Share |

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΤΟ "ΚΟΜΜΑ" ΤΟΥ ΟΧΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ- ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ- ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ"

Όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο και τελείς υπό κατοχή, απαιτείται τεράστια ενότητα, τουλάχιστον ίση με το ποσοστό του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά, έστω και για μια μόνο στιγμή, ένας ολόκληρος κόσμος συναντήθηκε πάνω σ' ένα ΟΧΙ, κάτω από συνθήκες άγριας προπαγάνδας, απόσυρσης χρήματος, αβέβαιου μέλλοντος και υπαρκτής απειλής κατάσχεσης καταθέσεων.  Αυτή η μεγάλη ενότητα μπορεί να συνεχιστεί και αυτό επιτυγχάνεται με πολιτικούς στόχους -προτάγματα, που μπορούν να ενώσουν το ετερόκλητο ιδεολογικά και κομματικά πλήθος. H μόνη σταθερή "αξία" είναι τα λεηλατημένα συμφέροντα του καθενός μας. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ. Αυτό που μπορεί να ενώσει είναι το κοινό συμφέρον κι όχι όλων των ειδών οι ολιγρχικές πολιτικές και ιδεολογίες.

Αντ' αυτού, ο καθένας αναπαράγει και προτείνει το δικό του ιδεολογικό και κομματικό φαντασιακό (όταν δεν είναι φαντασίωση), με πραγματικό αποτέλεσμα τη διαίρεση, που εξυπηρετεί την Ολιγαρχία -και δεν ενδιαφέρει κανέναν, αν αυτό είναι ηθελημένο ή αθέλητο . Η επίκληση πολιτικών γραμμών και προβεβλημένων ανθρώπων, που συσκοτίζουν αντί να διαφωτίζουν, που διαιρούν αντί να ενώνουν, που επιθυμούν να ηγηθούν αντί να στρατευθούν, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ. Η ενότητα των "αγανακτισμένων" του 2011 πουλήθηκε απ' όλ' αυτά τα πρόσωπα και κόμματα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα χαθεί και η ενότητα του ΟΧΙ του 2015. Τότε, ας παραμείνουμε ζώντας νεκρή ζωή.

ΣΤΟΧΟΙ, που μπορούν να ενώσουν και να αλλάξουν τα πράγματα, είναι αυτοί που προέκυψαν από τις πλατείες του 2011 και από  το ΟΧΙ  του 2015:
- ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.
- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΑΤΗΣ. Με κάθε μέσο, ακόμα και με τα νόμιμα, όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
-Ακύρωση, με δημοψηφίσματα, όλων των νόμων κιαι των συμβάσεων, που αντιστρατεύονται αυτές τις επιθυμίες του λαού. Ακύρωση κάθε παραχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας και απαλλοτριώσης ή πώλησης ιδιωτικής και δημόσιας  περιουσίας.  Αρνούμαστε, δημοκρατικώ δικαίω, όλες τις δεσμεύσεις, που εμποδίζουν το λαό να απολαμβάνει τους κόπους του και να ζει, σύμφωνα, με τις δυνατότητες του.

Με όλα τα μέσα και κύριο όπλο την ΕΝΟΤΗΤΑ, απαντάμε στον πόλεμο, που μας κήρυξαν συγκεκριμένοι εχθροί - πολιτικοί υπηρέτες της ολιγαρχίας , που μόνο "εταίροι" και "σύμμαχοι" δεν μπορούν να αποκληθούν. Σύμμαχοι και εταίροι, για την απελευθέρωση των λαών, από τα ψεύτικα χρέη και την εγκαθίδρυση δημοκρατίας είναι οι πολίτες όλης της Ευρώπης και όλου του κόσμου, όλες οι δημοκρατικές οργανώσεις και κυβερνήσεις.

Η Ευρώπη ή θα γίνει δημοκρατική ή φεύγουμε, διεκδικώντας αποζημίωση, για την οικονομική καταστροφή, την ψυχική οδύνη και τους χιλιάδες νεκρούς.
ΤΑ ΜΕΣΑ:
1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ.

Δίχως δημοκρατία, ως διαδικασία, δεν θα υπάρξει Δημοκρατία, ως Πολίτευμα. Δίχως αλληλοσεβασμό σε κοινό τραπέζι και σε κοινό δρόμο, δεν υπάρχει ελπίδα. Όσοι αναπαράγουν ιδεολογίες και στάσεις, για να μη συνυπάρξουν στον κοινό αγώνα, ως αιτία μη συνεργασίας, ΕΙΝΑΙ, ΑΠΛΩΣ, ΠΡΑΧΤΟΡΕΣ.Διαιρούν, συνειδητά ή ασυνείδητα.

Όποιος δεν αμφισβητεί την ιδιοκτησία του νομίσματος, από μια χούφτα ιδιωτών, είναι πουλημένος σ' αυτούς. 

Η σημερινή κυβέρνηση και η πολιτική  της οδηγούσε το λαό σε βέβαιη ήττα, αφού, ούτε για μια στιγμή δεν αμφισβήτησε τους απάνθρωπους  θεσμούς  της διεθνούς και ντόπιας ολιγαρχίας -ούτε για μια στιγμή δεν ζήτησε εκδημοκρατισμό στην Ευρώπη και δεν δημιούργησε θεσμούς δημοκρατίας στην Ελλάδα. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.

2. ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ, σαν πρώτιστο συνεκτικό υλικό, ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ, ΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, δημιουργούμε και υλοποιούμε, ΑΠΟ ΤΩΡΑ, το πολιτικό και οικονομικό σχέδιο, που θα στηρίζεται στις δικές μας δυνάμεις, καθιστώντας ευπρόσδεκτη και αφομοιώσιμη κάθε, έξωθεν, βοήθεια. Λειτουργούμε, ενωτικά και δημιουργικά, θωρακίζουμε το λαό και τα "θέλω" του, εξοπλίζουμε, με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, την μεγάλη ενότητα, ώστε αυτή να μπορεί να ανατρέψει τους ολιγαρχικούς εσωτερικούς και διεθνείς συσχετισμούς δύναμης.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΓΩΝΑ - ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΘΕΛΟΥΜΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ , ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ, ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΩΝ -ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΟΛΕΑ ΛΑΟ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΡΕΗ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. - ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ.

 

Καλούμε κάθε οργάνωση και πρόσωπο, σε διάλογο και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόσκληση.

Οφειλέτες όλων των ειδών, ας ενωθούμε.
Όσοι οφείλουμε στον εαυτό μας, τον διπλανό μας, τα παιδιά μας, την πατρίδα και την Ιστορία.

Ας γίνουμε , με οργανωμένο τρόπο, οι Πολλοί, που πρέπει όλοι να σέβονται και να υπηρετούν.

 Αρκετά αφήσαμε άλλους να μας "σώζουν".

"Πολιτική Οργάνωση  άνεργων, ανασφάλιστων, οφειλετών..., οργάνωση των πολλών, των αποκάτω, των κολασμένων και κατεστραμμένων":

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

---------------------------------------------------------

- “Οι επαναστάσεις μεσιέ, δεν γίνονται με μοιρογνωμόνιο, γίνονται με όνειρα, με την εκρηκτική απελευθέρωση του έρωτα και την αποδιοργάνωση της τάξης. Είναι ένα προσωπικό μονοπάτι απεξάρτησης. Πουθενά δεν υπάρχει τάξη στο σύμπαν, γιατί τάξη σημαίνει ορισμένο μέγεθος, χώρο και χρόνο, στασιμότητα, έννοιες ανύπαρκτες για το σύμπαν…”  Χρόνης Μίσσιος

- "Η ανάγκη για δικαιοσύνη είναι συναίσθημα και όχι θεωρία. Όλοι όσοι φτάνουν στην επανάσταση από τη θεωρία, φεύγουν με τη θεωρία, απαράλλαχτα όπως οι καλοταϊσμένοι και οι φιλόδοξοι που φεύγουν από τον ίδιο δρόμο. Στην επανάσταση δεν μπαίνεις από ιδεολογία. Μπαίνεις από καρδιά. Απεναντίας το συναίσθημα είναι η δύναμη που αναταράζει τη ζωή ολάκερη και τη σκορπάει σ' όλους τους ανέμους". Παναϊτ Ιστράτι 

- "Και εύρεν εν τω ιερώ τους πωλούντας βόας και πρόβατα και περιστεράς, και τους κερματιστάς καθήμενους. Και ποιήσας φραγγέλιον εκ σχοινίων πάντας εξέβαλεν εκ του ιερού... και των κολλυβιστών εξέχεε το κέρμα και τα τραπέζας ανέστρεψε...". (Ιωάνν. 2:15)

- "Κάμε ώστε ο μικρός Κύκλος, μέσα εις τον οποίο κινιέται η πολιορκημένη πόλη, να ξεσκεπάζει εις την ατμοσφαίρα του τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ελλάδας, για την υλική θέση, οπού αξίζει τόσο για εκείνους οπού θέλουν να τη βαστάξουν, όσο για εκείνους οπού θέλουν να την αρπάξουν, και, για την ηθική θέση, τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ανθρωπότητος...  Ας φανεί καθαρά η μικρότης του τόπου και ο σιδερένιος και ασύντριφτος κύκλος οπού την έχει κλεισμένη. Τοιουτοτρόπως από τη μικρότητα του τόπου, ο οποίος παλεύει με μεγάλες ενάντιες δύναμες, θέλει έβγουν οι Μεγάλες Ουσίες".  (Διονύσιος Σολωμός, από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους")