Share |

Ας γίνουμε συνεργάσιμοι

Όποιος λέει ότι υπάρχει νομική λύση στα "κόκκινα δάνεια" ή είναι απατεώνας ή είναι αφελής, (για να μην πούμε "ηλίθιος"). 
Όποιος περιμένει σωτηρία, από μια κυβέρνηση, που επιτρέπει στην ιδιωτική ΤτΕ να νομοθετεί και να απαιτεί δήλωση νομιμοφροσύνης και πιστοποιητικό συνεργασιμότητας, από τους μη έχοντες, πείτε εσείς τι είναι. 
Όποιος πιστεύει τα λόγια μιας κυβέρνησης, που επιτρέπει στον Στουρνάρα να ορίζει ποιος είναι και ποιος δεν είναι "συνεργάσιμος", και αντί να νομοθετήσει, εξακολουθεί να υπόσχεται προστασία πρώτης κατοικίας, βρείτε εσείς τι είναι. Όταν θα βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως, αποκοιμισμένος από μια κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας, θα βρει μόνος του τι είναι. 
Όποιος νομίζει ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, θέλει, απλώς, να εισπράξει χρέη και φόρους, ας αναρωτηθεί γιατί η κυβέρνηση βάζει προσκόμματα στην είσπραξη των χρεών, όσων έχουν εμπλακεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων; 
Όποιος νομίζει ότι είμαστε ακόμα ανεξάρτητο κράτος, ας διαβάσει τα λόγια του Σόιμπλε, που επαναλαμβάνει τη ρήση του Γιούνκερ: "η Ελλάδα δεν είναι κράτος". Αν δεν του αρκεί αυτό, για να πειστεί, ας ρίξει μια ματιά σ΄αυτό που έχουν βάλει δίχως ψηφοφορία, σα να είναι Θεϊκός Νόμος, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους».

Επειδή, απευθυνθήκαμε σε όλα τα κόμματα, εξηγώντας, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, το γιατί κράτος και πολίτες ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, αλλά κανένα κόμμα ή άλλος επαγγελματίας "σωτήρας" δεν τόλμησε να απαντήσει, ας καταλάβουμε ότι είμαστε μόνοι μας κι ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Eίναι ΟΛΟΙ συνένοχοι. 

Δηλώνουμε και καλούμε όλους τους Έλληνες: 
Ας γίνουμε συνεργάσιμοι, πρώτα απ' όλα με τον εαυτό μας, τον διπλανό μας, αναλογιζόμενοι όσα χρωστάμε και πρέπει να αφήσουμε στα παιδιά μας και στην Ιστορία. 
Ας ρωτήσουμε όλοι μαζί κυβέρνηση, κόμματα και τράπεζες, αυτές τις χρηματοδοτημένες από το αίμα του ελληνικού λαού, με  χιλιάδες δολοφονίες ανασφάλιστων ασθενών και αυτοκτονίες οικονομικά απελπισμένων, ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ; 
Εμείς δηλώνουμε "συνεργάσιμοι", με τον τρόπο, που εμείς ορίζουμε, και όχι με τον τρόπο της τραπεζικής δικτατορίας και της "νομοθεσίας Στουρνάρα", που αφού δηλώσουμε νομιμοφροσύνη, θα μας πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Οι τράπεζες μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν την πρόθεση να ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΕΣ, επιστρέφοντας όσα μας έχουν κλέψει, με τη βοήθεια των πολιτικών τους υπαλλήλων; 
Δεν αξίζει τον κόπο να κάνουμε την ίδια ερώτηση προς την κυβέρνηση και την δήθεν αντιπολίτευση. 

Παράλληλα, με τις ερωτήσεις, ας προετοιμαζόμαστε, για τον καλό αγώνα ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ, ακονίζοντας και ετοιμάζοντας τα δικά μας όπλα. Ας οργανωθούμε, με τον γνωστό αρχαίο τρόπο, για να τους περιμένουμε, λέγοντας ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Η άλλη "λύση" είναι η, δίχως όρους, παράδοση και δεν είναι η δική μας επιλογή.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ κι όχι, όπως αυτοί απαιτούν.  .  

Η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες δεν θέλουν εξόφληση χρεών, από μη έχοντες. Θέλουν την Ελλάδα ως κατεχόμενο κράτος- λάφυρο, για ένα χρέος, που υπέγραψαν μεταξύ τους και εν γνώσει των συνεπειών της υπογραφής.

Η Ελλάδα είχε ένα από τα πιο μικρά ποσοστά ιδιωτικού χρέους, πριν το 2009, και, με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, αυτό έχει εκτιναχθεί πάνω από τα 100 δις. Θέλουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία, θέλουν τον λαό να είναι δουλοπάροικος. 

Ας πάψουν να κοροϊδεύουν. Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει εμπλοκή των ληστρικών αμοιβαίων κεφαλαίων, αυτά που αποκαλούνται vulture funds-επενδυτικά ταμεία γύπες, και τα οποία επενδύουν στο χρέος κρατών, ιδιωτών και εταιρειών, για να αποκτήσουν, φτηνά, περιουσίες, αποκομίζοντας κέρδη.

Ας ενωθούμε κι ας οργανωθούμε, πριν έρθει ο λογαριασμός, από τους πολιτικούς και οικονομικούς γύπες του χρέους. 
Τα λόγια τέλειωσαν. Είναι η ώρα της ανάληψης δράσης.

 

 

"Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά" -οργάνωση κατασκευασμένων "οφειλετών". 

 

ithacanet.gr@gmail.com