Share |

Γιώργος Καλούδης:Να μην πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας !

ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

 

ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

 

ΔΗΛΩΣΗ

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ

Δικηγόρου Α.Π. και Σ.τ.Ε.

 

Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010

 

  To κράτος ζητάει αυτές τις ημέρες προκαταβολικά, όπως κάθε χρόνο, τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2011, ποσό σημαντικό για κάθε όχημα, ιδιαίτερα αυξημένο.

  Τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλη ανταποδοτικά, δηλαδή το σύνολο του ποσού που εισπράττεται πρέπει να διατίθεται για κατασκευή νέων δρόμων  και τη συντήρηση  και τη βελτίωση των παλιών δρόμων στον τόπο είσπραξης.

 Το κράτος πέρυσι εισέπραξε από τη Κέρκυρα για τέλη κυκλοφορίας το ιλιγγιώδες ποσό των πενήντα εκατομμυρίων (50.000.000) ευρώ και είναι αμφίβολο εάν από αυτό επέστρεψε  ενάμισυ εκατομμύριο ευρώ για οδοποιία. !!!

  Εάν ο Νομάρχης ή άλλος κρατικός αξιωματούχος ή επαγγελματίας πολιτικός διαθέτει άλλα, αναλυτικά όμως και τεκμηριωμένα στοιχεία, η διαφάνεια και η δημοσιότητα περιμένουν.

  Πέρυσι ουδείς αμφισβήτησε τα στοιχεία αυτά.

  Οι δρόμοι της Κέρκυρας είναι, στο 90 %  , άθλιοι, γεμάτοι λακκούβες, με αυτοδημιούργητα σαμάρια , γκρεμίσματα στις άκρες που τους στενεύουν ακόμα περισσότερο, χωρίς σήμανση, χωρίς φωτισμό, μία κατάσταση απερίγραπτη, όχι άμοιρη ευθυνών για τους πολλούς θανάτους, κάθε χρόνο σε τροχαία, μία κατάσταση μαρτύριο για τους πληρωτές των φόρων που τρέχουν συνεχώς στις αντιπροσωπείες ανταλλακτικών και στα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων ! ! ! Δεν είναι απλά άθλιοι δρόμοι, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, και μας ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥΘΡΑΣΟΥΣ,ΤΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΙΧΝΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗΣ  ! ! !

Οι δρόμοι μας έχουν γεμίσει από εκκλησάκια σκοτωμένων, όπως στην Αλβανία.

   Απέναντι σε αυτήν την, από πολλών ετών,  εγκατάλειψη και καταλήστευση των νησιών μας από το αθηνοκεντρικό κράτος και τη συνεχή χειροτέρευση της ζωής μας,

   Απέναντι στις συνεχείς απατηλές υποσχέσεις των Αθηνοκεντρικών, ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΩΝ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

  Απέναντι στην αδιαφορία ή στην έλλειψη ικανοτήτων των τριών βουλευτών Κέρκυρας Άντζελας Γκερέκου-Βοσκοπούλου, που έχει και τη κυρίαρχη ευθύνη ως κυβερνητική σήμερα βουλευτής και διατελέσασα υφυπουργός Τουρισμού, ΝίκουΔένδια και Χαράλαμπου Χαραλάμπους, να φέρουν μέρος των χρημάτων που πληρώνουμε πίσω στη Κέρκυρα και σε όλα τα Επτάνησα κατ΄αντιστοιχία, για νάχουμε αξιοπρεπείς δρόμους, (αφού οι βουλευτές ενδιαφέρονται πρωτίστως να βολεύουν τους δικούς τους ανθρώπους μετατρεπόμενοι σε βολευτές και όχι σε υπηρέτες της Κέρκυρας και του λαού).

   έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε  γιατί οι εκπρόσωποί μας δεν έχουν αγωνιστεί για να σταματήσει ο κατήφορος της εγκατάλειψης της Κέρκυρας.

Η άλλοτε Λαμπερή Κέρκυρα σήμερα είναι πανελλήνιο αντιτουριστικό θέμα για τα σκουπίδια της και από τη δυσφήμηση για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης (ως ένας τουριστικός προορισμός που δεν έχει λύσει το θέμα των απορριμμάτων του και βρωμάει) και για την έλλειψη υποδομών της.

  Πολίτης σημαίνει ότι αγωνιζόμαστε για το τόπο μας , για να βελτιώνεται  η θέση μας και όχι να χειροτερεύει η θέση μας και οι πάρα πολλοί κλέφτες του δημόσιου χρήματος να παραμένουν ατιμώρητοι και να εμφανίζονται και σαν τιμητές !!!   

     Για τους φόρους στα εισιτήρια των αεροπλάνων, στα εισιτήρια των ποδοσφαιρικών αγώνων, από το ΠΡΟΠΟ κ.λ.π. δεν μπορούμε να αντιδράσουμε.

    Ασκώ τα δικαιώματά μου απέναντι σε ένα διαχρονικό ανάλγητο κράτος  και απέναντι σε φοροεισπράκτορες που κάνουν κατάχρηση εξουσίας και απομυζούν τον πλούτο μας κάνοντάς μας κάθε ημέρα φτωχότερους και  σαν Κερκυραίους-Επτανήσιους και σαν άτομα.

 

 Να μην πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας για δρόμους άθλιους, γεμάτους κρατήρες και σαμάρια, επικίνδυνους κάθε μέρα κάθε ώρα κάθε λεπτό.

     Είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας.

 Έχουμε ισχυρό νομικό οπλοστάσιο.

 Όπως πάντα δείχνω συνέπεια λόγων και έργων! Ότι έπραξα πέρυσι κάνω και φέτος:

   Δεν θα πληρώσω το ζητούμενο από το κράτος ποσό για τέλη κυκλοφορίας, αφού το ίδιο παραβίασε τον ανταποδοτικό τους χαραχτήρα και κάθε χρόνο μας κλέβει και μας υποβαθμίζει. Ένας από τους 10 λόγους που κάθε χρόνο μειώνεται ο τουρισμός μας είναι το άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο!

Θα καταβάλλω τη Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2009 και ώρα 10.00  στο Ταμείο Παρακαταθηκών ΕΝΑ (1) ευρώ, γιατί τόσο αξίζουν οι άθλιοι δρόμοι της Κέρκυρας. Όπως και πέρυσι.Όπως τα τελευταία τρία χρόνια

 

 Σας καλώ να πράξετε το ίδιο και να συμμετάσχετε σε αυτή τη προσπάθεια ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος.

 

Πολίτης σημαίνει σκέφτομαι, εκφράζομαι, αναπτύσσω δράση και δεν είμαι υπάλληλος κανενός.

  Για να μάθουν να μας υπολογίζουν και να μας σέβονται οι εισπράκτορες και διαχειριστές των φόρων που εμείς πληρώνουμε!

Ζητάμε το 60 % των φόρων και τελών που εισπράττονται από τα νησιά μας, από τα Επτάνησα, να παραμένουν σε μας και να γίνεται διαχείρισή τους με απόλυτη διαφάνεια.

     Εάν και εφόσον ανάλγητοι κρατικοί αξιωματούχοι ΄΄η αστυνομικοί επιβάλλουν κυρώσεις, τότε θα προσβάλλουμε τις διοικητικές πράξεις τους στα Δικαστήρια και ξαναδεσμεύομαι ότι το όλο κόστος θα επιβαρύνει εμένα, αφού ως δικηγόρος θα κάνω δωρεάν την υπεράσπιση.

  Τα τελευταία δύο χρόνια πάντως δεν χρειάστηκε!

ΠΗΓΗ: Πολιτικά μεζεδάκια