Share |

"ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ": Το ΧΡΕΟΣ μου απέναντι στην Βαριά Κληρονομιά μου και γιατί πρέπει να αγωνιστώ.

(μοιράστηκε από έναν πολίτη , στην εκδήλωση της Πλατείας Καμπάνας)

1. Για να αντιμετωπίσω, τη λέξη πολίτης με την έννοια, την αξία και το ύψιστο περιεχόμενο που έδωσαν στη λέξη αυτή, ο Περικλής και ο Κλεισθένης.

2. Για να εκφράσω πολιτική άποψη, για την αξιοπρέπεια στην εργασία, το δικαίωμα στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

3. Γιατί, νιώθω ντροπή ως πολίτης αυτής της χώρας, όταν χιλιάδες χρόνια εξεγέρσεων, εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων καταρρακώνονται. Γιατί, αυτή η ‘Δημοκρατία’ με επίθετα, μετατρέπει τον πολίτη σε υπήκοο, τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας και τα παιδιά μας σε απέραντο σκλαβοπάζαρο και την πατρίδας μας σε περιουσιακό στοιχείο αποπληρωμής απεχθών δανείων.

4. Για την εκτροπή του κοινοβουλευτισμού, που δίνει εν λευκώ εξουσία στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει ό,τι θέλει. Για να εναντιωθώ στην εκτροπή των νοημάτων και της βαριάς ιστορίας που αυτά κουβαλούν.

5. Γιατί, είναι βαριά η ιστορία μας. Ο Σοφοκλής υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος δίδαξε ο ίδιος στον εαυτό του ΄΄τας αστυνόμους οργάς΄΄, το πάθος, δηλαδή, για τη θέσμιση των πόλεων.

6. Αυτό που ο πρωθυπουργός σήμερα ονομάζει ανομία, είναι στην πραγματικότητα το πάθος των πολιτών για δικαιοσύνη. Είναι το πέρασμα από μία ανήμπορη και άνευρη οργή, σε μία οργή που έχει τη δύναμη να αμφισβητεί. Είναι το πάθος για δικαιοσύνη, που οδήγησε την Αντιγόνη να παραβεί το νόμο. Είναι το πάθος για ελευθερία, που οδήγησε τους εργάτες των ναυπηγείων της Σύρου το 1879 να δημιουργήσουν ένα από τα πρώτα συνδικάτα. Είναι το πάθος για την δημοκρατία, που δημιούργησε το Μάη του 36 στη Θεσσαλονίκη. Είναι το πάθος για αντίσταση που οδήγησε στη νίκη του κινήματος επί του νομοσχεδίου Γιαννίτση, στη νίκη του κινήματος για το άρθρο 16 του Συντάγματος. Είναι η κινητήρια δύναμη του μετασχηματισμού των κοινωνιών.

7. Γιατί, τι θα ήταν η Ελλάδα με έναν υπάκουο Κολοκοτρώνη, με έναν υπάκουο Παπαφλέσσα, με έναν υπάκουο Μαρίνο Αντύπα, με μια υπάκουη Αντιγόνη, με υπάκουους υπηκόους;

8. Για να εναντιωθώ στην εκτροπή του πρωθυπουργού που μίλησε για ανυπακοή. Γιατί, ο πρωθυπουργός ζητά υπακοή στην ομαλότητα, την στιγμή που η χώρα μας, ζει σε παρατεταμένη ανωμαλία; Σε βαθιά σήψη και προχωρημένη βία;

9. Διότι, Βία και ανωμαλία είναι η ανεργία και το κοινωνικό απαρτχάιντ που τη συνοδεύει. Βία και ανωμαλία είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός που καλλιεργείται στη βάση της πυραμίδας και αφήνει ανέγγιχτη την κορυφή. Βία και ανωμαλία είναι τα 350 ευρώ σύνταξη. Βία και ανωμαλία είναι να πωλείται η Ελλάδα 50 δις από τα οποία τα 30 πάνε στις τράπεζες. Βία και ανωμαλία είναι η κατάσχεση της γης μας. Βία και ανωμαλία είναι η Ζίμενς, το Βατοπέδι. Βία και ανωμαλία είναι η μετατροπή των κοινωνικών αγαθών της παιδείας, της υγείας, των μεταφορών σε πανάκριβα εμπορεύματα.

10. Γιατί, όσοι αντιτίθενται σε αυτή τη βία δεν είναι τσαμπατζήδες.

11. Γιατί, είμαι ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, που μια ζωή ολόκληρη πλήρωνε και σήμερα δεν έχει σύνταξη. Που μια ζωή πλήρωνε και δεν είχε ποτέ τον σεβασμό του κράτους με την αντίστοιχη ανταποδοτικότητα, για δωρεάν παιδεία, υγεία- περίθαλψη και Υπερήφανα Γηρατειά.

12. Τσαμπατζήδες είναι οι Ελληνικές κυβερνήσεις, που αφού αφαίμαξαν τις ΔΕΚΟ και τους Οργανισμούς των ασφαλιστικών ταμείων, τις εξανάγκασαν σε δανεισμό. Και όταν έληγαν τα δάνεια, έπαιρναν νέα δάνεια επειδή το κράτος, που ήταν εγγυητής, δεν τα κατέβαλε στη λήξη τους. Είναι αυτοί οι ίδιοι, που ενθυλακώνουν τεράστια ποσά από εισφοροδιαφυγές και φοροδιαφυγές. Είναι αυτοί, που στην περίοδο του χρηματιστηρίου έπαιξαν αέρα και έβγαλαν δισεκατομμύρια. Είναι αυτοί που σε ένα βράδυ άλλαξαν συντελεστές δόμησης και έβγαζαν τρισεκατομμύρια. Είναι τα πάσης φύσεως τηλεοπτικά παπαγαλάκια που χρωστούν και δεν αποδίδουν.

13. Το, Δεν Πληρώνω είναι η αντίδραση στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ της κυβέρνησης.

14. Γιατί, αυτή είναι το άνομο κίνημα Δεν Πληρώνω, όταν αυτό λένε στους συνταξιούχους, στην υγεία, στη παιδεία, στις αποζημιώσεις των αγροτών, σε μια ολόκληρη κοινωνία που τη θέλουν επαίτη και τους ενοχλεί που τους ανταποδίδει στα ίσια τη δική τους πρακτική.

15. Γιατί επίσης, όταν η πολιτική ηγεσία αρχίζει και βλέπει κάθε εξεγερτική ή κινηματική
εκδήλωση ως απειλή για τη διατήρησή της, όταν ποινικοποιεί το φρόνημα και
κάθε πράξη αντίστασης, τότε η πολιτική της αυτοσυντήρησης έχει υπερβεί κάθε υπόλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας και οδεύει στο δρόμο της απώλειας δημοκρατικής νομιμότητας.

16. Γιατί η κυβέρνηση είναι η πολιτικά όχι ανυπάκουη, αλλά η πολιτικά έκνομη.

Γιατί, η ίδια η κυβέρνηση με πράξεις της καταρρακώνει το ιερό σύμβολο, την Ελληνική σημαία (περίπτωση δηλώσεων Πάγκαλου, ΙΜΙΑ), τραυματίζει την εθνική μας κυριαρχία και παζαρεύει τα ελληνικά γεωστρατηγικά πλεονεκτήματά της .

Η τρόικα μπορεί να διαπίστωσε ότι ο ελληνικός λαός να βρίσκεται σε σύγχυση, όμως ο λαός μας έχει δύο κόκκινες γραμμές.

Η μία, τιμωρεί αυτόν που τον προδίδει. Η δεύτερη, τιμωρεί αυτόν που ξεπουλάει
την πατρίδα.

20. Γιατί ο λαός μας, έχει στην κυριολεξία τραγουδήσει δύο τραγούδια του Μίκη.

΄΄Αρνιέμαι να με κάνουν ότι θένε, αρνιέμαι να χαθώ στην καταχνιά΄΄
΄΄ Λαχτάρησα μια χώρα, όπου το λάδι από την ελιά ίσα θα το μοιράζεις στα
δώδεκα παιδιά.΄΄
Γιατί ο Λαός μας ανατριχιάζει όταν τραγουδάει τον Δ. Σολωμό.

‘‘Από τα κόκαλα βγαλμένη, … Χαίρε ώ Χαίρε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’

Αυτή είναι η ιστορία μας, αυτή είναι η αντίστασή μας, αυτή είναι η παρακαταθήκη μας.

21. Συμμετέχω λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και σε ευθεία γραμμή με την ιστορία μας.

22. Συμμετέχω, για τον πρωταρχικό στόχο που είναι η σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για αλλαγή του Συντάγματος και την εγκαθίδρυση άμεσης Δημοκρατίας, έτσι ώστε να εξαλείψουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα που μας οδήγησαν στο κανιβαλισμό της Δημοκρατίας.

Υπογραφή: Έλληνας Πολίτης.