Share |

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ(ΑΝΕΡΓΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ)

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ;

 Για εμάς, κάτοικοι της Κεφαλονιάς που συντάσσουμε αυτό το κείμενο, θεωρούμε ότι η κρίση είναι πολιτική και βρίσκεται σε όλα τα μέρη ανεξαρτήτως.

Είμαστε :
•       Άνεργοι, που πολλές φορές δεν παίρνουμε ούτε τα 450€ από τον ΟΑΕΔ, που χάσαμε τη δουλειά μας στο κύμα μαζικών απολύσεων και δεν αποζημιωθήκαμε, ώστε οι εταιρείες να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους εις βάρος όλων εμάς.
•       Νέοι με πτυχία, που δεν βρίσκουν δουλειά διότι οι θέσεις είναι κατειλημμένες από εκείνους που πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 67 για να συνταξιοδοτηθούν αξιοπρεπώς.
•       Εργαζόμενοι ανασφάλιστοι, που είδαμε τους μισθούς μας να μειώνονται σε αντίθεση με πλήθος κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών που ακολουθούν την ανιούσα.
•       Μαθητές και Φοιτητές, που πληρώνουμε φροντιστήρια και ενοίκια αντιστοίχως, μακριά από κάθε έννοια δωρεάν παιδείας.

Όσο αναφορά την υγεία,
        Πρόσθετο μέτρο της κυβέρνησης της τρόικας είναι το εισιτήριο 5€ στα δημόσια (κατά τα άλλα) νοσοκομεία, χωρίς καν να παρέχεται το απαραίτητο επίπεδο κοινωνικών αγαθών αφού στο νοσοκομείο του Αργοστολίου λείπουν 3 βασικές ειδικότητες: οφθαλμίατρος, ορυλά, δερματολόγος.

Όσο αναφορά το κεφάλαιο,
       Μέσα στη γενικότερη ταξική επίθεση που δεχόμαστε από πλευράς κεφαλαίου, με άνοδο των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, το κράτος για ακόμη μια φορά υπερασπίζεται τα κέρδη του κεφαλαίου αναθέτοντας στις εταιρείες( ΑΚΤΩΡ – ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ) να ελέγχουν τους δημόσιους δρόμους, φέρνοντας ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων.
       Ακολουθεί, η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου απαγορεύει την ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων/ ανέργων/ φοιτητών/ μαθητών, μέτρο το οποίο επίσης συμβάλλει στην κερδοφορία του κράτους απομυζώντας  όλους εμάς.
Τέλος,
       Στα πλαίσια της ολομέτωπης επίθεσης που δεχόμαστε από τους εξουσιαστές, έρχεται η περαιτέρω υποβάθμιση των ιδίων μας γειτονιών, όπως συμβαίνει και στην Κερατέα. Το κράτος επιλέγει στοχευόμενα να πλήξει τις ζωές των εκεί κατοίκων χτίζοντας τα Χ.Υ.Τ.Α κάτι το οποίο δεν θα γινόταν ποτέ στην περιοχή της Εκάλης.
Άλλωστε και σε τοπικό επίπεδο συναντάμε την καταπάτηση του φυσικού πλούτου του νησιού μας( Μύρτος, Μακρύς- Πλατύς Γιαλός), από τοπικούς άρχοντες οι οποίοι συμβάλλουν λαμβάνοντας κέρδη και μίζες από την ιδιωτικοποίηση των κοινόχρηστων χώρων.
       Επιπροσθέτως η παράνομη, χωρίς νομικό-εθνικό και κοινοτικό πλαίσιο, εγκατάσταση και λειτουργία των ιχθυοτροφείων της οικογένειας Γερουλάνου, η οποία κάνει εμφανή τη θαλάσσια ρύπανση της γύρω περιοχής. Επίσης μη σας φανεί περίεργο στα μελλοντικά σχέδια των τοπικών αρχών να συμπεριληφθεί το ξεπούλημα του Αίνου ( εθνικός δρυμός).

       Η απάντηση του κράτους σε όλες τις μορφές αντίστασης, με σκοπό να τρομοκρατήσει και να καταστείλει, είναι η γενικότερη αστυνομοκρατία. Έφοδοι σε σπίτια και σε καταλήψεις, συλλήψεις και δίκες και η χρησιμοποίηση χημικών και πλαστικών σφαιρών. Σημαντικό ρόλο στα παραπάνω παίζουν τα ΜΜΕ, που σαν φερέφωνα του κράτους- κεφαλαίου, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να ελέγξουν την κοινή γνώμη με την παραπληροφόρηση και την συκοφάντηση όσων αγωνίζονται.
       Μπροστά σε αυτή την κατάσταση αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο στην καθημερινότητα μας, δεν πληρώνουμε σε οτιδήποτε μας επιβάλλουν οι καθεστωτικοί δήμιοι και συμμετέχουμε σε γενικές απεργίες, πορείες με σκοπό την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος για την αυτοδιαχείριση των ιδίων μας των ζωών.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

 

(σκίτσο: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)