Share |

Βαρεθήκαμε τη διαπίστωση και τη "διαμαρτυρία": Μην αυτοκτονείτε- ΔΡΑΣΤΕ

"Πρώτη, παγκοσμίως, η Ελλάδα στην ανεργία πτυχιούχων" , λέει ο ΟΟΣΑ και αναπαράγεται, ως διαπίστωση με σχόλια διαμαρτυρίας. (Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η ανεργία). 

"3 εκατομμύρια υπογραφές κατά της ΤΤΙΡ" και η αρμόδια επίτροπος απαντά: "Δεν παίρνω εντολές από τους ευρωπαίους πολίτες". (Δεν λύνεται το πρόβλημα με συλλογή υπογραφών). 

"Τα κράτη παραδίδονται σε εταιρείες", λένε, παγκοσμίως, για την συμφωνία ΤΤΙΡ, που γίνεται εν κρυπτώ και παραβύστω. (Κι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι, απλώς, η επιστροφή στον Μεσαίωνα της δουλείας και της δουλοπαροικίας). 

Αν υπολογίσει κάποιος εισφορές, κρατήσεις, φόρους εισοδήματος, τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ, οι φόροι για το μεγάλο πλήθος καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του μικρού εισοδήματος και σε πολλές περιπτώσεις, το υπερβαίνουν(άνεργοι, άστεγοι, παιδιά  χωρίς εισόδημα και άλλες περιπτώσεις. Πραγματική περίπτωση: Για εισόδημα 150 ευρώ, φόρος εισοδήματος 5.500 , λόγω "τεκμηρίων" διαβίωσης). 

Επιβαρύνεται με διάφορα η καταβολή των 100 δόσεων των οφειλετών, ώστε να μην μπορούν να πληρώσουν, όσοι με πολλή προσπάθεια προσπαθούν να πληρώσουν. (Δεν θέλουν να πληρώσουμε τις οφειλές μας. Θέλουν να μην μπορούμε να πληρώνουμε). 

Κάθε απόπειρα μείωσης του κόστους ζωής μπαίνει στο στόχαστρο. Το κίνημα χωρίς μεσάζοντες, επλήγη και διώκεται, με το νόμο 4264/2014. Το δικαίωμα στην εργασία είναι απαγορευμένο. Ένας χειροτέχνης, που προσδοκά ένα ελάχιστο εισόδημα επιβίωσης, αν τολμήσει να κάμει έναρξη επαγγέλματος, θα πληρώσει περισσότερους φόρους, από το εισόδημα. 

Το αγροτικό εισόδημα, που από 20% στη δεκαετία του 70, έχει κατρακυλήσει στο 3,6%, ως ποσοστό του ΑΕΠ, δέχεται νέα επίθεση εξόντωσης. 

Οι παραγωγικοί τομείς, που,  στο τέλος της δεκαετίας του 70, ήταν γύρω στο 50% του ΑΕΠ, έχουν κατρακυλήσει στο 12-13%. 

Δεν θα πούμε τίποτα για μισθούς, συντάξεις και ανεργία. Τα ξέρουμε, γιατί τα ζούμε. 

Την ίδια ώρα, οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, δεν πληρώνουν, βουλευτές "ξεχνάνε" να δηλώσουν τα έχοντα και οι αγοράζοντες κρατική περιουσία, απαλλάσσονται από φόρους μεταβίβασης και τέλη. Ας πάει ο μικρός επιπλοποιός να ανταγωνιστεί την ΙΚΕΑ, που με 2,5 δις κέρδη πληρώνει φόρο  48.000 και βγάζει τη γλώσσα στους ευρωβουλευτές. Η καταστροφική Eldorado Gold εμφανίζει ζημιές 78 εκατ. , αλλά λαβαίνει ομολογιακά δάνεια 200 εκατομμυρίων. Την ίδια ώρα, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας δηλώνει στο ΣΚΑΙ «Εμείς ότι έχουμε αποθέματα χρυσού και μπορούμε να τα διαχειριστούμε ευρύτερα ενδιαφέρει κανέναν άλλο;»

Επί 6 μήνες διέρρευσαν στο εξωτερικό 50 δις καταθέσεων και επέβαλλαν capital control, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα, για τα 60 ευρώ του καθένα μας. Και οι μικροέχοντες  τελούν υπό δέσμευση και απειλούνται με κατάσχεση καταθέσεων. 

Νόαμ Τσόμσκι: "Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας"..."H Eλλάδα θα διαλυθεί"... 

Γκάλμπρεϊθ: "Η Ελλάδα δεν έχει αριστερή κυβέρνηση αλλά αποικιακή διοίκηση…"

 

Δεν θέλουν να πληρώνουμε τις τεχνητές και δυσβάστακτες υποχρεώσεις μας. Θέλουν τον καρπό της εργασίας μας, την περιουσία μας, τη ζωή μας όλη. 

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.

Η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι νόμιμη, ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά, ελάχιστη αναγκαία άμυνα. Όταν το χρήμα είναι λογιστικό και πιστωτικό δεν χρειάζονται φόροι. Μπορεί να παραχθεί από το τίποτα. Φυλάξτε - κρύψτε χαρτονομίσματα και κέρματα, λίγο πριν επιβάλλουν το πιστωτικό χρήμα. Είναι το νόμισμα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ως αφορολόγητο, αλλά και ως εργαλείο αντεπίθεσης. Ένα νόμισμα, για τις μεταξύ μας σχέσεις κι ένα, για όσα δεν μπορούμε να αποφύγουμε.  και το πρώτο θα αφαιρείται, συνεχώς, από την αγορά και θα στερείται από την κοινωνία. Οι ιδιοκτήτες του χρήματος μετέτρεψαν το νόμισμα στο σπανιότερο και ακριβότερο εμπόρευμα του κόσμου. 

Έχουμε πόλεμο. Οι παλιοί τρόποι άμυνας και επίθεσης πέθαναν. Η διαμαρτυρία στο δρόμο, η συλλογή υπογραφών, η βόμβα μολότωφ, το σχόλιο στο ίντερνετ, η προσμονή του επόμενου "σωτήρα" στο πρόσωπο των προβεβλημένων από τα μήντια, η δημιουργία μικροκομμάτων και συντεχνιακών ομάδων "αντίστασης", πέθαναν. Η "άρνηση πληρωμών", ως όπλο κατάρρευσης του συστήματος είναι μόνο για τους ηλίθιους. Λίγοι, πια, μπορούν να πληρώνουν και το καθεστώς κάνει ό,τι μπορεί για να μην πληρώνουν. Σύμφωνα με αυτή την άποψη, το καθεστώς κάνει ό,τι μπορεί για να καταρρεύσει από μόνο του, μετατρέποντας τον πληθυσμό σε οφειλέτη.  

Όλοι μαζί. Το μεγάλο οργανωμένο πλήθος μπορεί να εμποδίσει και να νικήσει. 

Μόνη προϋπόθεση, για μια τερατώδη ενότητα, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η φιλία, ανάμεσα σε όσους προσέρχονται αποφασισμένοι να αλλάξουν τα πράγματα και να σταματήσουν τη βία, ακόμα και με βία. Δεν είμαστε εμείς οι "αντικαθεστωτικοί". Το ολιγαρχικό καθεστώς είναι εναντίον μας. Δεν είμαστε εμείς που θέλουμε τη βία. Το ολιγαρχικό καθεστώς βιάζει και ασκεί βία, εναντίον μας.

Είμαστε η Δύναμη.  Η έξυπνη Ενότητα είναι η Δύναμη. Ξεχάστε το παραμύθι ότι ο λαός τους ψήφισε. Μόνο το 19,5% του πληθυσμού ψήφισε την κυβέρνηση (κι αυτό βρίζοντας, μια και το ολιγαρχικό κοινοβουλευτικό μενού δεν παρουσίαζε λύσεις). Το 63, 82% των φορολογούμενων δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12. 000 ευρώ. Το 61,3% είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Το 65% λέει "όχι στα μνημόνια" σε καθαρή δημοσκόπηση, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Κι όμως, τα ποσοστά αυτά είναι μικρά, γιατί πάνω από το 80% του πληθυσμού πλήττεται. Προφανώς, κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την επερχόμενη καταστροφή.  

Όποιος λέει ότι "ψηφίσαμε" κι ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν νομοθετική καταστροφή, ας κάμουν δημοψήφισμα, για τους νόμους που ψηφίζουν. Ας τελειώσουμε, με τους "εκπροσώπους": Νόμος που δεν ψηφίζεται από το λαός είναι νόμος, που δεν νομιμοποιεί τίποτε άλλο, παρά βία ενάντια στο λαό. Είναι άκυρος νόμος. Όποιος νομίζει ότι αυτόν θέλει ο λαός, ας τον θέσει σε δημοψήφισμα. 

- Υπερασπιζόμαστε, με νύχια και με δόντια, ότι μας ανήκει. Στηρίζουμε όποιον απειλείται. Παίρνουμε πίσω ότι μας έκλεψαν. Με όλα τα μέσα, ακόμα και με τα νόμιμα. Οι έμμισθοι υπάλληλοι, ας το αναλογιστούν, πριν επιστρατευθούν ενάντια στους συμπολίτες τους. Σε διαδικασία ολοκαυτώματος, το "κάνω τη δουλειά μου" δεν ισχύει.  Να κάμουν την άρνηση, συνδικαλιστική ανακοίνωση. Κι όλοι μαζί έχουμε χρέος να προστατέψουμε την άρνηση του καθενός. 

Αλληλεγγύη και αγάπη μεταξύ μας - Άμυνα και επίθεση σε όσους μας επιτίθενται. 

Σε κάθε τόπο, ας ανοίξει κατάλογος συμμετοχής στην οργάνωση της προστασίας και της απελευθέρωσης της ζωής των ανθρώπων, από τη φεουδαρχική λαίλαπα. 

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΓΟΡΑ. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς είμαστε οι παραγωγοί και οι αγοράστες. Εμείς είμαστε η δύναμη ανατροπής και δημιουργίας. 

Ας οργανωθούμε σε εταιρείες, με χαρακτηριστικά Εκκλησίας, για να παράγουμε και να αγοράζουμε, μόνο ό,τι δημιουργούν τα δικά μας χέρια. Δεν θα είναι, απλά, μια εταιρεία, αλλά μία σχέση ανθρώπων, που έχουν όλα όσα χρειάζονται, για να γίνουν οι Δυνατοί. . Εμείς είμαστε η αγορά - εμείς η δύναμη. 

Μπορούμε, φτηνότερα, εξυπνότερα, καλύτερα. 

Σε κάθε τόπο, το δικό μας υπερκατάστημα, η δική μας υπέρ-παραγωγή. Η ανταλλαγή και η αλληλοβοήθεια, χέρι - χέρι. Τοπικά και ελληνικά, χωρίς μεσάζοντες. Η ανταλαλγή και η συναλλαγή δεν είναι οικονομία. Είναι ανθρώπινη σχέση. Είναι μέριμνα και για όσους δεν μπορούν να είναι είτε παραγωγοί είτε αγοραστές. 

Νόμισμα μας η Αγάπη. Είναι, ακόμα, αφορολόγητη. 

Ας σμίγουμε , σιγά - σιγά. 

Χρειαζόμαστε τη γνώση και τις ιδέες των άνεργων πτυχιούχων. Χρειαζόμαστε τα χέρια και τις ιδέες  όσων βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας.

Χρειαζόμαστε οι μετατραπέντες σε "οφειλέτες"  να ενωθούμε και να γίνουν, μαζί με όσους είναι ακόμα άνθρωποι,  φρουρά περιουσιών και ζωών.  

Και η τελευταία σπιθαμή παραγωγικής γης  και η τελευταία ικμάδα δημιουργικής δύναμης και η τελευταία δεκάρα που μπορούμε να κρατήσουμε στα χέρια μας μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο -κι όχι μόνο την Ελλάδα. μας μετέτρεψαν σε πειραματόζωα των δικών τους αναγκών. Ας τους δείξουμε τι μπορούν να κάμουν τα "πειραματόζωα", όταν παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, με τον παλιό τρόπο των Ελλήνων. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ είναι τούτο δω.

Στον μικρό μου τόπο, κάποιοι ξεκίνησαν "Συναδελφική Κομπανία". Χρειάζονται κι άλλους, χρειάζονται όλοι. 

ithacanet.gr@gmail.com. 

Δρούμε και περιμένουμε. 

Μας άρεσε: 

Ένα βήμα μας χωρίζει ανάμεσα από αυτό που μας έχουν πείσει πως είμαστε, κι αυτό που στ΄ αλήθεια κρύβουμε μέσα μας. Πιάσου από το βράχο γερά και σκαρφάλωσε. Μη κοιτάς κάτω.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ. 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ , παρ' εκτός στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στον διπλανό μας. 

 

(Την εικόνα έφτιαξε, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)