Share |

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ (ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΕΥΘΥΝΗΣ)

Έτσι  τιτλοφορέθηκε ο νέος υποψήφιος δημοτικός συνδυασμός. Και να λοιπόν που η πλειοψηφία των Θιακών ψηφοφόρων επέλεξε ως νέο Δήμαρχο τον «Γιάνναρο» (κ. Ιωάννη Κασσιανό), τον νέο ελπιδοφόρο υποψήφιο που θα πάει τον τόπο μας κάποια βήματα πιο μπροστά. Πόσο μπροστά άραγε μπορεί να μας οδηγήσει ο νέος Τοπικός μας Άρχων; Κλείστε τα μάτια και αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει. Ωραία !!! Τώρα ανοίξτε μάτια και αφτιά, προσγειωθείτε στην ανακαινισμένη (από την απερχόμενη τοπική αρχή) αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Ιθάκης την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 μ.μ.Κάλεσμα του Δημάρχου μας…. Θέματα προς «συζήτηση»: Κτηματολόγιο & Χωροταξικό.

Μετά τα πρώτα λεπτά της συνάντησης διαπίστωσα άμεσα τι σημαίνει ο τίτλος του συνδυασμού του Δημάρχου μας.  Φυσικά ακολουθήθηκαν δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου, όπως περιμένατε. Αφαίρεση του λόγου από κάθε διαφωνούντα, αφαίρεση του λόγου από προηγούμενους παράγοντες της τοπικής αρχής (ανεξάρτητα αν είχαν σαν πρόθεση να ενημερώσουν για «ασήμαντες» νομικές λεπτομέρειες), αφαίρεση του λόγου από κάθε Θιακό πολίτη, απειλές για χρήση αστυνομικών οργάνων σε κάθε πιθανή αντίρρηση, και τέλος για όποιους φαντάζονται αντίρρηση στο Δήμαρχο «Αν πάμε έτσι δεν θα τα πάμε καθόλου καλά».

Οφείλω να ομολογήσω ότι είχα να δω τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες περίπου από την περίοδο της «επταετίας». Ας είναι όμως, το σπουδαίο είναι ότι στο νησί μας θα γίνουν έργα, αρκεί να τα θέλουμε.

Κτηματολόγιο: Ετοιμαστείτε συμπολίτες μου. Τρέξτε στους τοπογράφους, τρέξτε στους συμβολαιογράφους, υποθηκοφυλάκειο, πολεοδομίες, βρείτε χαρτιά και τίτλους να δηλώσουμε τα ακίνητά μας στο Κτηματολόγιο, όχι όμως στο Εθνικό κτηματολόγιο, αλλά στο κτηματολόγιο του Δημαρχείου…!!!; Ελάτε τώρα, γιατί γκρινιάζετε;  Θα είμαστε έτοιμοι για το εθνικό κτηματολόγιο όπου θα πρέπει να ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία. Και φυσικά τώρα που τα οικονομικά μας είναι ανθηρά είναι καλύτερα να εφοδιαστούμε τα απαιτούμενα για το κτηματολόγιο, ανεξάρτητα αν θα τα υποβάλλουμε μετά από 3-4 χρόνια στην Κτηματολόγιο ΑΕ. Όσο για το κόστος απόκτησης των δικαιολογητικών μην ανησυχείτε ο Δήμαρχος είναι εδώ. (Όπως και λίγο πριν τις εκλογές. Τραπέζια, πεσκέσια άλλα μικρά, άλλα μεγάλα. Ο Δήμαρχος έχει τέτοια οικονομική επιφάνεια που τα χρήματα του τρέχουν από τα μπατζάκια.) Να γνωρίσει και να ενημερωθεί από τους υπαλλήλους ήθελε και τους τραπέζωσε. Βέβαια από ψάρι ξεκίνησε, αρνιά ήταν η δεύτερη επιλογή, αλλά σε παστίτσιο κατέληξε το μενού. Και εφόσον δεν φείδεται χρημάτων, μάλλον η απαξίωση ήταν ο λόγος της περικοπής του μενού, μην κακομαθαίνουμε κιόλας.

Χωροταξικό: Ωχ! Ωχ! Ωχ! Ιθάκη αναγεννημένη από 1ης Ιουλίου 2011. Νέοι περιφερειακοί δρόμοι, δύο ΒΙ.ΠΕ (βιομηχανικές περιοχές), λιμάνια, κολυμβητήριο (που να βρούμε θάλασσα κοντά μας), γυμναστήριο, παιδικές χαρές, πλατεία χωρίς αυτοκίνητα… Πω πω Μεγαλεία το Θιάκι. Τώρα βέβαια αν χρειαστεί θα πάει το βενζινάδικο ο «ξάδελφος» λίγο παραπέρα, αν θα χρειαστεί να περάσει δρόμος από ιδιωτικές ιδιοκτησίες θα τις «πάρουμε», νταλίκες 20τονες δεν θα υπάρχουν πια στην Ιθάκη. Ε! βρε αδερφέ, όλο γκρίνια είμαστε. Καμιά 20αριά καταστήματα και επαγγελματίες που δεν θα μπορούν να παραλάβουν εμπορεύματα δεν είναι και τίποτα σημαντικό, άλλωστε σε κάθε μεγάλο έργο θα υπάρχουν και δυσαρεστημένοι.

Μέσα στον ενθουσιασμό μου θα ξεχνούσα το πιο σημαντικό.

Από 15 Ιανουαρίου και για άγνωστο χρονικό διάστημα, ο Δήμαρχος θα κλείσει την πλατεία στην διέλευση όλων των οχημάτων.

Άντε βρε, οι Σπέτσες του Ιονίου θα γίνουμε. Εκεί γιατί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα;  Ετοιμάστε τους γαϊδάρους. Άσκημα θα είναι; Επιστροφή στη φύση και στη δημοκρατία.

Τι; Τι; Αν όλα αυτά θέλουν χρόνια, μελέτες, εγκρίσεις από Περιφέρειες και Υπουργεία; Ε! καλά τώρα… Δεν μας απασχολούν αυτά. Για εμάς δεν υπάρχει Κώδικας ΟΤΑ, δεν υπάρχει διαδικασία, δεν υπάρχει γραφειοκρατία. Αυτά, αφού ξεκινήσουν τα έργα, θα τα αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι του Δημάρχου και αλλοίμονο σε αυτόν που θα μας κωλυσιεργήσει τα έργα. Αν δεν αρέσει η τακτική του Δημάρχου στο επίσημο ελληνικό κράτος  τότε πολύ απλά ας μας ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος.

Τι άκουσα; Αντίρρηση; Διαφωνία; Δεν υπάρχουν τέτοιες έννοιες πια στην Ιθάκη. Είπαμε Δημοκρατία.

Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να γυρίσουμε στα 1800κάτι, τότε που μετά από 400 χρόνια αγγλοκρατίας δημιουργήθηκε η Επτανησιακή Πολιτεία. Και τότε τέτοιας μορφής δημοκρατία είχαμε.

Άντε λοιπόν Σιδεροκέφαλος ο Δήμαρχος (θα χρειαστεί και ατσάλινη περικεφαλαία για να σώσει το κεφάλι του).

Ραντεβού στα Δημοτικά Συμβούλια, στην πλατεία 15 Γενάρη και στους δρόμους, γιατί αν συνεχίσουμε με την ίδια δημοκρατική διαδικασία θα είμαστε συνεχώς στα κεντρικά δελτία ειδήσεων πανελλαδικά.

«Γιάνναρος» η καλύτερη διαφήμιση της Ιθάκης, τύφλα να  ’χει η ανακοίνωση για την πιθανή εύρεση του παλατιού του Οδυσσέα.

Συμπέρασμα: Τέτοιοι που είμαστε, τέτοια μας πρέπουν.

Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

 

πηγή: Ithacanews.gr