Share |

Εκπαιδευτική - μορφωτική επέμβαση της αστυνομίας σε σχολείο

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει το glob του μπάτσου!

(μας εστάλη από την http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com/)"> Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το πρωί, στο 4ο Λύκειο Αγίας παρασκευής στο Τσακό, που τελεί υπό κατάληψη(129 ψήφοι υπέρ 62 κατά) εφόρμησαν 2 περιπολικά με επτά ένστολους και τρείς ασφαλίτες αστυνομικούς όπου με αλαζονικό ύφος ανωτερότητας διέταξαν την εκκένωση του σχολικού χώρου από τους μαθητές. Οι υπερασπιστές του νόμου με ένα προκαθορισμένο σχέδιο τρομοκράτησης των μαθητών μπούκαραν κυριολεκτικά στο σχολείο στέλνοντας δεξιά και αριστερά απειλές τύπου ''κάντε αυτό που σας λέμε διότι θα πάτε στο αυτόφωρο''. Οι μαθητές σε μια κατάσταση πανικού παρέδωσαν το σχολείο στην έννομη τάξη χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις. Τότε έγινε το εξής τραγελαφικό, η αστυνομία απαίτησε και πήρε τα στοιχεία, χωρίς να είχε ειδοποιήσει για τίποτα τέτοιο εξαρχής, των παιδιών που κατά την κρίση των αστυνομικών φαίνονταν ύποπτα για την παρακίνηση της κατάληψης και όχι μόνο.

      

Το περιστατικό ήρθε να συμπληρώσει το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και κρατικής καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις επιταγές της Τρόικας. Στις δύσκολες αυτές μέρες που η κυβέρνηση επιτίθεται ξεχωριστά σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας η αντίσταση καθίσταται καθήκον του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Όταν όμως η αντίσταση έρχεται να καταστρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης έρχονται οι πραιτοριανοί της να καταστείλουν κάθε άτομο με τέτοιες βλέψεις. Έτσι λοιπόν και με τις σχολικές καταλήψεις(600ες στον αριθμό σύμφωνα με την ελευθεροτυπία)  όπου έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας η κυβέρνηση με τα όποια προσχήματα στέλνει τους μισθοφόρους τους για να τρομοκρατήσουν τους μαθητές  και να εμποδίσουν την όποια μορφή αντίδρασης ανθεί ακόμα στα σχολεία. Αυτή η κυβερνητική πολιτική δεν είναι σε καμία περίπτωση καινούργια έχοντας υπόψη μας την βίαιη καταστολή που έχουν δεχτεί κομμάτια της κοινωνίας κατανοούμε τις πράξεις των αστυνομικών-ράμπο της κ. Διαμαντοπούλου.

    

Καταλήγοντας για μας η κατάληψη αποτελεί ένα ευρέως διαδεδομένο μέσο πάλης και αγώνα. Αποτελεί το έδαφος για να αναπτυχθούν σχέσεις συντροφικότητας και αλληλεγγύης ενάντια στον ανταγωνισμό την ματαιοδοξία και το άγχος που γεννά το σχολείο. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την εναντίωση μας στην συσσωρευμένη καταπίεση που δεχόμαστε καθημερινά από τα εξαντλητικά ωράρια, το αβέβαιο μέλλον και τον άκριτο ανταγωνισμό. Η ιστορία έχει δείξει πως το μαθητικό κίνημα σε συνεργασία με το φοιτητικό έχει αρκετές φορές ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης όπως χαρακτηριστικά το 1998 με τον Αρσένη το 2006-07 με την Γιαννάκου και δηλώνει παρών και σήμερα με όση προπαγάνδα και καταστολή έχει δεχθεί. Εμείς ως μαθητές καλούμε την κοινωνία να κατεβάσει τις μάσκες και να σταθεί αλληλεγγυα και όχι αντιμέτωπη στα προβλήματα μας. 

 

Οι  μαθητές του 4ου Λυκείου Άγιας Παρασκευής

 

 

(ΕΙΚΟΝΑ: ΔΟΝ ΨΥΧΩΤΗΣ)