Share |

Γ.Α.Παπανδρέου: !!!!!!!!!!!

Φίλες και φίλοι, θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ. Και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα που βρίσκεστε εδώ, στην Αθήνα, με ένα αίσθημα αλληλεγγύης απέναντι σε μια χώρα και ένα λαό, που κάνει τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και την κληρονομιά του παρελθόντος και να δημιουργήσει μια Ελλάδα με προοδευτικές αξίες, μια δίκαιη οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία. Αποδεικνύετε, με την παρουσία σας εδώ, τη δική σας αλληλεγγύη.

Είναι κρίσιμη η στιγμή, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Και εμείς, οι ηγέτες των Σοσιαλιστικών, Σοσιαλδημοκρατικών και Εργατικών Κομμάτων, που συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, έχουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο καθήκον.
Μίλησε και είπε:
Σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών, η Ευρώπη κυριαρχείται από συντηρητικές δυνάμεις και, άρα, εμείς καλούμαστε να έχουμε ακόμα πιο δυνατή φωνή, μια πιο συλλογική, ενωμένη και ισχυρή φωνή, για να μπορούμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες, αλλά και τα οράματα των Ευρωπαίων πολιτών, που ζητούν περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη συμμετοχή, περισσότερη ισότητα, κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά και προοπτική για όλους.

Μια φωνή της προόδου, τη δική μας φωνή, των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών της Ευρώπης, που αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε ως Ευρώπη. Όταν συνεργαζόμαστε οι λαοί, όταν συνεργαζόμαστε οι πολίτες, όταν συνεργαζόμαστε οι κυβερνήσεις κι έχουμε κοινούς στόχους, μπορούμε να κάνουμε πολλά, όταν υπάρχει αυτή η αλληλεγγύη και αυτή η συνέργεια.

 

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1359&rf=1307755822&m=13264&rm=15221618&l=2

 

(σκίτσο: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)