Share |

Επιστολή ναύαρχου Παππά σε κ.Πάγκαλο

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

Τον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβερνήσε­ως κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, γιο του παλαίμαχου του Β' Π.Π. αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Γεώργιου Πάγκαλου, ανεψιό του ναυάρχου του Π.Ν. Θησέα Πάγκαλου και εγγο­νό του στρατηγού Θεόδωρου Πάγκαλου, τον γνωρίζω προσωπικά, είναι φίλος μου και θαυ­μάζω την ιδιαίτερη ευφυΐα και καλλιέργεια που διαθέτει. Το κακό είναι ότι μερικές φορές, ενεργώντας παρορμητικά, παρεκτρέπεται. Δυ­στυχώς ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας με τη σημερινή ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως την επικαιρότητα σε εκπομπή της κρατικής τηλεοράσεως και ακολουθώντας την τάση που επικρατεί από τη μεταπολίτευση και μετά, της υποβαθμίσεως και του ευτελισμού των στελεχών των ΕΔ, κάτι το οποίο έχω δημόσια πολλές φορές καταγγεί­λει, χαρακτήρισε τις ΕΔ και τα ΣΑ ως τους πλέον αντίπαράγωγικούς κλάδους στηνΕλλά­δα.

 

 

 

Αίσχος!  Αυτοί οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του κ. αντιπροέδρου έρχονται να προστεθούν σε άλλους κατά καιρούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς πρωτοκλασάτων στελεχών.

 

 

 

 Ένα ι­διαίτερα χαρακτηριστικό γεγονός που δείχνει πόσο υποβαθμισμένα είναι τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ από το 1974 και μετά αποτελεί το ότι ακόμη και οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων παίρνουν σήμερα βασικό μισθό πρωτοδίκη,  ε­νώ όλοι οι άλλοι κατώτεροι βαθμοί παίρνουν βεβαίως πολύ λιγότερα.

 

 

 

Ας σημειωθεί ότι κα­τά τη διάρκεια της 7χρονης τυραννίας 1967-1974 η πλειονότητα των στελεχών των ΕΔ που αντιτάχθηκαν σ' αυτήν είχε πάρα πολύ βαρύτερες επιπτώσεις από εκείνες αντιστα­σιακών πολιτών.  Επίσης το στέριωμα της ακλόνητης πλέον σήμερα Δημοκρατίας μας, που όλοι την απολαμβάνουμε και περισσότε­ρο οι στεγαζόμενοι στον περίλαμπρο Ναό της, οφείλεται μεταπολιτευτικά στα στελέχη των ΕΔ.

 

 

 

Εάν ο κ. αντιπρόεδρος μπορούσε να εγ­γυηθεί ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κινδύνους για την εθνική της ανεξαρτησία και κυριαρχία, όπως π.χ. το Λουξεμβούργο, τότε οι ΕΔ θα γί­νουν περιττές, οι δαπάνες για την άμυνα θα είναι δυνατόν να διοχετευθούν σε άλλους κοινωφελείς τομείς και οι υπάρχοντες εξοπλι­σμοί να εκποιηθούν.  Εάν οι κυβερνώντες δια­βάσουν το πρόσφατο βιβλίο του παγκοσμίως  διακεκριμένου ακαδημαϊκού κ. Βασίλη Μαρκεζίνη που αναφέρεται στην απαιτούμενη νέα ελληνική εξωτερική πολιτική, θα αντιληφθούν τους υπαρκτούς εξωτερικούς κινδύνους που πρέπει να είναι σε θέση να αποτρέπει αποτε­λεσματικά η χώρα μας, διαθέτοντας και ικανές και αποτελεσματικές ΕΔ.

 

Νίκος Παππάς

Ναύαρχος ΠΝ,

επίτιμος αρχηγός

Γενικού ΕπιτελείουΝαυτικού

Από την εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" 14.11.2010

Σημ."Ι": Για τους νεώτερους, ο Ν. Παππάς ήταν ο πλοίαρχος του πολεμικού πλοίου "Βέλος", το οποίο οδήγησε στην Ιταλία, διαμαρτυρόμενος για τη χούντα.

 Ο κ. Πάγκαλος βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, από αυτούς που μετατρέπουν την Ελλάδα σε γεωγραφική περιοχή, άγνωστης μελλοντικής έκτασης, και φυσικά το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η "εθνική ανεξαρτησία".

Ο κ. Πάγκαλος γνωρίζει, επειδή είναι ευφυής, το τι λέει και το ποιον υπηρετεί και προφανώς έχει εξασφαλίσει οδούς διαφυγής στο εξωτερικό. Σιγά , μην κάτσει να διαβάσει το τι λέει ο κ. Μαρκεζίνης.

Η μόνη λύση είναι ένα κίνημα απελευθέρωσης και δημοκρατίας , το οποίο θα κάτσει στο σκαμνί όσους πρόδωσαν. όσο μένουν, όσο δεν σμίγουμε, η πατρίδα συρρικνώνεται και παραδίδεται.

Κάθε μέρα, χάνουμε έδαφος. Κάθε μέρα, χάνουμε πατρίδα.

(το σκίτσο είναι, όπως πάντα, του Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)