Share |

ΕΛΜΕΚΙ: ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ);

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην εφημερίδα «Κεφαλονιά» (αρ. φυλ 107, 25/2/2011), το οποίο διαπομπεύει και στιγματίζει μαθητές του Γυμνασίου Ληξουρίου. Η υποταγμένη στο κέρδος δημοσιογραφία μπορεί στην κυριολεξία να καταστρέψει νέα παιδιά όταν, αντί να χειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία ακόμη και «στραβοπατήματα» μαθητών, επιλέξει το δρόμο της κατακρεούργησής τους. Επιπλέον, τα συκοφαντικά πρωτοσέλιδα, αλλά και οι ανάλογες συνέχειες στην αρθρογραφία της εφημερίδας, ολοφάνερα απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Ληξουρίου. Η καταγραφή ανυπόστατων «στοιχείων», η ανάμιξη - με χοντροκομμένο τρόπο - περιστατικών που δεν σχετίζονται μεταξύ τους έτσι ώστε συνολικά να παραποιείται η πραγματικότητα, δημιουργεί πλασματική εικόνα.
Αλήθεια που ήταν τόσα χρόνια ο συγγραφέας του άρθρου και τι θέση έχει πάρει για τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά και του συγκεκριμένου σχολείου, όπως έχουν τεθεί από την ΕΛΜΕ-ΚΙ και άλλους φορείς; Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι το γεγονός εντάσσεται στην συνολική επίθεση απέναντι στη δημόσια δωρεάν παιδεία και στο σχολείο, μέρος της οποίας είναι η στοχοποίηση του κλάδου των εκπαιδευτικών.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι για τα προβλήματα που σχετίζονται με την περιθωριοποίηση της νεολαίας, τη δημιουργία αντικοινωνικών συμπεριφορών κ.ο.κ. ευθύνονται η γενικότερη πολιτική και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Είναι υποκριτικό κάποιοι να κάνουν ότι αγνοούν αυτή την πραγματικότητα και να «φορτώνουν» τα πάντα στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να ενισχύονται τάσεις αλληλοσπαραγμού ανάμεσα στα διάφορα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς ή μαθητές. Η λογική αυτή, αντικειμενικά, εξυπηρετεί τον εξωραϊσμό της κρίσης και της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, τη συσκότιση των αιτιών τους, τη μετάθεση της αντιπαράθεσης μεταξύ εκείνων που υφίστανται τις συνέπειές της. Υπηρετεί ουσιαστικά την τακτική του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού», που αποτελεί κυβερνητική επιλογή. Το να γίνονται θύματα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι καταστροφικό.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρει θέση και να καταδικάσει το συμβάν. Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος, το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο λαός πρέπει να επαγρυπνούν. Με συσπείρωση και δράση για τα πραγματικά προβλήματα, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, με αλληλεγγύη και βαθιά συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, να απαντήσουμε στην πράξη σε όλους όσους στοχεύουν στη γενικότερη προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                        Βασιλάτος Παύλος
 

--------------

 ΣΗΜ."Ι":  Αυτοί δεν παίζονται με τίποτα!!!

Για το "πάπλωμα", δηλ. τη διακίνηση ναρκωτικών στα σχολεία, ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!

 

Και μη σπεύσουν να πουν πως συκοφαντούμε καθηγητές. Κάποιοι κάνουν καλά τη δουλειά τους. Θα λέγαμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Αλλά είναι ΜΟΝΟΙ.  Και δρουν μεμονωμένα, ενώ το πρόβλημα χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη και σχεδιασμένη συλλογική δράση.

Ποτέ  οι κύριοι του ΕΛΜΕΚΙ_ΠΑΜΕ δεν έθεσαν ένα κάποιο προβληματισμό ή πρόταση για αυτό που συμβαίνει καθημερινά στα σχολεία. 

Φταίει ο Ιμπεριαλισμός!!!!

"Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι το γεγονός εντάσσεται στην συνολική επίθεση απέναντι στη δημόσια δωρεάν παιδεία και στο σχολείο..."

Να απαγορευθεί να μιλάμε για ναρκωτικά στα σχολεία , γιατί είναι επίθεση κατά της δωρεάν παιδείας!!!!

Εμείς θα πούμε πως φταίει και το ΠΑΜΕ - ΚΚΕ, γιατί, με τη στάση του , αντικειμενικά, επιτρέπει τη διακίνηση ναρκωτικών εντός και εκτός σχολείου.

Και το καλό που σας θέλουμε είναι να μην απαντήσετε. Γιατί , ταυτόχρονα, θα σας πούμε : ΦΤΑΙΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. Και να βρεθούμε να το συζητήσουμε κι όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αυτό που στην πραγματικότητα κρύβουμε είναι την αδιαφορία μας.

Η κοινωνία και οι γονείς δε θέλουν προπαγανδιστικές "απαντήσεις". ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ.

Τα στοιχεία της επίσημης  έρευνας , που παρουσιάστηκαν το 2009, τα ξέρετε και ουδέν πράξατε. Προφανώς, είναι φυσιολογικό γεγονός για σας, να ακούτε πως το 49% των μαθητών λένε πως είναι πολύ εύκολο να βρεις απαγορευμένες ουσίες!!!

Είναι φυσιολογικό γεγονός, σε ερωτήσεις, οι μαθητές των σχολείων, όπου εσείς διδάσκετε, να απαντούν, ότι το 25% των αγοριών της Γ' Λυκείου έχουν δοκιμάσει απαγορευμένες ουσίες, τουλάχιστον μία φορά!!!

Ποιοι ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ τον εκπαιδευτικό κλάδο;