Share |

Δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά... Ή μήπως ξέρω και όλο μου το κρύβουν;

  • Λιμενικοί στον μικρό μου τόπο ενοχλήθηκαν από την παρουσία τσιγγάνων στο ίδιο μαγαζί και απαίτησαν να φύγουν. Ακολούθησε επεισόδιο, με ενισχυμένη παρουσία τσιγγάνων και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν, αρνήθηκαν να συλλάβουν τους ρομά. Μια κοινωνία σε καθοδηγούμενη σύγχιση, που, όμως, εξακολουθεί να αντιστέκεται.   (Η αυξημένη "ιδεολογική επιρροή" του νεοναζισμού στα σώματα ασφαλείας είναι προϊόν των μεθοδευμένων γαλαζοπράσινων προσλήψεων και της εκπαίδευσης που έλαβαν, σπάζοντας κεφάλια αγανακτισμένων πολιτών. Είναι η κλασσική παιδεία των πραιτωριανών κάθε απάνθρωπου και ολιγαρχικού καθεστώτος. Ο νεοναζισμός είναι μία ακόμα καθεστωτική ιδεολογία, όπως όλες οι άλλες, μόνο που είναι στην πιο καθαρή έκφραση της, δίχως κοινοβουλευτικούς μανδύες).
  • Έμπορος ναρκωτικών, που είναι γνωστό πως ταλαιπωρεί χρόνια τους ανθρώπους,  καταδικάστηκε σε 17 χρόνια , αλλά είναι ελεύθερος , γιατί η απόφαση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα!
  • Για χρέος 1.700 ευρώ, το κράτος φυλάκισε, δίχως ανασταλτικό χαρακτήρα.
  • 20 Οκτωβρίου 2011, πλατεία συντάγματος: Ματατζής από παραταγμένη διμοιρία παραφυλάει την πλατεία. Πιάνουμε συζήτηση. Λέει: Εγώ τους παραδέχομαι τους αγανακτισμένους. Μπορεί να κουράστηκα πολύ το καλοκαίρι αλλά κατέβηκε κόσμος ειρηνικά. Ε Τότε γιατί μας πνίξατε στα χημικά στις 29; ρώτησα. Έ άλλο αυτό, απάντησε.
  • Ο Σαμαράς έχει δηλώσει πως  θα καταργήσει την  εισαγωγή σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές, μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων. "Πρέπει να πηγαίνουν όσοι το θέλουν και όχι όσοι τυχαία μπαίνουν"! Κάπως έτσι το είπε. Τυχαίο; 

 

Ο Σαμαράς, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, έστειλε επιστολή νομιμοφροσύνης στα τραπεζικά κελεύσματα.

Και λίγες ώρες αργότερα, η συμμαχία Γάλλων, Ισπανών και Ιταλών ανέτρεπαν βασικά χαρακτηριστικά της λογικής του μνημονίου και έβαζαν στο παιχνίδι και την Ιρλανδία.

Και τώρα; Οι τσάμπα μάγκες, από τον Τσίπρα ως τον Βενιζέλο ζητούν να ισχύσει και για την Ελλάδα η νέα ρύθμιση.

Περιμένουμε πότε θα ποτιστεί ο βασιλικός, για να βραχεί λίγο και η γλάστρα. Η μονίμως άρρωστυη "ηγεσία", όταν δεν ασθενεί,  ταξιδεύει στις ευρώπες, ως γλάστρα σε τηλεοπτική εκπομπή. Μόνο που δεν είναι , ούτε ωραία, ούτε παρθένα.

Χρόνια, τώρα, μας λένε πως μόνοι μας πέσαμε στον γκρεμό εξ αιτίας κακών δικών μας πολιτικών και όχι εξ αιτίας μιας διεθνούς ολιγαρχικής πολιτικής, στην οποία πέφτουν από τη δεκαετία του 80, οι λαοί του κόσμου. Δεν έφταιγαν οι δομές , αλλά εμείς, που "μαζί τα φάγαμε". Η μισή Ευρώπη πάει για βοήθεια στις τράπεζες και οι αγγλογερμανοί υποφέρουν , από ανεργία και αμοιβές πείνας.

 

Κι όμως, υπάρχει "ελληνική ιδιαιτερότητα" και είναι πολύπλοκη.  Πολύ συνοπτικά, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που δομούν την κοινωνία και τις αντιλήψεις της, που ελάχιστοι τα βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα.

  'Εχουμε:

1. Ξεπουλημένους πολιτικούς, από την άκρα δεξιά  ως την άκρα αριστερά. Άνθρωποι που κρύβουν την αλήθεια και την ουσία του κακού. Αυτό φάνηκε τώρα, για μια ακόμη φορά.

2. Ένα λαό, που, παρά την εξαχρείωση, αντιστέκεται. Κάποιες στιγμές σαν σύνολο και δίχως διαιρέσερις. (Σπίθα και "αγανακτισμένοι", το 2011, "κίνημα της πατάτας", το 2012).

3. Ένα λαό, που γνωρίζοντας ελληνικά, έβαλε την ορθή σημασία της ελληνικής λέξης "δημοκρατία", σαν πρώτο πολιτικό πρόταγμα στην εξέγερση του: "Άμεση δημοκρατία, τώρα". Και αυτό είναι το απόλυτα επικίνδυνο χαρακτηριστικό που πρέπει να εξολοθρευτεί: Βάζει, ξανά, στο πολιτικό προσκήνιο την πρωταρχική ουσία της πολιτικής: Δημοκρατία ή Ολιγαρχία;", Και το έβαλε σε κάποιες πλατείες, κατά εκατοντάδες χιλιάδες, όπου "κομμουνιστές, αναρχικοί, δημοκράτες, εθνικιστές και κάθε καρθδιάς ιδεολογική ταυτότητα σμπαραλιάστηκε μπροστά στην ανάγκη για ενότητα και δημοκρατία.

4. "Κι ύστερα", ήρθε η "έκπληξη", οι νεοναζί και η αποκάλυψη πως η χρόνια μεθόδευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για στελέχωση και εκπαίδευση των πραιτωριανών σε εχθρικές προς το λαό και τα αιτήματα του αντιλήψεις έπιασε τόπο και έπρεπε να φανούν, ξεκάθαρα και με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Η κρυφή συνεργασία έγινε "επίσημη".   Πρώτος στόχος, οι μετανάστες, προϊόν μιας κατασκευασμένης "εγκληματικότητας", με την επίσημη αστυνομία, αποσυρμένη σε γραφεία, ΠΑΕ και φύλαξη "υψηλών προσώπων", ώστε οι δρόμοι να έχουν την ανάγκη ιδιωτών και αυθαίρετων προστατών. Οι, επί χρόνια, "γνωστοί άγνωστοι" κουκουλοφόροι, συνεργάτες των πραιτωριανών της παγκόσμιας ολιγαρχικής τάξης πραγμάτων, που έκαιγαν και σκότωναν αναίτια και με κρατική προστασία, ήταν α) το σχέδιο οικοδόμησης ενός αυταρχικού και απάνθρωπου κρατικού  μηχανισμού και β) η καλλιέργεια της κουλτούρας της αριστεροδεξιάς βίας και των ψεύτικων διαιρετικών ιδεολογιών και αντιθέσεων".

5. Η "αριστερά" δόμησε το "κεντροδεξιό" κομματικό καθεστώς και σπρώχνει την κοινωνία προς την ακροδεξιά, επιστρέφοντας σε συνθήκες μεσοπόλεμου. Είτε αρνούμενη, είτε συγκρουόμενη, υπονόμευσε και αποδόμησε την ενότητα του 2011. Δεν έδωσε χώρο στο πολιτικό αίτημα της "άμεσης δημοκρατίας" και επέτρεψε  και οικειοποιούμενη, με τρόπο ψεύτικο, τα αιτήματα, να επιστρέψουν τα ψεύτικα και αντεθνικά διλήμματα "αριστερά - δεξιά", "εθνικισμός- διεθνισμός" και τα πιο soft "μνημόνιο- αντιμνημόνιο", "δραχμή ή ευρώ". Αρνήθηκε την ενωτική και ριζοσπαστική διεκδίκηση της κυβέρνησης , με το διαιρετικό σε "αριστερά-δεξιά" σύνθημα "κυβέρνηση αριστεράς".

 

Μείναμε πίσω και πρέπει να ξεκινήσουμε από κει που σταματήσαμε. Αλλιώς δεν υπάρχει λύση. "Πρώτο θέμα" και με συγκεκριμένη μεθόδευση για το κομματικό σύστημα έγιναν οι μετανάστες.

Δεν έχω δουλειά και χρωστώ, όχι γιατί υπάρχουν μετανάστες στη χώρα, αλλά επειδή το χρήμα είναι ιδιοκτησία κάποιων λίγων και δεν δίνεται σε ικανή ποσότητα και με σωστή διανομή, ώστε να υπάρξουν δουλειές και ζωή.

Οι μετανάστες, όσοι δεν είναι απαραίτητοι, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ως άνθρωποι και όχι ως ζώα. Και μένει η απορία προς τους "τσάμπα μάγκες", των αμειβόμενων ταγμάτων εφόδου σε σπίτια δυστυχισμένων αιγυπτίων και νυχτερινών περιπόλων: "Καλά οι μετανάστες. Οι ρομά πού θα πάνε; Και εσείς που θέλετε να πάρετε την Πόλη και παρελαύνετε, δέρνοντας, τι σκοπεύετε να κάνετε με τους "τούρκους" της Θράκης; Δεν θάπρεπε να ξεκινήσετε, από κεί; Δεν θάπρεπε να δέρνετε κάτι τύπους, σαν εμάς, που σας μπαίνουμε στη μύτη; Δεν θάπρεπε να ενημερώσετε τους ομοϊδεάτες σας σε άλλες χώρες, να διώξουν τους έλληνες, από τις πατρίδες τους; "

ΖΟΥΜΕ το μακρύ αριστεροδεξιό ιδεολογικό χέρι της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Για να λησμονηθεί το μεγάλο  αίτημα της δημοκρατίας. Ένα πολίτευμα, όπου ο λαός θα ψηφίζει τους νόμους του.

 

Όταν οι ξένοι λένε "Είμαστε όλοι έλληνες" είναι προφανές πως δεν εννοούν τον τευτονικό νεοναζισμό. Αυτός  έχει τόση σχέση με την Ελλάδα και το πανανθρώπινο νόημα της, όση είχαν οι βαυαροί του Όθωνα, οι γερμανοί του  χίτλερ ή της Μέρκελ και ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

(Ως γνωστόν, ο Μεταξάς είχε καλή σχέση με το ρετσινόλαδο και οι θαυμαστές του θα πρέπει να επαναφέρουν τη χρήση του. Επίσης, τώρα που είναι βουλευτές, πρέπει να προτείνουν νομοσχέδιο, για να ελέγχεται η ελληνικότητα του μεταγγιζόμενου αίματος, με ταυτόχρονη απαγόρευση της εισαγωγήςαλλοεθνούς και αλλόθρησκου αίματος). 

 

Από κει που ξεκινήσαμε, λοιπόν. Από τους "αγανακτισμένους" και τα τοπικά κινήματα. Από τη δημοκρατία σαν αίτημα, ως τη δημοκρατία σαν πράξη. Με ανθρωπιά, όπως αρμόζει στους έλληνες. Είμαστε εδώ κα ιθα είμαστε πάντα. Μακριά από τα παιχνίδια τους.