Share |

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ  ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Ο Βουλευτής του νομού μας Σπύρος Μοσχόπουλος, με αποκλειστικές δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας <<hesmeni kefalonia>>, στέλνει στον λαό των νησιών μας την παρακάτω δήλωση:

     Λαέ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, δύο χρόνια τώρα η ξενόδουλη κυβέρνηση, αλυσοδένει στα δεσμά του ΔΝΤ, της ΕΕ και του Διεθνούς Τοκογλυφικού Τραπεζικού συστήματος, τον περήφανο και αδούλωτο ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση που το προεκλογικό της <<σλόγκαν>> ήταν το << λεφτά υπάρχουν>>, αφού πήρε το... λάφυρο ( την εξουσία ), καθοδηγούμενη από τοΙμπεριαλιστικό Κεφάλαιο, δημιούργησε κρίση δανεισμού, κατασυκοφάντησε τη χώρα και το λαό της στα ξένα κέντρα αποφάσεων, με αποτέλεσμα την σημερινή εξαθλίωση που όλοι σήμερα βιώνουμε. Λαέ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μην υποτάσεσαι, μην σκύβεις το κεφάλι, μην τους αφήνεις να σε κοροϊδεύουν!!! Λεφτά υπάρχουν!!! Τα έχουν όλοι εκείνοι που τόσα χρόνια έκαναν δουλειές με το κράτος ( εργολάβοι, καναλάρχες, εφοπλιστές, τα τρωκτικά των κρατικών προμηθειών, υπουργοί που   διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα και βρέθηκαν με δισεκατομμύρια, τα έχουν όλοι εκείνοι που κατέκλεψαν το ελληνικό λαό μέσα από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης Σημίτη, τα έχουν τέλος οι κομματικοί παρατρεχάμενοι των κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 37 χρόνια!
Αφού καταξέσκισαν ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια, έρχοντε τώρα και ζητάν από σένα να πληρώσεις το λογαριασμό. Σου λένε ότι η κρίση είναι παγκόσμια... και τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε!!! Δεν σου λένε όμως, τί έκανε η Ουγγαρία που είχε το ίδιο πρόβλημα με μας πριν ένα χρόνο και τώρα η οικονομία της έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης ( έστω καπιταλιστικής), δεν σου λένε τι έκανε η Ιρλανδία και τέλος δεν σου λένε ποιοι δημιούργησαν την παγκόσμια οικονομική κρίση και γιατί θα πρέπει να πληρώσεις τα δικά τους γα.....κα!!!
Λαέ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, δεν πάει άλλο! Χρειάζεται ο λαός να ξεσηκωθεί! Να βγούμε όλοι στους δρόμους! Να διώξουμε την κυβέρνηση που καταστρέφει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Η Πανελλαδική απεργεία στις 19 και 20 αυτού του μηνός ένα μόνο αίτημα πρέπει να έχει! << Να φύγει η λαομίσητη κυβέρνηση!!!>> Να φύγουν φίλοι μου και να αναλάβει ο λαός με τους γνήσιους αντιπροσώπους του τη διακυβέρνηση της χώρας μόνος του! Δεν χρειαζόμαστε προστάτες! Να γίνουν εκλογές και ο λαός να αποφασίσει για την κυβέρνηση που θα τον απεγκλωβίση από τα σαγόνια των μαυραγοριτών του ΔΝΤ και της ΕΕ! Όλοι λοιπόν στην διήμερη πανελλαδική απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη!   Σου κάνω δε γνωστώ λαέ μου, ότι αρνούμε να ανέβω στην εξέδρα των << επισήμων >> στις 28η Οκτώβρη, ημέρα εορτασμού του μεγάλου ΟΧΙ του λαού μας στον φασισμό! Δεν δέχομαι να σταθώ δίπλα σε ανθρώπους που ξεπουλούν την χώρα μου! Στην ενέδρα να ανέβουν και να τιμηθούν μισθωτοί συνταξιούχοι, άνεργοι και γενικά όλοι αυτοί που πλήττονται από την λαίλαπα της κυβερνητικής πολιτικής! Εγώ λαέ μου θα είμαι μαζί σου και θα διαδηλώνω την αντίθεσή μου στην ξενόδουλη κυβέρνηση!
Και τέλος μη ξεχνάς λαέ μου... θέλω ακόμη μια κοινοβουλευτική περίοδο για να πάρω τη βουλευτική σύνταξη! Και μετά με την άδειά σου θα σουλατσάρω κι' εγώ στο λιθόστρωτο, όπως ο Αλέκος μας!
Πάντα δικό σου και δίπλα σου.

Σπύρος Μοσχόπουλος. Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

 

Για την αντιγραφή. Φαίδων.

ΥΓ. Η συνάντηση με τον βουλευτή, για λόγους ασφαλείας, έγινε μέσα σε ένα κοτέτσι στη Λάμια στα Διλινάτα.

 

Εικόνα (ως συνήθως): Δον ΨΥΧΩΤΗΣ