπίλωσης υπολήψεων, που είναι αθώες. (Δεν ισχύει για εφοπλιστές).

 

Συντάκτες:

James Bond, Sherlock Holmes και Αστυνόμος Σαϊνης

 

Ξανά ΥΓ:  Δώστε το καταμαράν στο λαό, για κρουαζιέρες ενάντια στην κατάθλιψη. Θέλουμε υλοποίηση της παροιμίας: "Η φτώχια θέλει καλοπέραση". Όπως πάνε τα πράγματα, θα το χρειαστούμε για λαθρεμπόριο τροφίμων, για πεινασμένους ανθρώπους.

Ας μην ήταν η ζωή ενός ανθρώπου... Ελπίζουμε να υπάρχει καλύτερη εκδοχή από την τελική λύση.