Share |

To ιδιωτικό κράτος

Εμείς δεν αντέχουμε στους πειρασμούς, όταν πετυχαίνουμε άρθρα του κ. Στέλιου Σταυρίδη. Είναι αυθεντικός εκφραστής της ανοησίας που ακούει στο όνομα "νεοφιλελευθερισμός". Παλιά, όταν πρωτοεμφανίστηκε δυνατά στη δεκαετία του 70, άκουγε στο όνομα "μονεταρισμός", αλλά ήταν κακόηχο και το άλλαξαν. Η ελευθερία είναι σπουδαία λέξη.  (Τον άλλο, που αγαπάμε να σχολιάζουμε, είναι τον κ. Παύλο Παπαδάτο, αλλά με τα χουνέρια που έπαθε τελευταία, τον αφήνουμε στην ησυχία του). 

Τούτη τη φορά, "τον πείραξε" η ομελέτα που έφαγε, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κράτος, οι συνδιθκαλιστές, η γραφειοκρατία κλπ. Ευτυχώς, που υπάρχει και ο "αποφασισμένος Σαμαράς" να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.  Πάντα τα ίδια τον ενοχλούν. Μονοτονία. (Και σε μας το ίδιο συμβαίνει. Μονοτονία σε ότι μας ενοχλεί).

Ο κ. Στέλιος είναι πάντα υπέρ της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", "της παραγωγικής διαδικασίας",  και ενάντια στον "κρατικό παρεμβατισμό". Παιδί του Φρίντμαν.

"...η παραγωγική διαδικασία υπάγεται κυρίως σε νόμους πρακτικούς, απλούς, αποτελεσματικούς, που φυσικά, είναι νόμοι της φυσικής... Η γραφειοκρατία και η έλλειψη ορθολογισμού και πρακτικού πνεύματος, μας έχουν καθηλωμένους. Χρειαζόμαστε ανθρώπους της αγοράς, που θα διαγράψουν με μία μονοκοντυλιά τα πάντα και θα δώσουν απλές και αποτελεσματικές λύσεις".

Εμείς, σήμερα, θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε τις επιλογές του κ. Σταυρίδη. Αναζητήσαμε και βρήκαμε "ανθρώπους της αγοράς", που λειτουργούν, σύμφωνα με τους "νόμους της φυσικής". Είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμιση. (Για την ΑΤΕ και την Πειραιώς, υποσχόμεθα πως δεν θα πούμε λέξη). Θέμα μας, τα ιδιωτικά κανάλια, με πίνακες, που βρήκαμε στον εκπληκτικό δάσκαλο της τραπεζικής (και όχι μόνο) λογιστικής και ακούει στο όνομα Techie Chan. Όταν είμαστε μικροί, όλο τον ρωτούσαμε, να μας εξηγήσει "τι είναι τούτο;", "πώς λειτουργεί το άλλο;". Κι ας έχει τα μισά μας χρόνια ο δάσκαλος. Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Και τούτος ο δάσκαλος έχει και τα δύο.

Δεν θα τους μεταφέρουμε εδώ, αφού με ένα κλικ και λίγη ανάγνωση, θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Εύκολα μπορείτε να δείτε, τις πωλήσεις, τις ζημιές και την υπερχρέωση τους.

Οι εταιρείες αυτές, λοιπόν, δανείζονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τους "νόμους της φυσικής"... κι ας είναι φανερό πως δεν πρόκειται ποτέ να εξωφλήσουν τα χρέη τους. Η φύση δεν καταλαβαίνει από τα χρέη των πλουσίων.

Είναι "νόμος της φυσικής" να μην επιτρέπεται στους απλούς πολίτες να έχουν δικό τους τηλεοπτικό σταθμό και να δανείζονται αφειδώς, δίχως ποτέ να ξοφλήσουν τα δάνεια.

Είναι "νόμος της φυσικής", η υποχρεωτική ένταξη όλων στην ψηφιακή και μονοπωλιακή τηλεόραση της digea, που με άλλα λόγια, σημαίνει "βάζουμε έναν ρουφιάνο στο σπίτι μας" και θέτει υπό πλήρη έλεγχο τις συνήθειες μας, το ψυχογράφημα μας, τις ορέξεις μας και , αν αυτό φαίνεται ασήμαντο, εντάξει. Είναι, όμως, "φιλελεύθερο". Ένας ακόμα "νόμος της φυσικής" . Ναι, τους νόμους , με τους οποίους το κράτος διοικεί και διοικείται, τους στέλνει η φύση ή έστω ο Μωυσής.

Eκεί στο τέλος του άθρου, θα δείτε και τα "δώρα" που κάνουν οι ιδιοκτήτες - διευθυντές στον εαυτό τους, ως αμοιβή επειδή έκλεισαν ζημιογόνους ισολογισμούς. Φυσικό κι αυτό.

 

Επιμύθιο: Το κράτος και η αγορά ανήκουν στην ολιγαρχία (και οι τράπεζες, το νόμισμα και η ζωή μας, επίσης).

 

 

(κι αυτό που λέει ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ στην εικόνα του, νόμος της φυσικής είναι. Πιο φυσικός, από τους νόμους του κ. Σταυρίδη - νεοφιλελευθερισμού)