Share |

Δ.Ν.Τ. Xmas: Χριστούγεννα με το μνημόνιο

Δ.Ν.Τ. Xmas Ο ΚΚ Μοίρης κάνει χριστούγεννα χωρίς δέντρο, δώρο και ρεβεγιόν στο σπίτι
Δημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2010

Το Μνημόνιο, τα Χριστούγεννα κι εσύ. Κλασσικά τρίγωνα. Χωρίς κάλαντα φέτος. Μη μας ακούσει η Μέρκελ να τραγουδάμε και στείλει ξανά τα Leopard.

Ζάχαρο 230

Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτες, δίπλες, σαραγλί, καταίφια, μπακλαβάδες. Τα δεκανίκια του διαβητικού σοκ. ‘Εχεις χίλιους τρόπους για να πεθάνεις όρθιος, επιλέγεις τον πιο επώδυνο και προκλητικά ακριβό και μετά κρατάμε και μούτρα που μουλαρώνoυν μαζί μας οι γερμανοί. Τόση γλυκατζούρα ούτε αρκούδα θα την άντεχε. Άσε να φτάσει πρώτα η νηστεία της Σαρακοστής και πήγαινε μετά για αιματολογικά. Ως τότε το μόνο που θα βρουν είναι λίγο αίμα μέσα σε ζάχαρη. Αν βρεις νοσοκομείο στη θέση του.

Δώρο Χριστουγέννων

Αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος το αγαπάς. Αν είσαι εργοδότης με μισείς. Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος τους μισείς όλους. Αν είσαι συνταξιούχος ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχεις εδώ μέσα, δεν σου φτάνει η πίκρα σου και ψάχνεις για δανεικιά;

Στολισμένο δέντρο, στολισμένο μπαλκόνι

Είναι μερικοί βλαμμένοι που έχουν στολίσει από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Έξω. Μπαλκόνια φωταγωγημένα σαν να πήραν τη δημαρχία ενώ ούτε για διαχειριστές στην οικοδομή τους ψηφίζουν. Είναι και άλλοι βλαμμένοι που ξεστολίζουν λίγο πριν την Καθαρά Δευτέρα. Τα δεκανίκια της ΔΕΗ. Έτσι ξεχωρίζεις τους μνημονιακούς από τους αντιστασιακούς. Απ’ τις γιρλάντες και τα δέντρα πολυέλαιους, όχι απ’ τον Καμίνη και τον Μπουτάρη.

Ρεβεγιόν στο σπίτι / μόνος στο σπίτι

Κλασσικές ταινίες. Όταν καλείς δεν λείπει κανείς. Μπορεί να σου ΄ρθει πεσκέσι και καμιά γιαγιά κολλητού, «πού να την άφηνα μόνη της ρε μαλάκα, φύγαν οι δικοί μου στο χωριό και δεν χωρούσε στο αυτοκίνητο γιατί θέλαν να φέρουν πατάτες, κρεμμύδια και λάχανα πίσω, σκέτη Κατοχή σου λέω, κρίμα να την αφήσω στην πολυθρόνα τέτοιες μέρες». Κρίμα, ναι. Κι άλλο ένα κρίμα εσύ που περιμένεις πρόσκληση σε άλλο σπίτι. Με τέτοια κρίση φέτος πιο εύκολο είναι να ξαναγοράσει η γιαγιά σερβιέτες και ταμπόν παρά να σε θυμηθεί κανείς.

Άχρηστα (μα εντελώς) δώρα

Κάνε έγκαιρα χώρο στο πατάρι και στα σκοτεινά συρτάρια της ντουλάπας. Σου ‘ρχονται. Ζουν ανάμεσα μας κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. Δεν σου λέω ποιά είναι. Αν είναι να πεθάνεις από τρομάρα, καν΄ το καλά. Σαρανταποδαρούσα να ήσουν, λιγότερες παντόφλες και κάλτσες θα χρειαζόσουν.

Κάλαντα

Πόσα τσογλάνια θα σου ΄ρθουν; πέντε ; δέκα ; δεκαπέντε ; μη παριστάνεις τον ψόφιο κοριό, άνοιξέ την τη ρημάδα την πόρτα, ένα ευρώ σε καθένα , για το καλό της χρονιάς είναι. Αν τα δεις να ξινίζουν με το ευρώ, γιατί μπορεί να περίμεναν κανένα iPod ή κανένα iPhone (αν ζεις στο Παλιό Ψυχικό), δώστους ένα σκαμπίλι ξεγυρισμένο και πάρε πίσω το ευρώ. Αν έχουν πει τα μισά κάλαντα, πάρτους και το κινητό για να μάθουν άλλη φορά να μην είναι φυγόπονα από τόσο μικρά τα σκατόπαιδα.

Φυλλάδια με ταξίδια

Σκίστα με το που θα πέσουν στα χέρια σου. Τον φοβερό και τρομερό Δεκέμβρη του 2010 ούτε στο μανάβη στη γωνία θα πας, όχι στην Παταγονία (εντάξει, το ομολογώ, εντελώς ηλίθιο λογοπαίγνιο αλλά το είχα κρατημένο από πέρυσι, δεν το κρατάω για την επόμενη χρονιά, σιγά μην υπάρχει μανάβικο ως τότε. Έτσι όπως πήραν φόρα αυτοί ούτε γωνία θα υπάρχει).

Χιόνια

Στο καμπαναριό. Στα πεζοδρόμια. Στα παρμπρίζ. Στα δέντρα. Στα πλακόστρωτα. Στις στέγες. Παντού. Φρέσκο, απάτητο, καθαρό, λαχταριστό. Εκεί που δεν θα είσαι εσύ γιατί μια τρύπα στο βουνό την βάφτισαν «το Αρχοντικό της Ζαχαρούλας» και για ένα δίκλινο ανάμεσα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ζητάνε την προίκα της Ζαχαρούλας. Ε δεν θα την προικίσουμε εμείς τη Ζαχαρούλα. Μη σώσω και δω χιόνι. Καλύτερα τη Ζαχαρούλα ξεβράκωτη.

Περιοδικά με αφιερώματα σε δώρα

Αυτά τα περιοδικά είναι ηλίθια. Τέτοια δώρα δεν υπάρχουν. Κι αν υπάρχουν κράτα μόνο τις σελίδες «από 5-10€», άντε και αυτές με το «έως 20€». Αν είστε δυο μισθοί στο σπίτι τολμήστε και το «30-50€» προσέχοντας μη σας καταδώσουν οι γείτονες. Εδώ που τα λέμε όμως με 10 και με 20€ αυτό είναι φυλλάδιο από σούπερ μάρκετ, μη σου πω και delivery. Eντελώς pathetic.

Αη-Βασίληδες

Κρίση, ξεκρίση, φέτος θα είναι η χρονιά του γνήσιου, βόρειου, φυσικού ξανθού Αη-Βασίλη. Νισάφι πια με τους παχύσαρκους γέρους που ξερογλείφονται κάτω απ’ τα άσπρα βρωμογένια τους όταν βάζουν τα παιδάκια στα γόνατά τους. Μπορεί να είμεθα πτωχοί ή άνεργοι μα και οι πληβείοι έχουν δικαιώματα στα γόνατα. Όλγα, Γκαλίνα, Σάσα, Άνια, Αλίνα, Ζένια, Ίνα, Λαρίσα, Νάντια, Νατάσα, Οξάνα, Τατιάνα, Σβετλάνα, Ζάνα, Βίκα, όπου κι αν είστε , είμαστε εδώ, ήμασταν καλά και φρόνιμα αγόρια όλη τη χρονιά και περιμένουμε το δώρο μας. Αμήν.

 

ΠΗΓΗ: men24