Share |

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ: ΤΑ ΚΑΡΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ

γράφει ο ΦΑΙΔΩΝ

Η πιό μαύρη σελίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κεφαλονιάς, γράφτηκε χτες το βράδυ 8/10/2011, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο θέατρο << Κέφαλος >> στο Αργοστόλι. Η Δημοτική Αρχή, καθοδηγούμενη από τους εξωθεσμικούς συμβούλους - μικυ μάους του Δημάρχου, προσπάθησε να διαπομπέυσει δύο πρώην Δημάρχους των Πρόνων, τον Μάκη Μεταξά και τον Κώστα Ζαπάντη! Δεν θα σταθώ στο γελοίο  << κατηγορητήριο >>, γιατί θα πρέπει να έχεις γνώσεις της ψυχιατρικής επιστήμης, για να ανιχνεύσεις.. τα έγκατα αυτών που το έστεισαν! Θα σταθώ όμως στον τρόπο που λειτούργησαν οι πρωταγωνιστές αυτού του θλιβερού μα και επικίνδυνου  σόου. Ξεκινώντας λοιπόν από τον εισηγητή  κ. Ν. Παπαδάτο θα ήθελα απλώς να του εκφράσω την συμπάθειά μου και να προσέχει! 'Αλλωστε άλλοι τον έβαλαν να παίξει αυτόν τον άχαρο ρόλο!

Πηγαίνοντας στον κ. Δήμαρχο θα ήθελα απλά να του πω... κ. Παρίση είστε πολύ λίγος για τον ρόλο που σας επέλεξε ο κεφαλονίτικος λαός! Δέκα σχεδόν μήνες μετά την εκλογή σας και την.... απελευθέρωση!!! της Κεφαλονιάς, την οδηγείται σιδηροδέσμια στις αγκάλες  σκοτεινών καρτούν της τοπικής πολιτικής σκηνής! Ύστερα από τόσα θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα που ... δεν έχετε φέρει στο Δ.Σ., έχοντας χάσει κυριολεκτικά την μπάλα προσπαθήθατε χτες το βράδυ να την πετάξετε στην κερκίδα, αποπροσανατολίζοντας έτσι  τον λαό της Κεφαλονιάς από την ανικανότητά σας να διοικήσετε και να λύσετε τα τόσα προβλήματα που έχουν συσωρευτεί στο νησί μας. Οχυρωμένος πίσω από το << δεν υπάρχουν λεφτά >>, νομίζατε ότι θα την βγάλετε... ζάχαρη και θα απολαμβάνατε τον αναπαυτικό θρόνο του μεγάρου, που στήσατε για τον εαυτό σας παράνομα και καταχρηστικά χωρίς ουσιαστικά να κάνετε τίποτα για το μέλλον αυτού του τόπου! ( Αλήθεια δεν θα μας πείτε πόσο στοίχησε η ανακαίνιση και ποιος πλήρωσε τις εργασίες  του στρατηγείου σας; εκεί έγιναν όλλα νόμιμα; ). Βλέποντας λοιπόν ότι δεν σας βγαίνει αυτή η τακτική και καθοδηγούμενος από τους συβούλους - καρτούν που έχετε επιλέξει να σας καθοδηγούν, κάνατε χτες το βράδυ μια πρόβα τζενεράλε του πως θα πολιτευθείτε από δω και πέρα και προσπαθήσατε παράλληλα να στείλετε μήνυμα, στους διαφωνούντες μαζί σας ότι..  <<προσέξτε τι έχετε να πάθετε αν δεν είστε καλά παιδιά μαζί μου!!! >> Μόνο που αυτή η κακοστημένη χθεσινοβραδυνή παράσταση, έγινε λάκος που πέσατε μέσα ο ίδιος! Ας προσέχατε!!!

Η πολιτική δεν είναι βουλευτικά ρουσφετάκια σε ταλαίπωρους ψηφοφόρους! Η πολιτική είναι η τέχνη του συνθέτειν και δημιουργείν, κάτι που ούτε εσείς έχετε αλλά ούτε και οι συνεργάτες σας! Η μέχρι τώρα πορεία σας στα δημοτικά πράγματα αυτό δείχνει!

Πάμε τώρα στον κ. Ανουσάκη. Κ. Ανουσάκη, δεν είστε ο Μιχαλολιάκος της <<Χρυσής Αυγής>> και δεν κυνηγάτε αλλοδαπούς στην Ομόνοια και στον Άγιο Παντελεήμονα. Είστε ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του Δ. Σ. Κεφαλονιάς και οι χθεσινοί << κατηγορούμενοί σας >> ήταν επί σειρά ετών εκλεγμένοι Δήμαρχοι. Οι κ.κ. Μεταξάς και Ζαπάντης δεν είναι Μπαγκλαντέζοι να τους κυνηγάτε με το ρόπαλο στα στενά του αθηναϊκού κέντρου! Αν οι κύριοι αυτοί << εγκλημάτισαν >> έχει φροντίσει ο νομοθέτης και έχει θεσπίσει διαδικασίες τέτοιες, που τους προφυλάσουν από την διαπόμπευση και τους προπυλακισμούς και τους οδηγούν σε θεσμικά όργανα προς κρίση των <<αδικημάτων>> τους και την τιμωρία τους εάν αποδειχθεί ότι  παρανόμησαν για κάτι, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Η διαπόμπευση και οι προπυλακισμοί, είναι ίδιον φασιστικών και θεοκρατικών  καθεστώτων, καθεστώτων που οι θεσμοί αντικαθίσταται από αρένες και όχλο, έτοιμο να λυντσάρει τον... παραβάτη του νόμου!

Επίσης θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο ρόλος του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, έχει να κάνει με την προώθηση και λύση ζητημάτων και προβλημάτων  του τόπου που είστε εκλεγμένος, δεν είναι ρόλος του αχυράνθρωπου των πολιτικών καρτούν που σας καθοδηγούν!

Συνοψίζοντας λοιπόν, νομίζω ότι θα πρέπει να αναρωτηθούμε οι Κεφαλονίτες.... Που μπλέξαμε;!!!

ΦΑΙΔΩΝ.

ΥΣ. Χρησιμοποιώ ψευδώνυμο, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε πλέον με Δημοτική Αρχή. Έχουμε να κάνουμε με ακροδεξιά οργάνωση και πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας αλλά και τους συγγενείς μας!

 

(Εικόνα : Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)