Share |

Γιατί σκοτώνεσαι ή σκοτώνεις;

Κάποτε, οι ιδεολογίες, ίσως, είχαν να παίξουν κάποιο ρόλο.

Σήμερα, δεν υπάρχει ένα κόμμα, απόκομμα ή ομάδα, που να βρίσκεται, με τρόπο αποτελεσματικό και καταλυτικό, δίπλα σε μένα και στο πρόβλημα μου. Εξαιρούνται, βέβαια, οι ομάδες που συγκροτούνται από τους καταφρονεμένους και απελπισμένους. Από τους ομοίους μου.

Δεν υπάρχει μία πολιτική οντότητα ή πολιτικό πρόσωπο, που να θέτει στις πολιτικές του θέσεις, το θέμα της τεχνητής έλλειψης χρήματος και της εξ αυτής υπερχρέωσης των ανθρώπων.

Το κράτος, οι τράπεζες και οι σύμμαχες σε αυτούς εταιρείες οργανώνονται και προετοιμάζονται για την άλωση της ιδιοκτησίας των πολιτών, δηλαδή του προϊόντος μόχθου μιας ζωής, που, σήμερα, μετατράπηκαν σε οφειλέτες.

Και οι άλλοι, οι υποτιθέμενοι "αντίπαλοι", απαντούν με άσφαιρα πυρά, όταν δεν σιωπούν.

 

Για ποιους και για τι πράγμα σκοτώνεις ή σκοτώνεσαι;

 

1. Δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κατευθυνόμενης πολιτικής επικαιρότητας, το γεγονός ότι το κράτος έφτιαξε το "Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών" (ΚΕΑΟ) και, την ίδια ώρα, οι τράπεζες και άλλοι ξένοι ιδιώτες συγκροτούν εταιρείες για την αγορά των περιουσιών που θα βγουν σε πλειστηριασμό.

  • Σκοπός του ΚΕΑΟ στο οποίο διαβιβάζονται από 1/7/2013 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και από 01-01-2014 του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ είναι, η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και η δημιουργία μητρώου οφειλετών

Εάν βρείτε μία ανακοίνωση κόμματος πάνω στο θέμα, να μου το πείτε. Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της ανάγκης είσπραξης οφειλών πάσης φύσεως. Τα κόμματα μπροστά στην κατάσταση υπερχρέωσης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, το μόνο που έχουν ψελίσσει είναι κάτι για την "ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας". Πολιτικός λόγος, δίχως αντίκρυσμα.

 

2. Πρόσφατα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "ζήτησε" μερική ή ολική διαγραφή δανείων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας κι έλαβε την απάντηση από τη ΝΔ: "Ρωτάμε αν αυτή είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αν έχει κοστολογηθεί, πόσο κοστίζει και ποιος θα τη χρηματοδοτήσει". Κάπου εδώ, ο "διάλογος" τέλειωσε.

Ας ρωτήσει κι εμάς η ΝΔ να της πούμε πόσο κοστίζει η ζωή μας και πώς θα χρηματοδοτηθεί. (Αλλά, παρά τις οχλήσεις μας, δεν τολμά να μπει σε διάλογο με τους ανθρώπους που αυτή και άλλοι, ως εντολοδόχοι ολιγαρχικών συμφερόντων, μετέτρεψαν σε "οφειλέτες").

Δίχως δισταγμό, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης παροτρύνει όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τον "δίκαιο φόρο ακίνητων ή να τα πουλήσουν ή να τα αξιοποιήσουν".  Οι πρόθεση της εκποίησης περιουσίας, μέσω της άγριας φορολογίας και της υπερχρέωσης των πολιτών, είναι φανερή.

Η πρόθεση και ο σχεδιασμός μετατροπής της κοινωνίας σε νεοφουδαρχική είναι προφανείς και, τώρα πια, δεν μπαίνουν στον κόπο να κρυφτούν.

Καμμία πολιτική πρόταση για την αμφισβήτηση της αιτίας που μετέτρεψε την Ελλάδα και τους Έλληνες σε "υπερχρεωμένους οφειλέτες".

Και πώς να αμφισβητήσουν κάτι που στηρίζουν ή αποδέχονται;

 

3. Το τελευταίο "Νυστέρι" έδειξε, στο πρωτοσέλιδο του, την υποκρισία των "αντιμνημονιακών" και "αντισυστημικών" κομμάτων που προτείνουν κρατικοποίηση ή εθνικοποίηση των τραπεζών: Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ "δεν πρόσεξαν" το άρθρο 165 παρ. 7 του νόμου 4099/12, με το οποίο παρατάθηκε ως το 2050 η μονοπωλιακή διαχείριση του χρήματος από την ιδιωτική εταιρεία Τράπεζα "της Ελλάδας" (Φυσικά, ούτε λόγος από τα υπόλοιπα κόμματα).

 

4. Θα ήταν περισσή πολυτέλεια να αναρωτηθούμε "μήπως, αυτό που λέμε "κρίση" είχε προβλεφθεί, προετοιμαστεί και σχεδιαστεί στα άδυτα της παγκόσμιας τραπεζικής "Βασιλείας", εκεί που εδρεύει η Τράπεζα των τραπεζών, η "Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών" (BIS);

Τι πρέπει να υποθέσουμε, όταν στις 24.07.2007 ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή ένα από τα πιο σημαντικά νομοσχέδια των τελευταίων ετών; Αφορούσε την ενσωμάτωση των κανόνων Βασιλείας ΙΙ, καθώς επίσης και διατάξεις που αφορούσαν την ΤτΕ. Επί της ουσίας είναι το πρώτο νομοσχέδιο πάνω στο οποίο στηρίχτηκαν οι μετέτειτα νόμοι για την ανακεφαλαίωση των Τραπεζών.

  • νόμος, ο 3601/2007, "Ανάληψη και άσκηση δραστηριοτήτων από τα πιστωτικά ιδρύματα, επάρκεια ιδίων κεφαλαίων των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και λοιπές διατάξεις" που ενσωμάτωνε τις οδηγίες 2006/48/ΕΚ και 2006/49/ΕΚ .

Ακολούθησε ένας καταιγισμός Πράξεων του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας που αφορούσε την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. 

Εσείς μήπως θυμάστε εάν τον Αύγουστο του 2007, υπήρχε οικονομική κρίση; Μήπως γνωρίζετε η ΕΕ τί είδους κατευθυντήριες γραμμές υιοθετούσε με τις παραπάνω οδηγίες; Μήπως γνωρίζετε πότε ενσωματώθηκαν οι ίδιες οδηγίες στις ΗΠΑ; Μήπως θυμάστε πότε ξεκίνησε η κρίση;

Τι ήξεραν που δεν ξέραμε κι έφτιαχναν νόμους σε ανύποπτο χρόνο, που χρησιμοποιούνται, αφειδώς και κατ΄εξακολούθηση, σήμερα;

 

5. Πόσοι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδας, όπως και κάθε άλλη Κεντρική Τράπεζα της ζώνης του ευρώ μπορεί να εκδώσει χρήμα;

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τι είναι το ELA (Emergency Liquidity Assistance, Έκτακτη Παροχή Ρευστότητας); Και γιατί αυτή η διαδικασία χαρακτηρίζεται μη δημοσιεύσιμη;

  • 10 Μάρτη του 2003 - Μνημόνιο Κατανόησης για υψηλού επιπέδου αρχές της συνεργασίας μεταξύ των αρχών τραπεζικής εποπτείας και των κεντρικών τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων: 3. Το Μνημόνιο Κατανόησης... δεν αποτελεί δημόσιο έγγραφο..)
    (Από το 2003 περίμεναν "κρίσεις" ή ήξεραν τι πρόκειται να έρθει!)

Πόσοι γνωρίζουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδας έχει εκδώσει το ποσό των 191.524.930.187 ευρώ (Ισολογισμός 2012, λογαριασμός 4 "εκτός ισολογισμού": Περιουσιακά στοιχεία αποδεκτά από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ασφάλεια για πράξεις έκτακτης παροχής ρευστότητας προς τα πιστωτικά ιδρύµατα), ενώ το αντίστοιχο ποσό του 2011 ήταν μόνο  84.822.677.096;

Και γιατί στη λογιστική κατάσταση του Σεπτεμβρίου του 2013, ο λογαριασμός αυτός έγινε 80.910.860.261;

Τι είδους "εξαέρωση" 110 δις "λογιστικού χρήματος" είναι αυτή;

Γιατί υπάρχει πρόβλεψη "έκτακτης παροχής ρευστότητας", μέσω της έκδοσης χρήματος, μόνο για τράπεζες;

Αν τα 191 δις του 2012 από τα 233, που έλαβαν ως βοήθεια οι τράπεζες, εκδόθηκαν από την ΤτΕ , σε ποιον χρωστάμε;

Και αν χρωστάμε, γιατί δεν εκδίδουμε χρήμα ίσο με το χρέος μας, εξωφλώντας μέσω των τραπεζών, μια και η κοινωνία και το κράτος "δεν επιτρέπεται" να λαμβάνουν, απ΄ευθείας χρήμα; 

Κάποτε, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που χρωστάμε είναι ο "κοπανιστός αέρας", που βαφτίζεται χρήμα, και δημιουργείται μέσω κάποιων λογιστικών εγγραφών, από ιδιωτικές εταιρείες.

----------------

Ποιο κόμμα ή απόκομμα έχει μιλήσει για αυτόν τον αθέατο και κατασκότεινο κόσμο των τραπεζών και του χρήματος;

 

Για ποιο πράγμα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας;

 

Ας πούμε ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ κι ας δημιουργήσουμε το κόμμα, κίνημα ή όπως αλλιώς θέλετε να το πούμε, που θα μιλά, θα απαιτεί και θα πάρει πίσω όσα μας μας κλέβουν.

Η απάντηση είναι στο χέρι μας. Είμαστε μόνοι, αλλά είμαστε οι πολλοί. Ας ενωθούμε.

 

 

Οποιαδήποτε βοήθεια, συμμετοχή στο διάλογο κλπ στο:

ithacanet.gr@gmail.com

 

(την εικόνα δημιούργησε ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ. "Βοήθειες" λάβαμε από τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις του κ. Νικόλαου Καρατσόρη, Έλληνα Πολίτη) )