Share |

"Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά": Οι Έλληνες θα γράψουν, ξανά την ιστορία

(το κείμενο γράφτηκε ως απάντηση στις απειλές του ΟΑΕΕ).

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών δημιουργήθηκε, μετά από συγχώνευση προβληματικών ταμείων (Ξενοδόχων, Εμπόρων, Αυτοκινητιστών κ.ά.) με το ΤΕΒΕ.

Ως την ίδρυση του Ο.Α.Ε.Ε., τις Διοικήσεις των Τ.Ε.Β.Ε., Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων, Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδόχων κ.ά.  εκλέγανε οι ασφαλισμένοι, τα Επιμελητήρια και οι Ομοσπονδίες των Ε.Β.Ε. . Εκλεγμένες Διοικήσεις είχαν όλα τα μεγάλα Ταμεία Ασφάλισης των ελευθέρων Επαγγελματιών και εκλεγμένη διοίκηση έχει και σήμερα το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο είχε αρνηθεί να συγχωνευθεί.

Με τη συγχώνευση των Ταμείων  και ενόψει της δημιουργίας του Ο.Α.Ε.Ε., οι κρατούντες ανέστειλαν τη διαδικασία εκλογής Διοίκησης από τους ασφαλισμένους. Όπως είχαν δηλώσει το μέτρο θα ήταν προσωρινό, αλλά αυτό ξεχάστηκε. Το κράτος είχε αναλάβει την υποχρέωση χρηματοδότησης του Τ.Ε.Β.Ε. - Ο.Α.Ε.Ε. , λόγω της επιλογής να συγχωνευθεί το ΤΕΒΕ με ελλειμματικά ταμεία, υποχρέωση που ουδέποτε υλοποίησε. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και την ίδρυση του Ο.Α.Ε.Ε. απομακρύνθηκε ο τελευταίος εκλεγμένος Πρόεδρος, κ. Κων. Κόντος(2008).

Ο Ο.Α.Ε.Ε. είναι οργανισμός τα έσοδα του οποίου προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών του, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει κατ΄αποκλειστικότητα το κράτος.  Δεν έχει έσοδα από πελατειακής και μικροκομματικής αντίληψης "κοινωνικούς πόρους" και το κράτος δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να διαχειρίζεται χρήματα των ασφαλισμένων. Οι νόμοι, όμως, στην Ελλάδα δεν φτιάχνονται από τους πολίτες και, σχεδόν πάντα, λειτουργούν σε βάρος των πολλών.

Η οικονομική κρίση στην οποία περιήλθε η Ελληνική κοινωνία, από το 2009, αφαίρεσε από την αγορά κυκλοφορούν χρήμα ίσο με το 50% του ΑΕΠ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων και η αδυναμία αντιμετώπισης των υποχρεώσεων τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

 

Η απόλυτη αιτία της κρίσης χρέους οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολιτικοί και τα κόμματα έχουν εκχωρήσει το δικαίωμα δημιουργίας, διαχείρισης και κυκλοφορίας του χρήματος σε λίγους ιδιώτες, οι οποίοι το δημιουργούν εκ του μηδενός και το δανείζουν σε κράτη, πολίτες και επιχειρήσεις, με σκοπό το κέρδος των ολίγων.

Τα κράτη αντί να εκδίδουν χρήματα, δανείζονται χρήματα.

Το κράτος και οι πολιτικοί κάνουν πως δεν γνωρίζουν την πραγματική αιτία του χρέους ιδιωτών και κρατών και εξαπολύουν όλους τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που ελέγχουν ενάντια στο λαό.

Αν είχαμε δημοκρατία, η διαχείριση του χρήματος θα ανήκε στο λαό και η διαχείριση των ταμείων στους ασφαλισμένους.

-------------------

Η οργανωμένη και συντονισμένη απάντηση όσων έχουν μετατραπεί σε οφειλέτες, όσων έχασαν τις εργασίες τους, όσων δεν βρίσκουν δουλειά, όσων μειώθηκαν μισθοί, συντάξεις και και κάθε είδους κοινωνικές παροχές, χάρις στην προδοτική συμπεριφορά των πολιτικών, είναι μία και είναι πολιτική:

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ.

Το χρήμα να γίνει άτοκο δημόσιο εργαλείο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα κέρδη των τοκογλύφων. Να πάρουμε  το χρήμα από αυτούς στους οποίους το δώσανε.

- Διαγραφή όλου του κρατικού χρέους, ως αποτέλεσμα απάτης και συμπαιγνίας πολιτικών και ιδιωτών - τραπεζιτών.

- Πάγωμα χρεών όλων των πολιτών,  νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ως ότου έρθει η δημοκρατία στην Ελλάδα και αξιολογήσει κάθε περίπτωση χωριστά.

- Κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ, Φόρου ακίνητης περιουσίας κ.λ.π., διότι όταν το χρήμα δημιουργείται από την Πολιτεία, αυτοί οι άδικοι φόροι που πέφτουν εξ ίσου πάνω σε πλούσιους και φτωχούς, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.

 

Δεν πρόκειται για αιτήματα που απευθύνονται σε κάποιους που πρέπει να τα κάμουν δεκτά. Δεν πρόκειται για επιστολή "διαμαρτυρίας". Είναι μία καθαρή δήλωση του τι θέλουμε. Είναι αυτά που θέλουμε και θα πάρουμε, με κάθε τρόπο. Είναι αυτά που μπορούν να μας ενώσουν και να μετατρέψουν την πλειοψηφική δυσαρέσκεια σε πλειοψηφική πολιτική δύναμη.

Η Κυβέρνηση, τα κόμματα, η Ε.Ε. και κάθε άλλος αρμόδιος καλούνται να τοποθετηθούν θετικά και με σαφήνεια επί όλων αυτών, αλλιώς έρχεται η σειρά των αποκάτω. Δεν σας χρειαζόμαστε, αν δεν κάνετε αυτό που θέλουν οι πολλοί. Και όποιος νομίζει ότι όσα γράφονται εδώ δεν είναι αυτά που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ας κάμει δημοψήφισμα. Αλλιώς, μπορούμε να μετατρέψουμε σε δημοψήφισμα, κάθε εκλογική διαδικασία, μέχρις ότου επιτευχθούν αυτά που θέλουμε.

 

 

Η Εποχή της ΑΠΑΤΗΣ και της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ τέλειωσε.

Οργανωνόμαστε, αυξανόμαστε, για να έχουμε όσα μας ανήκουν. Από στόμα σε στόμα και από χέρι σε χέρι, ο καθένας πρέπει να συμμετέχει και να μοιράζεται την ανάγκη για μια νέα "φιλική εταιρεία", με έμφαση στη φιλία και την αγάπη. 

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να πάψει η εργασία όλων μας να γίνεται κέρδος για τους λίγους και δυστυχία για τους πολλούς.

Συντονίζουμε τις δράσεις μας.

Ενεργοποιούμε το άρθρο 120 του Συντάγματος και δεν αποκλειούμε κάνενα μέσο, ακόμα και τα νόμιμα.

 

Οι Έλληνες θα γράψουν, ξανά την ιστορία.

Η αμφισβήτηση του χρέους και της μονοπωλιακής ιδιοκτησίας του χρήματος από κάποιους λίγους ιδιώτες, αφορά όλη την Ευρώπη και όλο τον Πλανήτη.

 

ΥΓ:

Διονύσιος Σολωμός, παρακαταθήκη για "Ελεύθερους Πολιορκημένους":

"Κάμε ώστε ο μικρός Κύκλος, μέσα εις τον οποίο κινιέται η πολιορκημένη πόλη, να ξεσκεπάζει εις την ατμοσφαίρα του τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ελλάδας, για την υλική θέση, οπού αξίζει τόσο για εκείνους οπού θέλουν να τη βαστάξουν, όσο για εκείνους οπού θέλουν να την αρπάξουν, και, για την ηθική θέση, τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ανθρωπότητος.
Τοιουτοτρόπως η υπόθεση δένεται με το παγκόσμιο σύστημα. -Ιδές τον Προμηθέα και εν γένει τα συγγράμματα του Αισχύλου.- Ας φανεί καθαρά η μικρότης του τόπου και ο σιδερένιος και ασύντριφτος κύκλος οπού την έχει κλεισμένη. 
Τοιουτοτρόπως από τη μικρότητα του τόπου, ο οποίος παλεύει με μεγάλες ενάντιες δύναμες, θέλει έβγουν οι Μεγάλες Ουσίες"

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

(και γιατί όχι σε όλη την Ελλάδα; το κείμενο γράφτηκε σε συνεργασία με τους "Αποφασισμένους Αχαϊας")

Επικοινωνία:

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

ithacanet.gr@gmail.com

κινητά:

  6932457089 (wind)

 6986908643 (cosmote)

 6941639287 (vodafone)

 

 

(τις εικόνες δημιούργησε ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)