Share |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕΛ

ΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΗΜ."Ι": Έχει δικαιώμα παρέμβασης ο δήμος στην υπόθεση που εκδικάζεται στις 3/5 στο Συμβούλιο Επικρατείας; Αν ναι, τρεχάτε. Για να συχωρεθούν, εντελώς, τα "πεθαμένα" και τα "ζωντανά" σας.

 

ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

 

              Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα η κοινή σύσκεψη του Δημάρχου Κεφαλλονιάς και της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ), σύσκεψη η οποία έγινε μετά από αίτημα του Δημάρχου Κεφαλλονιάς, προκειμένου να επανεξεταστεί η προηγούμενη απόφαση της ΕΔΕΛ με βάση την οποία το μεγάλο και ζωτικής σημασίας για το νησί μας έργο είχε τεθεί εκτός χρηματοδότησης.

     

     Στην σύσκεψη από πλευράς του Δήμου μας εκτός του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση συμμετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γ. Κατσούνης, ο Αντιδήμαρχος κ.Σ. Σαββαόγλου, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Σ. Μπρέγιανος και ο πολιτικός μηχανικός κ. Γ. Μπάρκας, ενώ παρόντες ήταν ο Βουλευτής του Νομού κ. Σ. Μοσχόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων κ. Γ. Μεταξάς και ο τ. Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων κ. Κ. Ζαπάντης .

     

      Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, όλοι ανεξαιρέτως οι παράγοντες του νησιού μας ανέπτυξαν με πειθώ και αγωνιστικότητα τις απόψεις του Δήμου μας για το θέμα, ενώ απαίτησαν σθεναρά οριστική λύση για το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

    

       Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς με απόλυτο τρόπο απαίτησε γρήγορη και οριστική λύση ενώ, απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΔΕΛ είπε «είμαι έτοιμος να σας καταθέσω ακόμη και τα κλειδιά του Δήμου αν υποχρεωθώ να επιβαρύνω με ακόμη 7 εκ. ευρώ τον ήδη επιβαρυμένο με χρέη Δήμο Κεφαλλονιάς».

                Η σύσκεψη έληξε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και αναμένεται σύντομα η απόφαση της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου ενώ, όλοι ευελπιστούμε σε μία θετική για το νησί μας εξέλιξη.

         Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς με το παρόν δελτίο τύπου, εκτός από τους παράγοντες του Δήμου που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη, θέλει επίσης να ευχαριστήσει τον Βουλευτή του Νομού Σ. Μοσχόπουλο, τον τ. Δήμαρχο Ελειού-Πρόννων Γ. Μεταξά, τον τ. Δήμαρχο Ελειού-Πρόννων Κ. Ζαπάντη και τον δικηγόρο Σ. Μπρέγιανο για την γόνιμη και ουσιαστική τους συμβολή σε αυτή την μάχη.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ