Share |

Εν τω μέσω της νυκτός: Τσίπρας

Έχουμε ειρωνευτεί, κατ' επανάληψη, τη θεωρία του "επαχθούς χρέους", που αναπαράγεται από καθεστωτικούς καθηγητάδες και πολιτικούς.

Ειρωνευτήκαμε, πρόσφατα, και την άποψη της συριζέικης "πρωτοβουλίας πολιτών", που διακήρυξε "την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, γιατί είναι επαχθές".  Τους ρωτήσαμε, αν είναι μέλη της "πρωτοβουλίας" οι των Βρυξελλών που συζητούν το "κούρεμα" κατά 40-60% του ελληνικού χρέους.

Ή μήπως διαφωνούν στο ποσοστό; Γιατί να μην είναι 80%; Ή 90%; Τι θα λέγατε για 99%;

Φτιάχτηκε και μια επιτροπή λογιστικού ελέγχου, για να προσδιορίσει το ύψος του "επαχθούς χρέους"!!!

Κι όλοι μαζί έγιναν "ρόμπες".

Ο Τσίπρας το είδε! Είδε το αδιέξοδο της δικής του αδιέξοδης πολιτικής. Κι έσπευσε εν τω μέσω της μεγάλης νύχτας που ετοιμάζεται στις Βρυξέλλες ερήμην των λαών, να κάμει σήμερα, διορθωτική κίνηση.

Σήμερα, το πρωί, στο Alter, άλλαξε θέση: Θέλει "Πάγωμα του χρέους, ως ότου μπορέσει η Ελλάδα να μπει σε δρόμους ανάπτυξης και μπορέσει να αποπληρώσει"!!!

Καλά κρασιά. Να πούμε και καμιά μαλακία να καλύψουμε τις προηγούμενες και να περνά ο καιρός.

 

Παρατηρήσεις:

- Ο κ. Τσίπρας αποδέχεται την ύπαρξη "χρέους" και την υποχρέωση μας να το αποπληρώσουμε. 

- Ο κ. Τσίπρας συμφωνεί με τον Σαμαρά, που για πρώτη πολιτική προτεραιότητα θέτει το θέμα της "ανάπτυξης", σαν τη λύση για πάσα νόσο και πάσα μαλακία.

- Ο κ. Τσίπρας συμμετέχει, με αυτό τον μοναδικό του τρόπο, βάζοντας τα ρούχα του αλλιώς, στην άποψη πως "μαζί τα φάγαμε" και πρέπει να πληρώσουμε. Έστω κι αν κάποιοι έφαγαν περισσότερα και ποτέ δεν θα πληρώσουν.

- Ο κ. Τσίπρας αναπαράγει τη λογική της συλλογικής ενοχής, που προωθεί το καθεστώς, αρνούμενος να αμφισβητήσει την απάτη που δημιούργησε το χρέος.

Και δεν είναι άλλη από την ιδιοκτησία του χρήματος και από το γεγονός πως το χρήμα είναι εμπόρευμα και όχι δημόσιο εργαλείο.

Ποτέ ένας καθεστωτικός, σαν τον Τσίπρα, δεν θα αμφισβητήσει τους κανόνες του καθεστωτικού παιχνιδιού.

Επανάσταση είναι η λύση.

Μια νέα "Φιλική Εταιρεία"  θα την προετοιμάσει. Με έμφαση στο πρώτο συνθετικό.

ΥΓ: "Κούρεμα" είναι ένα από τα ψευδώνυμα της χρεοκοπίας, που τόσο απεύχονταν, φραστικά, οι κομματικοί όλων των κομμάτων.

Απορία: Η "αυθόρμητη" πρωτοβουλία πολιτών θα αλλάξει θέση;

 

 

(Εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ, "πρόβατα είμαστε, κούρεμα θέλουμε" )