Share |

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ:

Με το παρόν θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους συμπολίτες μας την πρωτοφανή, ασεβή, αυθαίρετη και αιφνιδιαστική ενέργεια της σημερινής διοίκησης του Νομαρχιακού Νοσοκομείου  Κεφαλονιάς, που προέβη στην κατάλυση του ιερού προσκυνηταρίου που βρισκόταν στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, το οποίο καταλάμβανε χώρο μόλις 3 τ.μ. από τα 10.000 του οικοδομήματος, εγκαθιστώντας στη θέση του φωτοτυπικό μηχάνημα. Επίσης θέλουμε να κάνουμε γνωστή  τη βιαιότητα με την οποία καταστράφηκαν τα αυτοκόλλητα ιερά σύμβολα από τους υαλοπίνακες, την καθαίρεση και απαγωγή των εικόνων.
Το εικονοστάσιο αυτό, η δημιουργία του οποίου αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών, έγινε κατόπιν υλοποίησης ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου από τον τότε διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Κεκκάτο, ενώ την φιλότεχνη επιμέλεια είχε αναλάβει ο παιδίατρος και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Ευάγγελος Ευαγγελάτος και την αγιογράφηση η αγιογράφος Χριστίνα Κεφαλά.
Ο χώρος αυτός είχε σκοπό να καλύψει την πνευματική ανάγκη των ασθενών και συνοδών ενώ παράλληλα θύμιζε και την ιστορική ονομασία του νοσοκομείου μας «Άγιος Γεράσιμος» και τη συγχώνευσή του με το παιδιατρικό νοσοκομείο «Άγιος Γεράσιμος».
Αγνοώντας όλα τα παραπάνω, η νέα διοίκηση προέβη στην μη ιερή αυτή πράξη.
Νέα εποχή, νέα ήθη;
Επειδή όμως το νοσοκομείο δεν ανήκει στις διορισμένες διοικήσεις αλλά σε όλο τον Κεφαλλονίτικο λαό παραθέτουμε το γεγονός αυτό στην κρίση του και ζητάμε να επιληφθεί του θέματος ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

 

(Σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

ΣΗΜ."Ι": Εμείς της γης οι κολασμένοι