Share |

Επέλαση της Τραπεζοκρατίας στην Κεφαλονιά και στο Ιόνιο;

Η Εθνική Τράπεζα δημιούργησε "θέση-φάντασμα" για τη διαχείριση  των χορηγήσεων της ΕΤΕΠ(Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) στα Ιόνια Νησιά. Ένα αντικείμενο και μια διαχείριση που, ως τώρα, γινόταν -και θα μπορούσε να συνεχίσει να γίνεται-, από την Αθήνα. Και δεν δημιούργησε τη θέση στην Κέρκυρα, αλλά στην Κεφαλονιά!!!

Με τη δημιουργία της θέσης, δημιουργήθηκε "εντοπιότητα" και ένας ακόμα υποψήφιος. Στο φιλικό του περιβάλλον διαβεβαίωσε ότι "πάει Κεφαλονιά για να πολιτευθεί". Και μικρή σημασία έχει η υποψηφιότητα του με ένα από τα ψηφοδέλτια της συγκυβέρνησης. Είναι, απλώς, το ξεκίνημα.

Σε αγωγή της ΟΤΟΕ του 2008, για τη διεκδίκηση επικουρικής ασφάλισης υπέρ 1184 εργαζομένων, εμφανίζεται στους 50 καλύτερα αμοιβόμενους της λίστας, με μισθό 4.500 ευρώ.

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον της Τράπεζας για τις "χορηγήσεις" της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στο Ιόνιο!  Ή μήπως είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για τα τοπικά πολιτικά δρώμενα;

Έχει δημιουργήσει και σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας τέτοιες θέσεις; Και τις δημιούργησε σε περιοχές πέραν της έδρας της Περιφέρειας;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Φαίνεται ότι στις Κυρίαρχες τράπεζες δεν αρκεί ο έλεγχος της κεντρικής Κυβέρνησης. Τους ενδιαφέρει και η εμπλοκή στα τοπικά και περιφερειακά πολιτικά πράγματα.

Φυσικά, δεν κάνουμε "δίκη προθέσεων". Οι προθέσεις δεν αποδεικνύονται. Μετρούν , όμως, οι πράξεις και τα αποτελέσματα τους. Οι προθέσεις ενός ανθρώπου με τις επιλογές μιας τράπεζας φαίνεται να μην είναι ασύνδετες και τυχαίες.

 Κάποιοι κι όχι εμείς που κρίνουμε βλέποντας, πρέπει να αποδείξουν ότι οι υποψίες μας δεν είναι σωστές. Η πρώτη πράξη του νεοφερμένου στελέχους της τράπεζας ήταν να ταχθεί στο πλευρό όσων στηρίζουν μνημόνια και κυβερνητικές πολιτικές. Δεν αρκεί ο απολίτικος και αοριστόλογος λόγος, ως αιτία συμμετοχής στην πολιτική. Δεν έρχεσαι να λύσεις προβλήματα, όταν δεν γνωρίζεις ή αποκρύπτεις τις αιτίες και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκαν. (Το τελευταίο, βέβαια, είναι γενικός κανόνας που ισχύει για όλους τους συνδυασμούς και τα κόμματα, εκτός από τους "Ριζοσπάστες Ξανά").   

Όλα αυτά, γεννήθηκαν με μια αμφίβολης σκοπιμότητας θέση εργασίας. Εκτός, κι αν μας εξηγήσουν και μας πείσουν για τη σκοπιμότητα.  Για να μη χρεώνουμε στους "δυστυχείς" και μονίμως διασωζώμενους τραπεζίτες τις αγαθές προθέσεις των υπαλλήλων τους.

Βεβαίως, ένα τέτοιο στέλεχος δεν θα εντασσόταν ποτέ σε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο έχει για πρώτο στόχο της "διαγραφή χρεών ιδιωτών, δήμου και κράτους".

Ούτε θα απαντήσει ποτέ στη θέση των "Ριζοσπαστών" ότι το μεγάλο κακό έχει για αφετηρία τη μονοπωλιακή ιδιοκτησία του χρήματος. Ούτε θα εξηγήσει ποτέ γιατί οι τράπεζες -και η τράπεζα του- επιτρέπεται να δημιουργούν χρήμα εκ του μηδενός, κάθε φορά που δανείζουν. Μόνο ο Θεός και οι τράπεζες δημιουργούν κάτι από το τίποτα.

Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε να ρωτάμε τους "ειδικούς" και τα χρυσά στελέχη των τραπεζών. Και δε μας χαλάει που δεν απαντούν.

 

Όταν ο λαός μάθει πώς παίζεται η απάτη με το χρήμα θα φτύσει τα κόμματα, θα ενωθεί και θα εξεγερθεί.

Οι "Ριζοσπάστες Ξανά" ήρθαν για να μείνουν. Και μαζί τους, θα παραμένουν ανοιχτές και σε θέση μάχης οι διεκδικήσεις, οι πολιτικές και οι ερωτήσεις.

 

ΥΓ: Την πολιτική "ιδιαιτερότητα" της Κεφαλονιάς αναζητείστε την στις θέσεις των Ριζοσπαστών. 

(φωτογραφία Σπύρου Κρούσου: Η Κεφαλονιά το χειμώνα)