Share |

Εμείς και η "ξετσίπωτη εξουσία"

Ο κ. Σωτ. Κουρής, αν προσέξει κάποιος την απάντηση που έδωσε για τις διαδικασίες πρόσληψης των 177, απαντά περισσότερο σε όσα γράψαμε και λιγότερο στην ιστοσελίδα , στην οποία έστειλε την απάντηση.

Ειδικά, το θέμα που αφορά την "καθυστέρηση προκήρυξης" μόνο εμείς το γράψαμε.

Τώρα, γιατί τα λέει στη νύφη , για να ακούει η πεθερά, είναι δικό του θέμα.

Ε, λοιπόν, το "φάουλ" είναι δικός μας και δεν διστάζουμε να ομολογήσουμε πως δεν μπορέσαμε να επβεβαιώσουμε την ακρίβεια της πληροφορίας, για έγκριση του προγράμματος στο τέλος Μάη και ενημέρωση του Συλλόγου, πριν από τις εκλογές. Οι ενδιαφερόμενοι που επικοινωνούσαν με τον ΑΣΕΠ, το Σύλλογο και την Περιφέρεια επιμένουν πως οι ημερομηνίες που αναγράφονται, σήμερα, στον ΑΣΕΠ δεν είναι οι αληθινές και ο ΑΣΕΠ έλεγε τηλεφωνικά σε αυτούς πως η έγκριση είχε γίνει από το τέλος του Μάη και ο σύλλογος καθυστερεί και ο ΑΣΕΠ του στέλνει μηνύματα ενεργοποίησης.  Οι άνθρωποι δεν μας φάνηκαν τρελοί ή ψεύτες. (Άντε να βρεις άκρη). Ίσως να τους μπέρδεψαν με άλλο πρόγραμμα που εκτελεί η αντιπεριφέρεια σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ , που είχε εγκριθεί 30/5.

 

Πάντως, από την υπόθεση βγαίνουμε με "πληγωμένη" την αξιοπιστία μας, αλλά όχι πολύ.

Οι φίλοι του ithacanet.gr, από την πρώτη στιγμή που μας ήρθαν οι πληροφορίες, είπαμε πως "θα είναι η μόνη ανάρτηση που θα δεχθεί απάντηση, από τους τοπικούς κρατούντες". Σχεδόν πάντα, οι σχολιασμοί μας γίνονται πάνω σε φανερά δημόσιες πράξεις και γραπτά κείμενα όσων παραλαμβάνει το πληκτρολόγιο μας. Εδώ κρίναμε και συνεχίζουμε να κρίνουμε, ως αξιόπιστους τους ανθρώπους που θύμωσαν.

----------------------

Πάμε παρακάτω:

Μας έστειλε επιστολή με το ηλεταχυδρομείο (ελληνιστί email), o ο κ. Μοσχόπουλος, πρόεδρος των εθελοντών, που είχαν την ευθύνη της διαδικασίας:

  • Ελπίζω να δεχθείτε την πρόσκληση μου να μας επισκεφθείτε στα γραφεία εντός του κτιρίου της Αντιπερειφέρειας, ώστε οποιαδήποτε απορία και εαν έχετε να σας απαντηθεί με στοιχεία και με πλήρη διαφάνεια, όπως άλλωστε υπήρξε σε όλες τις διαδικασίες, θεωρώ πως είναι προς όφελος όλων των αναγνωστών σας η σωστή και πραγματικά αληθινή πληροφόρηση.

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, αλλά πρέπει να απευθυνθεί αλλού.

Πώς να αποδείξει ο ενδιαφερόμενος, που μας το μετέφερε, πως στις 13 Αυγούστου ρωτούσε και έπαιρνε την απάντηση ότι "τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τον 15αύγουστο"; Δεν μαγνητοφωνεί συνομιλίες. Το ίδιο ισχύει για μια σειρά από συνομιλίες με τα γραφεία του ΑΣΕΠ, την Αντιπεριφέρεια και το σύλλογο.

--------------------------

Εμείς, όταν γράφουμε , δεν θέλουμε να μας πιστεύετε, αλλά να ερευνάτε τις γραφές μας.

Οι ενδιαφερόμενοι επιμένουν στις αλήθειες τους.

Αποσυρόμαστε από την υπόθεση και ο καθένας ας ψάξει και ας κρίνει. (Και εμάς).

-------------------------------------------

Όσο για την ευγενική πρόσκληση του κ. Μοσχόπουλου:

Αν θα πρέπει να ερευνήσουμε την διαδικασία και την αξιοπιστία της, θα πρέπει να φάμε μερικές μέρες, που δεν διαθέτουμε. Θα πρέπει να στρογγυλοκαθίσουμε στα γραφεία του συλλόγου, να έχουμε στη διάθεση μας όλους τους φακέλους, τις αιτήσεις, τα δικαιολογητικά, τα στοιχεία που σταλθήκανε στον ΑΣΕΠ και να τα διασταυρώνουμε. Ο Άγιος που αγαπάμε είναι ο Άπιστος Θωμάς κι αν δεν βάλουμε δαχτυλάκι πάνω στα σημάδια που άφησαν τα καρφιά, δεν πιστεύουμε τίποτα.  Κομματάκι δύσκολο για μας όλη αυτή η διαδικασία.

Αν πράγματι ο κ. Μοσχόπουλος πιστεύει αυτά που γράφει (και δεν έχουμε λόγους να μη τον πιστεύουμε), ας απευθύνει την πρόσκληση που μας έκαμε σε όσους διαμαρτύρονται και αναζητούν το δίκιο τους.

Εμείς, στην υπόθεση αυτή είμαστε "παρένθετα πρόσωπα".

------------------

 

Για τον κ. Σωτ. Κουρή:

Όταν οι ενδιαφερόμενοι προσέφευγαν σε αυτόν, δήλωνε αναρμόδιος. Τώρα, γιατί εκδίδει ανακοίνωση για λογαριασμό ενός συλλόγου; (Αλλά κι αυτό είναι προφορικό και ότι ώρα θέλει μπορεί να το διαψεύσει).

------------------------------

Όσο για τον τίτλο του άρθρου μας, δεν τον παίρνουμε πίσω. Είναι κατάλληλος να χαρακτηρίσει πολλές άλλες στιγμές της ζωής των τοπικών αρχόντων, όπως η πρόσληψη συμβούλων στο δήμο ή η πιο κάτω ιστορία, που αφορά και τον ίδιο:

Ο κ.Σωτ. Κουρής δεσμεύτηκε δημόσια η περιφέρεια να χρηματοδοτήσει με 50.000 τη σύμβαση που υπέγραψαν τρεις ιδιώτες με μια αεροπορική εταιρεία. 50.000 ευρώ έφτασαν στο Επιμελητήριο, από την Περιφέρεια με τη μορφή προγραμματικής σύμβασης, για "έρευνα επιχειρηματικότητας". 30.000 ευρώ έχει υποσχεθεί ο δήμος και κάποιοι συνδικαλιστές, που καλά περνάνε από το γέμισμα των δωματίων τουςαπό αυτές τις αφίξεις,  ζητούν τα χρήματα να δοθούν από τα έσοδα των σπηλαίων της Σάμης! 

(Γράφουμε "ιδιώτες", γιατί αυτή ήταν η απαίτηση της ξένης εταιρείας και "ιδιωτική σύμβαη" την χαρακτήρισε ο κ. Μιχαλάτος, όταν του ζητήθηκε από μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου).

Από κάποιους αριστερούς του ΚΚΕ, το δημοσίευμα στο Νυστέρι έλαβε τον τίτλο "περίεργο". Ένα δημοσίευμα είναι ή δεν είναι αληθινό. Το "περίεργο" που κολάει;

Κανένα κόμμα δεν ασχολείται με το θέμα, μιας και υπάρχουν εμπλεκόμενοι ή έχουν συμφέροντα, άνθρωποι που εμφανίζονται ως μόνιμοι υποψήφιοι σε τοπικές εκλογές.

Και φυσικά, η δικαιοσύνη ασχολείται μόνο με ανώνυμες καταγγελίες ενάντια σε όσους ενοχλούν την εξουσία. Όταν η καταγγελία γίνεται από ιστοσελίδα ή έντυπο με ονοματεπώνυμο και αφορά τη λεηλασία του κράτους δεν γνωρίζει, δεν βλέπει, δεν ακούει.

Και η ζωή συνεχίζεται.

 

Εμάς μας αρκεί που όλοι αυτοί ανήκουν στα κόμματα που λεηλατούν τη ζωή μας, κόβουν δουλειές, μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη, κοινωνικές παροχές, για να τις δώβσουν σε τοκογλύφους, φορολογούν κάθε άνθρωπο που αναπνέει και μεθοδεύουν την παράδοσης ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στους τραπεζίτες.

Είναι στυλοβάτες μιας εξουσίας που σκορπά το θάνατο.

 

Αυτά και άλλα πολλά αρκούν, για να μιλάμε για "ξετσίπωτη εξουσία", όταν αναφερόμαστε σε αυτούς.

 

ΥΓ. Οι ενστάσεις εκρεμμούν, αλλά οι επιτυχόντες στη διαδικασία καλούνται να προσληφθούν.

Καταλάβαμε. Από εδώ και πέρα, το θέμα είναι "να κερδίσουμε τις εντυπώσεις". Ότι ήταν να γίνει, έγινε.

 

(στην εικόνα, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)