Share |

Θάνατος ετών 15, 16, 17, ...28, 29...

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.

αντιτρομολαγνεία, από τον Δον ΨΥΧΩΤΗ, που έχει γενέθλια σήμερα.

φόβος και ευρώ

 

Δον ΨΥΧΩΤΗ, σ΄ευχαριστώ για την αφιέρωση του σκίτσου και για την αφορμή, που μου δίνεις. Και χρόνια πολλά, πολλά σε σένα.

Πάλι ο "τρόμος" ή ο τρόμος  γέμισε τις οθόνες, τις σκέψεις ή τις ψυχές όσων τα έχουν όλα αυτά , ανοιχτά στον τρόμο. Τρομάζουν όσοι θέλουν να τρομάξουν.

Ξέρεις κάτι; Δεν είναι μόνο αυτό. Χάσαμε το μέτρο, την αίσθηση των πέριξ, την ηδονή να είσαι άνθρωπος και τελικά τον άνθρωπο.
"Διαφθορά" το λέω, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως οι παλιές λέξεις μπορούν να αποτυπώσουν το σήμερα.
Σαν σήμερα, ένα παιδί σκοτώθηκε. Θάνατος ετών 15, 16, 17; Ποιος νοιάζεται; Ο Αλέξης που έγινε  "σύμβολο".  (Θέλεις να βγάλω τα εισαγωγικά;)

Αυτοί, που του  κάνουν μνημόσυνα; Αυτοί, που βγάζουν λογύδρια, ανακοινώσεις, μολότοφ και ρόπαλα;
Για ποιον και γιατί;

Πολύ σωστά το είπες: "Αντιτρομολαγνεία".

Έκαμα κι εγώ εις μνήμην κάτι.

6/12/2010 πήγαμε και καταθέσαμε μια μήνυση, για τα χιλιάδες παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα.  (Έβαλα πληθυντικό αριθμό, Δον κι ας πήγα μόνος ως το δικαστικό μέγαρο. Πολύ γρήγορα, γίναμε πολλοί και θέλουμε κι άλλους).

Καταθέσαμε μήνυση, λοιπόν, ενάντια στους εμπόρους της πρέζας και τους συνεργάτες που τους καλύπτουν, οι οποίοι νόμισαν πως μπορούν να απειλούν, κιόλας. 
Καταθέσαμε μήνυση, σαν μια καλή αρχή,  για τα παιδιά μας. Γι' αυτά, που δεν μιλά κανείς ή μιλούν σπάνια και με λάθος τρόπο. Για τα παιδιά, που δεν τους μιλά κανείς.

"Χαμένη υπόθεση" είναι η συνήθης έκφραση, όταν σε βλέπουν να σκύβεις πάνω από ένα ετοιμοθάνατο παιδί. Ετώ 28 έφυγε ο Δημήτρης, ετών 29 ο γιος του Γιάννη, ετών . .. Αυτά γιατί δεν είναι "σύμβολα";  Γιατί κανείς δεν νοιάζεται για αυτά;  Είναι διαφορετικός ο θάνατος του; Έγινε από άλλο όπλο;

Σύμβολα της κάθε μας μέρας είναι.

Κάποτε, ασχοληθήκαμε, με αυτούς που πυροβολούσαν και σκότωναν άλογα στον Αίνο. Και πέσαμε πάνω σε εμπόρους ναρκωτικών.

Κάποτε, προσπαθήσαμε να σβήσουμε και να σταματήσουμε τις φωτιές, που καίνε την πατρίδα μας. Και πέσαμε πάνω σε εμπόρους ναρκωτικών. 

Κάποτε, είπαμε να ασχοληθούμε, λίγο πιο δυνατά με την πολιτική. Και πέσαμε πάνω σε εμπόρους ναρκωτικών.

Κάποτε, σκύψαμε πάνω από έναν ανάπηρο άνθρωπο και μας είπαν πως είμαστε ...μαστροποί.  Και ο Διονύσης, που ζει με μισό πλεμόνι, προσπαθώντας να σβήσει φωτιές, έπεσε πάνω σε εμπόρους ναρκωτικών και τον προφυλάκισαν , για ...εμπρηστή.

Πέρισι, η επίσημη έρευνα που έγινε ανάμεσα στα παιδιά των σχολείων της πατρίδας μας, έδειξε την εύκολη πρόσβαση που έχουν τα παιδιά και το μέγεθος της γνωριμίας τους, μαζί της. Και στην παρουσίαση της έρευνας , είδα συλλόγους γονέων, καθηγητών και πολιτικάντηδες να βγάζουν λογίδρια και να πηγαίνουν ήσυχοι στα σπίτια τους. Και απόρησα.

Κι όταν ακούμπησαν το παιδί μου, είπα να ψάξω, να ρωτήσω, να μάθω. Πήρα κι άλλους μαζί και γίναμε μια όμορφη και δυνατή παρέα. (Τόκαμα γιατί φοβήθηκα. Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως ανέκαθεν ήμουν ένας φοβισμένος άνθρωπος. Τα γράφω αυτά, σήμερα, που έχεις γενέθλια, γιατί φοβάμαι).

ΕΥΚΟΛΟ ΗΤΑΝ.

Τα παιδιά μιλούν, όταν εμπιστεύονται κάτι ή κάποιον.

Οι άνθρωποι που βιώνουν δράματα στην γκρίζα ζώνη μιλούν.

Και τι λένε;  "Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν σας. Ούτε σε πρόσωπα, ούτε σε θεσμούς. Και γι΄αυτό δεν βρίσκουμε κάποιο λόγο για να πούμε κάπου όσα ξέρουμε, ζούμε και βλέπουμε. 

Ο "πατέρας" δίνει , με το ζόρι, ναρκωτικά στα παιδιά του. Ένα από τα παιδιά ζητά τη βοήθεια των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας κι αυτή κωφεύει.

Εύκολα και μέσα σε λίγες μέρες, μια παρέα που αποφάσισε να δει τι συμβαίνει άκουσε πολλές τέτοιες ιστορίες. Πώς σας φαίνεται, όταν ακούτε τέτοιες ιστορίες; Δεκάδες άνθρωποι, υπεράνω κάθε υποψίας.

Εύκολο είναι να διαλύσεις, μέσα σε λίγες μέρες, τα κυκλώματα. Αλλά κάποιοι μικροί κι ασήμαντοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. 

Το μαύρο χρήμα του μαύρου εμπορίου συντηρεί το σύστημα.

Οι απαγορεύσεις συντηρούν το σύστημα.

Αυτό που βαφτίζουν έγκλημα τροφοδοτεί με μαύρο χρήμα το σύστημα.

Το 30% του ευρώ που τυπώνει η ΕΚΤ πάνε για την εξυπηρέτηση αυτών που μεταφέρουν το χρήμα με βαλίτσες.   Η ΕΚΤ τυπώνει πεντακοσάρικα,για να διευκολύνει τους διακινητές του μαύρου χρήματος.  Για να μη τους πέφτουν βαριές οι βαλίτσες! Ποιος άλλος από μας χρειάζεται 500ρικά; Πόσο συχνά τα βλέπουμε, ώστε το 30% του κυκλοφορούντος νομίσματος να είναι σε πεντακοσάρικα; Αυτά έγραφε η Wall Street Journal, κατηγορώντας την αμερικάνικη κυβέρνηση πως "χάσαμε τη δουλειά", γιατί αυτή έχει μείνει στα κατοστάρικα!

Πώς να το πούμε αυτό το σύστημα;

Όποιος το ξαναπεί καπιταλισμό, κεφαλαιοκρατία, ολιγαρχία, δημοκρατία, κοινοβουλευτισμό, σοσιαλισμό, κομμουνισμό  ή δεν ξέρω  πως αλλιώς, θα τον υποπτεύομαι.

Αυτά όλα είναι ψευδώνυμα. Είναι ονομασίες  "κατ' ευφημισμόν".

ΔΙΑΦΘΟΡΑ λένε το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε. Και ο πυλώνας της εμπορίας "παράνομων" ουσιών είναι ΒΑΣΙΚΟ συστατικό του συστήματος.

Πώς αλλιώς να το ονομάσω;

ΔΥΟ πράγματα παραμένουν εκτός πολιτικής ατζέντας: το χρήμα και τα ναρκωτικά. Σα να τα έχει στείλει ο Θεός. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Αυτά τα δύο έχουν πολύ στενή σχέση μεταξύ τους και τα δυο μαζί με την πολιτική.

Κατάλαβες, φίλε Δον ΨΥΧΩΤΗ, γιατί είμαι υπέρ της νόμιμης και δημοκρατικής διακίνησης ουσιών που προκαλούν εξάρτηση;

Οι απαγορεύσεις κάνουν καλό στους τραπεζίτες, τους διακινητές , την πολιτική και σε όλα αυτά που μας τσακίζουν.

Ξέρεις τι άλλο μάθαμε, φίλε; ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ μοιράζονται δωρεάν στα παιδιά.  Ως ότου εθιστούν και μετατραπούν σε βαποράκια. 

Τα παιδιά είναι ο στόχος. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. 

Δεν το κάνουν, μόνο, για να πλουτίσουν. Για να στηριχτεί το σύστημα το κάνουν. Είναι βασικό συστατικό και όπλο του συστήματος. Διαφθορά το λένε το σύστημα και δεν μαζευόμαστε εναντίον του, γιατί τα κόμματα δεν ασχολούνται ούτε με τα ναρκωτικά ούτε με τη διακίνηση του χρήματος.

Κατάλαβες , τώρα, γιατί σκοτώνουν τα παιδιά μας, Δον ΨΥΧΩΤΗ; Κατάλαβες γιατί δεν κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά; Γιατί μειώνονται οι συντάξεις, οι μισθοί; Γιατί μένεις χωρίς δουλειά, χάνεις το σπίτι ή το μαγαζί σου;

Δεν είναι μόνο οι τόκοι και οι φόροι που αποσύρουν το χρήμα από την αγορά. Αυτό που έπρεπε να πηγαίνει σε συντάξεις, σε δουλειές, σε γιορτές, ωραίες και ανθρώπινες.  Δεν ζούμε όμορφα, γιατί το μαύρο χρήμα το θέλουν  και οι βαρώνοι του χρήματος και των ναρκωτικών. Οι τοκογλύφοι και οι φονιάδες.  Κατάλαβες, τώρα,  γιατί  μπουκώνουν με σκουπίδια και ουσίες τα παιδιά μας. Στο σχολειό, στην τηλεόραση, στο δρόμο;

Για να χάσουν την ουσία, το στόχο, το μέτρο, την αίσθηση του ωραίου και του αληθινού.

Με παιδιά - νεκροζώντανα, με το σώμα, τις ψυχές και τα μυαλά καμένα, ποιος θα αντισταθεί; Εμείς οι γέροι; Ο Μίκης μόνος του;

Οι απαγορεύσεις, η μαύρη διακίνηση, το εμπόριο ναρκωτικών είναι συστατικό μέρος του συστήματος. Γι' αυτό υπάρχουν.

Ξέρω, Δον πως τα έχεις καταλάβει από καιρό. Ρητορικές είναι οι ερωτήσεις μου.

Φοβάμαι τα σύμβολα και τους συμβολικούς αγώνες. Αφήνουν απείραχτη την καρδιά του συστήματος, που ακούει στο όνομα ΔΙΑΦΘΟΡΑ. 

Έτσι, χτες για τη μνήμη των χαμένων παιδιών και για τη ζωή των όσων στέκονται ακόμα όρθια, καταθέσαμε μια καθόλου συμβολική μήνυση.  Δηλώνοντας στους έκπληκτους παραλήπτες, πως δεν έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Όταν δεν έχεις δημοκρατία, όταν βιώνεις την αθλιότητα και την απελπισία που παράγει το σύστημα , αυτό θα επιτρέψει να υπάρχει δικαιοσύνη ή άλλοι ασφαλείς για τον άνθρωπο θεσμούς; Δε νομίζω.

Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στους αστυνομικούς, τις δικαστές, τους πολιτικούς, τους εμπόρους ή δεν ξέρω ποιους άλλους, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Ανθρώπους ψάχνουμε, καταθετοντας μια μήνυση. Στην αστυνομία, στη δικαιοσύνη, στους θεσμούς, στο δρόμο, στην κοινωνία  και παντού υπάρχουν άνθρωποι και αυτούς ψάχνουμε, καταθέτοντας μηνύσεις και δρώντας με τον τρόπο μας. Καθόλου συμβολικά. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ακόμα, Δον.  Και σπεύδουν να μας βοηθήσουν. Τόσοι πολλοί, που τους είπαμε να περιμένουν λίγο. Για να συνέλθουμε από το σοκ που προακλούσε όσα μαθαίναμε. Για να γίνουμε πολύ περισσότεροι. Διαπιστώσαμε πως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον όγκο των πληροφοριών, που άρχισαν να έρχονται.  ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ.

Τώρα, θα κατάλαβες τι εννοούμε , όταν λέμε:

 - ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, για να αποσπάσουμε από την εξάρτηση των μαφιόζων όσους τα χρειάζονται. Για να μιλήσουν ελεύθεροι, ως ότου θεραπευτούν.

- ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΑ και να πάψουν να μας κοροϊδεύον με τις πολιτικές λιτότητας. Όπως τυπώνεις για τους βαρώνους των ναρκωτικών και του εγκλήματος , τύπωσε και για μας. ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ.

- ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΡΘΙΑ , ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ.

Όλα αυτά κρύβονται σε μια καινούργια λέξη και μπορούν να αποτυπωθούν μόνο με αυτή:  δημοκρατία. Χωρίς επίθετα και χωρίς κεφαλαία.  Καινούργια λέξη, όσο και η διαφθορά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Δον ΨΥΧΩΤΗ. Χρόνια όμορφα κι ευτυχισμένα.

Στο χέρι μας είναι. Το ξέρεις.

ΥΓ. Να σου πω κι έναν ακόμα λόγο που έγραψα όσα διάβασες: Είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους αλήτες κάθε μορφής να αποσυρθούν από τη ζωή μας. Δεν φοβόμαστε. Να μας τρέμουν. Δεν έχουν δει τίποτα ακόμα. ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΣΟΚ περιμένει τους μικροδιαχειριστές της ζωής μας. τους δολοφόνους των παιδιών μας.

Είμαστε πολλοί και τα ξέρουμε όλα. Ήρθε η ώρα να αποσύρουν τη μαύρη πραμάτεια και τη μαύρη ψυχή τους μακριά από τη ζωή μας. (Βέβαια, υπάρχει και η οδός της έμπρακτης μεταμέλειας. Ξέρουμε και να αγαπάμε, όπως ξέρουμε να πολεμάμε για τη ζωή).

Εχω καταλάβει δον, γιατί είναι ασπρόμαυρα τα σκίτσα σου. Το λίγο χρώμα που βάζεις κάπου κάπου πάνω τους, θα το κάνουμε περισσότερο. Σαν τα λιβάδια. Την Κυριακή έχουμε δενδροφύτευση.

Ουράνια τόξα οι ζωές μας , δον.

Στη μνήμη του Αλέξη και όλων των παιδιών που χάνονται.