Share |

Δεν δίνουμε λευκή επιταγή. Μήτε αντοχή, μήτε ανοχή απέμεινε

Για μας στην Κεφαλονιά και για την Ελλάδα όλη, ένας νέος "δικομματισμός" βρίσκεται μπροστά μας: ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ;

Κατσέλη, Κουβέλης και πιθανά Οικολόγοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι  συσπειρώνονται και προσπαθούν να συγκροτήσουν το εκλογικό "αντιμνημονιακό" μέτωπο, που δεν έφτιαξαν πριν από τις εκλογές.

Ντόρα, ΛΑΟΣ, Μάνος το σκέφτονται για στήριξη της ΝΔ.

Φυσικά, εκκρεμεί η "ψήφος ανοχής", που συνιστά απόπειρα παγίδευσης της αριστεράς στη διαχείριση της εξουσίας των καρτέλ της Ε.Ε. 

Η μάχη γίνεται για την προίκα των 50 εδρών.

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα παραμείνουν "μπαλαντέρ" και ίσως ρυθμιστές στο μετεκλογικό παιχνίδι. Και με λίγο περισσότερο μυαλό, θα αντικαταστήσουν στο πολιτικό σκηνικό την παραπαίουσα  ΝΔ.

  • Οι "καταραμένοι", ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, θα παραμείνουν στο απυρόβλητο από τη φθορά και το κόστος μιας κυβερνητικής μιας διαχείρισης και θα αποτελέσουν τις χρυσές εφεδρείες ενός αυριανού αυταρχικού και ολιγαρχικού καθεστώτος. Θα είναι ο μελλοντικός άγριος  ¨δικομματισμός", όταν, αμφότεροι, θα έχουν επωφεληθεί από τη φθορά των υπολοίπων. Στάλιν εναντίον Χίτλερ! Γκουλάγκ ή Άουσβιτς! Κινέζικο ή νεοφιλελεύθερο σοκ, με τις ατομικές ελευθερίες στο ψυγείο και τη ζωή μας στα κάτεργα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!
  • "Η εργασία ελευθερώνει", θα ακούμε, τότε, από τα μεγάφωνα του Μεγάλου Αδελφού, Πατερούλη ή Θείου και των συγγενών τους.
  • Παράξενο σενάριο; Ναι. Μπορείτε να αλλάξετε πλευρό. Αλλά, αν συνεχίσετε να κοιμάστε, θα βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Στη βράση κολάει το σίδερο. Ή θάναι για ρομφαία λευτεριάς ή για της φυλακής τα κάγκελα. Και, σήμερα, όλα βράζουν. Την αρχή, την κάναμε. Όλους μαζί τους φάγαμε. Όλοι μαζί τους φάγαμε.

(Για το ΠΑΣΟΚ δε λέμε λέξη: Στις επόμενες εκλογές, δηλ. τον άλλο μήνα, θα αποτελεί την "εξωκοινοβουλευτική σοσιαλδημοκρατία").

 

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και κανείς δεν το διάβασε:

Ο λαός με την ψήφο του, τα λευκά, τα άκυρα και την αποχή αποδόμησε το κομματικό σύστημα. Διέλυσε το πολιτικό καθεστώς, με αλλεπάλληλα πλήγματα: Στις 16 του Ιούνη, (παραλίγο παραίτηση) στις 28 του Οκτώβρη του 2011 ( απόσυρση δημοψηφίσματος και αντικατάσταση κυβέρνησης) και , τώρα, στις 6 του Μάη του 2012. Τη χαριστική βολή δεν τη δώσαμε ακόμα. Ο αγώνας για δημοκρατία συνεχίζεται. Πάντα με το ίδιο αίτημα που ξεκίνησε να ζητά ο ενωμένος λαός από τις πλατείες του 2011 και κανείς δεν το δίνει: 

(Άμεση) Δημοκρατία, Τώρα.(Μια κραυγή, χίλια ποιήματα, που λέει και ο φίλος μας ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

 

Σαφέστερος και διορατικότερος όλων ο καθηγητής κ. Γιώργος Κοντογιώργης (συνεπικουρούμενος από τον Σταύρο Ξαρχάκο):

"Nα ανοίξουν το δρόμο για την αυτόβουλη υπέρβασή τους..."

Έχουν "διαφωνίες", είπαν ο ένας μετά τον άλλο, οι αρχηγοί των "μεγάλων" κομμάτων, που το καθένα έλαβε κάτω από το 19% των ψηφισάντων και έχουν κάτω από το 12% του εκλογικού σώματος.

Μπορούμε να τις λύσουμε εμείς. Στις πλατείες ήταν ΟΛΟΙ. Εθνικιστές και κομμουνιστές. Θα πλακωθούμε, αλλά θα καταλήξουμε, με τον τρόπο που ξέρει η δημοκρατία. Δημοκρατία είναι το μέσο και το θέλουμε. Κι ας κάνουμε λάθη. Κι ας ψηφίσουμε ανοησίες. Θα τις διορθώσουμε σε επόμενη στιγμή.

Ας το κάνουν με τον τρόπο των Ισλανδών και του προέδρου τους:

 «Δεν μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να επικυρώσω ένα νόμο που θα επηρεάσει τη ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει».

Ανατριχίλα, ε; Να ψηφίζει ο λαός τους νόμους του. Το κάνουν αλλού, με τον τρόπο των ελλήνων. Κι εμείς, ζούμε στον αστερισμό της έχθρας και των κομμάτων μιας τραπεζικής αυτοκρατορίας, που δεν τολμούν να ψελίσουν ΟΧΙ.

 

Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, μήτε ψήφο ανοχής. Tης αντοχής και της ανοχής μας τα όρια εξαντλήθηκαν. Ας δώσει το καθεστώς ψήφο ανοχής στην αριστερά.

Εμείς δυο απλά πράγματα θέλουμε και όχι την αοριστολογία της ακύρωσης του μνημονίου (Τη "λύση" της ΠΑΣΟΚονεοδημοκρατίας   δεν τη συζητάμε).

- Θέλουμε αλλαγή συντάγματος, με διαδικασίες, όπως αυτές που έμαθαν από μας οι Ισλανδοί.

- Θέλουμε το χρήμα, ευρώ ή ότι άλλο να γίνει άτοκο δημόσιο εργαλείο και να  δίνεται ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας και του καθένα.  (Η δημοκρατία, ως καθεστώς,  ξέρει τον τρόπο)

Περιμένουμε απαντήσεις.

 

Κι όπως είπε ο καθηγητής της πολιτικής επιστήμης:

"...η κοινωνία βγήκε για μια ακόμη φορά μπροστά από τους δυνάστες της. Δεν επέλεξε ούτε τις αντιμνημονιακές ούτε τις μνημονιακές δυνάμεις. Υπέδειξε την υπέρβασή τους....εάν συνεχίσουν να διαπληκτίζονται με βάση το σύμπτωμα – τα υπέρ ή κατά του μνημονίου- και δεν αποδεχθούν ότι το πρόβλημα είναι οι ίδιοι και το κράτος που έχουν εγκαθιδρύσει, όποια κυβέρνηση και να βγει, θα καταρρεύσει -υπό το βάρος αυτής της υπεκφυγής-, το αργότερο σε μερικούς μήνες.

Αυτό που χρειάζεται, είναι να ανοίξουν το δρόμο για την αυτόβουλη υπέρβασή τους και όχι για το ποιος θα εναλλαγεί στην εξουσία και θα κυβερνήσει. Τελείωσε αυτό το διακύβευμα! Και θα έλεγα ότι τελείωσε ο χρόνος τους..."

 

Πάψτε να είστε μασκαρεμένοι "δημοκράτες" και κουκουλοφόροι συνεργάτες των νέων κατοχικών δυνάμεων. Και τότε και σήμερα, πάντα, θα υπάρχουν Νενέκοι, ταγματασφαλίτες  και δοσίλογοι.

Εμείς, είμαστε ασήμαντο κομμάτι του λαού. Την υπογραφή έχει βάλει  και τα λόγια έχει πει ο λαός, ποικιλοτρόπως. Ακούει κανείς; Η ολιγαρχικοί όλου του κόσμου τρέμουν τις ετυμηγορίες του ελληνικού λαού. Δίχως, ισηγορία, δίχως ισονομία, δίχως λόγο και δημοκρατία, βρίσκει τον τρόπο του. Βρίσκει το δρόμο του.

Μαζί με τους πολλούς όλων των αποχρώσεων, θα συνεχίσουμε το στενό μαρκάρισμα των ολιγαρχικών.

Θέλουμε να αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

 

 

(Στην εικόνα, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)