Share |

Δημοκρατία ή Οικονομία;

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.
Αντί για κείμενο, παραθέτω ένα διάλογο
πηγή:Δον Ψυχώτης

(Πηγαίνοντας στην πηγή, θα δείτε την παρέμβαση μου)

Νέα αφετηρία Κοινωνικής Άμυνας απέναντι στις Τράπεζες

20/10/2010 από Fotis P. Bobolas

Είναι γνωστός ο αγώνας αφύπνισης που διεξάγω τα τελευταία χρόνια για να αναδειχθούν οι εγκληματικές πρακτικές του καρτέλ των τραπεζών. Έχω κατηγορηθεί από πολλούς για αυτό. Όμως το νερό κύλησε στ’ αυλάκι και τα τελευταία χρόνια ολόκληρη η κοινωνία ένιωσε στο πετσί της τον εμφύλιο πόλεμο που της έχει κηρύξει το καρτέλ των τραπεζών, το οποίο εδώ και 80 χρόνια αποτελεί ένα αυτόνομο κράτος μέσα στο επίσημο ελληνικό κράτος. Ένα κράτος που δεν το περιορίζει ούτε το Σύνταγμα της Ελλάδος, ούτε οι νόμοι, ούτε καν οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

Σε αυτή την χρονική στιγμή το τραπεζικό σύστημα αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της κοινωνίας. Αποκλειστικός του σκοπός είναι πλέον η μαζική μεταφορά πλούτου, μέσω των τοκογλυφικών πρακτικών και στην συνέχεια μέσω των κατασχέσεων κάθε είδους περιουσιακών στοιχείων – από εργοστάσια και επιχειρήσεις, μέχρι σπίτια και αυτοκίνητα – των Ελλήνων πολιτών που καταλήγουν στα τραπεζικά περιουσιολόγια. Δεν ενδιαφέρει καθόλου τις τράπεζες αν η ελληνική κοινωνία τριτοκοσμικοποιηθεί, εξαθλιωθεί ή υπερχρεωθεί για 10 ακόμα γενιές, προκειμένου οι ίδιες να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τα εξωπραγματικά τους κέρδη, κυριολεκτικά “κλεμμένα”.

Επιτέλους, η κοινωνική αντίσταση σε αυτή την τραπεζική λαίλαπα παίρνει συγκροτημένη και συντεταγμένη μορφή και είμαι περήφανος που έχω συνεισφέρει με τις μικρές μου δυνάμεις σε αυτή την ελπιδοφόρα εξέλιξη.

 Διαβάστε προσεκτικά, επιμορφωθείτε, αναθαρρήστε, και προετοιμαστείτε. Το επόμενο διάστημα η κοινωνία των πολιτών, παραμερίζοντας το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που διαχρονικά συνεργούν στα εγκλήματα των τραπεζών, ετοιμάζει μερικές εξαιρετικές πρωτοβουλίες επιβίωσης!...

Ανοικτή Επιστολή Ε.Ι.Χ.Ε. πρός ΓΑΠ