Share |

Η "ΣΠίθα", το ΠΑΜΕ και το Ithacanet.

O κ. Μίκης Θεοδωράκης εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση, στις 9-3-2011:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Με την παρέμβασή μου στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώνονται οι απόψεις μου για το περιεχόμενο, τους στόχους και την αποστολή των Σπιθών, προκειμένου να γίνουν πράξη όλες οι ιδέες που αναπτύσσονται στις τέσσερις ομιλίες μου.

Είναι ανάγκη λοιπόν πριν κανείς αποφασίσει να γίνει Σπιθιστής, να τις μελετήσει σοβαρά, για να γνωρίζει το ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ και τέλος πώς θα κατακτήσουμε και θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Από την αρχή σας λέω ότι ο χαρακτήρας της Κίνησης οδηγεί σε μετωπική αντιμετώπιση της κάθε είδους Εξουσίας που κυβερνά σήμερα την χώρα. Άρα είναι συγκρουσιακός και απαιτεί από τον κάθε ένα και την κάθε μία ολόπλευρη στράτευση, αταλάντευτη πίστη, θάρρος, αυταπάρνηση και ατσάλινη θέληση. Γιατί οι Εξουσίες δεν αστειεύονται και όσο αισθάνονται ότι χάνουν έδαφος, τόσο γίνονται σκληρότερες, επικίνδυνες, αδίστακτες.

 

Η προοπτική αυτή μας υποχρεώνει να είμαστε προσεκτικοί, θα ΄λεγα σχολαστικοί στη σύνθεση των Σπιθών. Ο αντίπαλος, το πρώτο που θα κάνει, είναι να μας χτυπήσει από μέσα βάζοντας προβοκάτορες. Συγχρόνως είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε αδυναμία μας. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να υπολογιστεί σωστά από κάθε υποψήφιο μέλος. Που θα πρέπει επομένως να ξέρει ότι ανοίγει λογαριασμούς με την Εξουσία, γεγονός που απαιτεί θυσίες. Αλλά και θάρρος. Να πει δηλαδή, «ο αγώνας μου είναι δίκαιος. Υπερασπίζω την Πατρίδα και τον Λαό μου. Και θέλω να τον απαλλάξω από την ξένη εξάρτηση και τα όργανά της. Και γι’ αυτό είμαι έτοιμος να υποβληθώ, εγώ ο Τάδε, σε όποια θυσία θα χρειαστεί να κάνω. Όλοι οι λαϊκοί αγωνιστές από τον Κολοκοτρώνη και τον Αθανάσιο Διάκο ως τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα, πολέμησαν και θυσιάστηκαν με το πρόσωπό τους ακάλυπτο. Άφοβοι και αποφασισμένοι. Εάν δεχθούμε ότι για να συμμετέχει κάποιος σε μια Οργάνωση αντιεξουσιαστική, θα πρέπει με πρόσχημα τα περίφημα προσωπικά δεδομένα, να φοράει κουκούλα, ο πρώτος που θα έπρεπε να κρύβεται, είμαι εγώ ο ίδιος. Προσωπικά πιστεύω ότι το πρόσωπο που φανερά αποδέχεται τους κινδύνους, πρόθυμο ακόμα και να θυσιαστεί για τις ιδέες του, είναι αυτό που φοβίζει τον αντίπαλο και εμπνέει το λαό. Γι’ αυτό επιτρέψτε μου να θεωρώ σαν πρώτη δοκιμασία για να είναι άξιος κάποιος να γίνει Σπιθιστής, την απόφασή του να εκτεθεί στους κινδύνους που μας περιμένουν, ακάλυπτος, χωρίς προσχήματα. Δηλώνω ότι η απόφαση να γίνουν γνωστοί οι Σπιθιστές είναι δική μου και προκύπτει από τη συμμετοχή μου στα μεγάλα λαϊκά κινήματα, όπου οι αγωνιστές ήταν περήφανοι και άφοβοι για τη συμμετοχή τους εκθέτοντας τον εαυτό τους και τις οικογένειές ους. Γιατί μόνο έτσι ήξεραν ότι δίνουν κύρος στον αγώνα τους και επιβεβαιώνουν την πίστη τους ότι παλεύουν για το δίκιο και για το καλό της πατρίδας τους, του λαού τους χωρίς φόβο και υπεκφυγές.

Στην αντίθετη περίπτωση όποιος δεν πιστεύει στην ειλικρίνεια και στην ακεραιότητά μας και σε όσα εκθέσαμε με καθαρότητα και σαφήνεια στις Προγραμματικές μας Αρχές δεν μπορεί να έχει θέση στις γραμμές μας.

Άλλωστε η αποστολή του κάθε Σπιθιστή δεν είναι να μένει κλεισμένος σε ένα δωμάτιο και να συζητά αλλά προ παντός να έρχεται σε επαφή με το λαό για να τον καταστήσει κοινωνό των ιδεών μας, να τον επιστρατεύσει, ώστε να δημιουργηθεί στο χώρο του το τοπικό λαϊκό μέτωπο, θα χρειαστεί να διαδηλώσει και πιθανώς να συγκρουστεί με τις δυνάμεις καταστολής.

Κι ακόμα η κάθε Σπίθα φυτεμένη γερά στο χώρο της επαγρυπνεί για ό,τι και όσα γίνονται γύρω της. Στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των αδικημένων και συμμερίζεται αν δεν πρωταγωνιστεί στον αγώνα τους. Και τέλος αναπτύσσει οικολογική και πολιτιστική δραστηριότητα. Σε λίγο θα είμαστε σε θέση να στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα άξιους καλλιτέχνες που θα έρχονται εθελοντικά, δίχως αμοιβή, ώστε κάθε γωνιά της ελληνικής γης να γεμίσει με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αντάξιες του Πολιτισμού μας. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν οι Σπίθες μία-μία είτε περισσότερες μαζί θα είναι να εξασφαλίσουν την Οργάνωση των Εκδηλώσεων και τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας των καλλιτεχνών.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τι πρόκειται να κάνουν όσοι για να προφυλάξουν τα προσωπικά τους δεδομένα, θα είναι υποχρεωμένοι να κρύβονται; Θα μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους ή θα φορούν κουκούλες;

Η τελευταία ομιλία μου στην Θεσσαλονίκη θα έχει τίτλο Ή ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ. Γι’ αυτό κάθε ένας που θα θελήσει να γίνει Σπιθιστής, θα πρέπει πριν αποφασίσει το μεγάλο άλμα, αν είναι διατεθειμένος να τα δώσει ΟΛΑ στον αγώνα. Αυτό που θα κάνουμε όλοι μαζί με το ονοματεπώνυμό μας γραμμένο με κεφαλαία και τα πρόσωπά μας ξεσκέπαστα, για να βλέπουν οι εχθροί μας την λάμψη των ματιών μας.

Μίκης Θεοδωράκης

------

 

Το άθλιο  ithacanet σχολίασε, στις 10-3-2011:

- Οι εξουσιαστές πετούν τη μπάλα στην κερκίδα.
- Άλλο πράξη και άλλο κατασκευή.
- Νέος κόσμος , με παλιά υλικά, δεν φτιάχνεται.
- Αλλάζει χέρια η εξουσία ή αλλάζει μορφή;
- Τον πρώτο στόχο “της Συνταχτικής Εθνοσυνέλευσης, για αλλαγή του Συντάγματος και εγκαθίδρυση δημοκρατίας”, πότε θα τον ακούσουμε;
- Η δημόσια σφαίρα αποτελείται από ανθρώπους, που με ισοτιμία και ισηγορία, συνέρχονται, συζητούν, συναποφασίζουν και δρουν.
- Τι νόημα έχουν τα από πάνω “οργανωτικά”, παρ’ εκτός από την καλή αμοιβή που θα λάβουν, για τη διατήρηση της σημερινής αθλιότητας και την εξυπηρέτηση του διεφθαρμένου συστήματος, με λάθος στόχους, οργάνωση και αξίες;
- Μήπως, κάποιοι, είναι πιο ίσοι;
- Μήπως το μόνο που υπηρετούν οι “ντιρεκτίβες” είναι η αναπαραγωγή του συστήματος;
Oμάδα Ithacanet.gr

ΥΓ. Πότε θα υλοποιηθεί η σοφή ρήση του “Μεγάλου Οδηγητή”:
“Όποιος νιώθει Τούρκος (στη Θράκη), να πάει στην Τουρκία”;
Πότε θα συμπεριληφθεί στις “ιδρυτικές διακηρύξεις” και τις οικολογικές και πολιτιστικές μας δραστηριότητες;
(Έχουμε προτάσεις υλοποίησης).

Ξανά υπογραφή:
Εξωραϊστικός σύλλογος “Ithacanet.gr”.
(Για τον εξωραϊσμό της ζωής μας).

Τα ονόματα μας είναι κατατεθειμένα, στην τοπική κοινωνία, μέσα στην οποία δρούμε. (Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας έχει πλήρες το όνομα του εκπροσώπου της ομάδας).
Δεν κρυβόμαστε και δεν κρύβουμε τις δόλιες σκέψεις μας, πίσω από μεγαλοπρεπή ονόματα.
Είναι πολλά τα λεφτά… Και πολλοί αυτοί που τα θέλουν.

----------

 

Το ΠΑΜΕ έγραψε στις 11-3-2011:

"...Το Ithacanet, ιστοσελίδα κορυφαίου στελέχους της «Σπίθας Κεφαλλήνων Πολιτών», έχει πάρει «εργολαβία» τη σπίλωση του ΠΑΜΕ...."

-------

 

Η Σπίθα Κεφαλλήνων Πολιτών εξέδωσε ανακοίνωση, στις 10-3-2011:

Όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως "δεν έχουμε Πρόεδρο, αλλά μόνο μέλη".  Και προφανώς δεν έχει "κορυφαία στελέχη".

--------

 

ΣΗΜ."Ι":  Η "Σπίθα Κεφαλλήνων Πολιτών" ψιλοαναρχίζει. Ως ότου τους μαζέωει η "οργανωτική" φιλοσοφία της κεντρικής Σπίθας.

Το ithacanet είναι ομάδα, αποτελούμενη από λίγο περισσότερα από ένα μέλος. Και δεν ανήκουν όλα στη Σπίθα.

Ως την επόμενη πράξη του δράματος: Καλά κρασιά.

---------

 

Και ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ σχολίασε:

balloneliness (με το σκίτσο του, για παρέα)

----------

 

(Όποιος βγάλει άκρη, ας μας το πει).