Share |

Ιδού τι φοβούνται από τους σεισμόπληκτους.

ΑΓΓΕΛΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ:

ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΦΘΑΡΤΟΙ, ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ Ή ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΩΡΙΩΝ. ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.-

Παγκεφαλληνιακή Κίνηση :

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΕΣ

 

Μήνυμα από Κρήτη: Ετσι!!! μπράβο ρε κοπέλια ...

----------------

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ:

Ο παπάς, από το Ληξούρι που συντονίζει τη διανομή της βοήθειας,  μας είπε ότι παρουσιάστηκαν πολλά κρούσματα κλοπών σε άδεια ή ρημαγμένα σπίτια (Μίλησε για έναν απίστευτο αριθμό κλοπών). 

Εμείς είδαμε να έχουν εμφανιστεί δεκάδες άτομα που έχουν έρθει, αυτές τις μέρες, από την Πελοπόννησο. Προφανώς, δεν ήρθαν για τουρισμό στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά.

Ληξουριώτης ρομά, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών, κατάγγειλε στην Πρόεδρο της ¨Ενωσης ότι όσο έμεινε στο πλοίο του έκλεψαν το ρημαγμένο σπίτι του. Είπε, επίσης, ότι στο πλοίο φιλοξενούνται όλοι αυτοί της φυλής του, που έχουν έρθει από απέναντι, και τους οποίους θεωρεί ύποπτους για κλοπές!!! 

Τόσο δύσκολο είναι να ελεγχθεί από πού έχει έρθει αυτός που κοιμάται στο πλοίο; Θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος "τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια"; Ή θα μας πουν "ο σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες"; Στους Κεφαλονίτες θα χρεωθούν και αυτές οι κλοπές;

Για αυτά, όμως, δεν μιλά κανείς, από τα "αντικειμενικά" ΜΜΕ της άλλης Ελλάδας, που ξεσαλώνουν και κατηγορούν τους Κεφαλονίτες για 3 σάντουιτς.

Μήπως, πρέπει να σηκώσουμε τη δική μας σημαία;

---------------------------------------------

Με τις συκοφαντίες, προσπαθούν να διακόψουν αυτό:

Την Αλληλεγγύη.

Με πρωτοβουλία της ¨Ενωσης καταναλωτών Κεφαλονιάς, ενεργοποιήθηκε το ΙΝΚΑ Ελλάδας:

                         ΙΝΚΑ – ΔΤ 49706.01.14

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΑΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ανταποκρινόμενο άμεσα στην έκκληση του ΙΝΚΑ ‘ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ’ ΙΘΑΚΗΣ’ για οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς της Κεφαλονιάς, καλεί κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συνδράμει οικονομικά [έστω με ένα ευρώ]τους δοκιμαζόμενους Κεφαλλονίτες.

Καλούμε τις ΕΝΩΣΕΙΣ μας μέλη, πανελλαδικά, να ενεργοποιηθούν για τον σκοπό αυτό, επειδή πιστεύουμε ότι ο ρόλος μας ως ενώσεις καταναλωτών είναι να επιτελούμε πρωτίστως, κοινωνικό έργο και να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας όπου και όταν μας χρειάζονται.

Ο αριθμός του λογαριασμού στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα χρήματά τους βοηθώντας σε αυτή την προσπάθεια είναι: 

                        ΑLFA BANK: 90300 2002000 159

IBAN: GR72 0140 9030 9030 0200 2000 159 BIC: CRBAGRAA

Swift Code : ALFA BANK Κάτοχος : ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ’ ΙΘΑΚΗΣ.

Στις στιγμές αυτές, καθένας μας μπορεί να δείξει την αλληλεγγύη του με μικρή δαπάνη ψυχής και πορτοφολιού. Οποιοδήποτε ποσό είναι απολύτως χρήσιμο για τους συνανθρώπους μας εκεί.

Παρακαλούμε τους κ.κ. δημοσιογράφους, να διακινήσουν το παρόν μήνυμα, για να μπορέσει να αποδώσει το αναγκαίο αποτέλεσμα.

‘‘Τις τελευταίες ημέρες η κάτοικοι τις Κεφαλονιάς  βιώνουν μία τραγική κατάσταση. 2.500 άστεγοι  από τους οποίους πολλοί διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητά τους. Τα σπίτια τους έχουν εικόνα  βομβαρδισμένης πόλης. Δρόμοι, μνημεία, δημόσια κτήρια, εκκλησίες, κατεστραμμένα.

Αλλά και σε όλο το νησί, έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα. Πολιτικοί παρελαύνουν και υπόσχονται μέτρα ανακούφισης τα οποία δεν βλέπουμε. Εκταμιεύτηκαν από κονδύλι του Δήμου και μοιράστηκαν σε 170 οικογένειες [περίπου 580 ευρώ σε κάθε μία]. Το νερό και τα τρόφιμα δεν επαρκούν.

Δεκάδες μέλη μας, μας τηλεφωνούν και ζητούν βοήθεια. Δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν ένα μπουκάλι νερό, και περιμένουνε με το δελτίο του Δήμου να ξεδιψάσουν.’’

 

---------

Και δείτε από το Iοnian Press, τον τρόπο με τον οποίο έρχεται η βοήθεια:

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε κάποιες ανακοινώσεις κορυφαίων εκπροσώπων του νησιού μας. Εντάξει, υπάρχει ένταση, υπάρχει ανησυχία, υπάρχει και φοβερό άγχος υπό των πίεση των τελευταίων δραματικών γεγονότων. 

Όλα αυτά τα καταλαβαίνω. Αυτό όμως που αδυνατώ να καταλάβω είναι η απόκρυψη στοιχείων και η (εσκεμμένη;) σύγχυση σε ότι αφορά την εισροή βοήθειας και απαραίτητων αγαθών..

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλες τις προσπάθειες, όλες τις συντονισμένες πρωτοβουλίες και όλες τις οργανωμένες κινήσεις που αποσκοπούν την ενίσχυση και την στήριξη των σεισμοπαθών της περιοχής Ληξουρίου.

Και επειδή ακριβώς γνωρίζουμε πολλά περισσότερα από όσα κάποιοι μπορεί να υποθέτουν, σε ότι αφορά τις ποσότητες φιαλών/λίτρων νερού που έχουν ήδη αποσταλεί και παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές, επιθυμούμε να εκφράσουμε μια μεγάλη απορία: Γιατί χρειάστηκε να ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ νερό (ως Δήμος εννοώ και/η ως Περιφερειακή Ενότητα; Η βοήθεια από μέρους των ΙΔΙΩΤΩΝ έιναι μέχρι στιγμής εντυπωσιακή και , απ΄οτι γνωρίζουμε, συνεχίζεται!

Συγκεκριμμένα, και με βάση τα δικά μας στοιχεία, μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί στη Κεφαλονιά:

16500    φιαλες  νερο μαρκας ΚΟΡΠΗ  απο την NESTLE με παρεμβαση του ΚΑΡΟΥΣΟΥ
16500    φιαλες  νερο    "       ΑΥΡΑ      ΑΠΟ ΤΗΝ COCA COLA
16.500      "          "       "      ΒΙΚΟΣ     ΑΠΟ ΤΗN KEFALONIAN LINES
16.500    "       "       "    ΒΙΚΟΣ   ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΟΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ CARREFOUR ΚΟΚΚΥΛΙΑ
16.500      "¨                  "    ΜΑΡΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ  ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΥ
16,500     "           "             ΖΑΓΟΡΙ      ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ
16.500       "           "          ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ !!!


ΟΙ ΦΙΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1,5 ΛΙΤΡΟΥ ΔΗΛΑΔΗ  25000 ΛΙΤΡΑ ΑΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ!

Πρόκειται δηλαδή για μια εντυπωσιακή προσφορά, που κάθε μέρα θα μεγαλώνει ... Και όμως μέχρι στιγμής, κανένας δεν έχει αναφερθεί στα παραπάνω νούμερα, ούτε φυσικά στην συγκινητική προσφορά ΟΛΩΝ των παραπάνω! Γιατί; Δεν είναι ντροπή, να αποσιωπάται αυτή η προσφορά ; Και δεν είναι ντροπή να μην δημοσιοποιούνται όλα τα παραπάνω, όπως και κάθε άλλη προσφορά, από τον οποιονδήποτε, με ένα πολύ μικρό έστω, αλλά ανθρώπινο "ευχαριστώ";

Αυτά προς το παρόν, ελπίζοντας σε κάποια απάντηση...

-------------------

Και αυτό:

ΓΡΗΓΟΡΗΣ .....ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ....

Ο ΛΗΞΙΟΥΡΙΩΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ......

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ!!!!!!!!!!!!!

-------------

Προσφορά του Ληξουριώτη Don Giovanni της Πατρινής Παροικίας:

Οι δύο όψεις του  υπό έκδοση σεισμονομίσματος 1.000.000 δολαρίων:

(Σιγά, μη σταματήσουμε την πλάκα και το τραγούδι: "Παραπότζι πότζι πο... Πάρε άντρα απ' το Ληξούρι, νάχεις άντρα και γαϊδούρι. Πάρε κόρη απ' τ' Αργοστόλι να σου τη ...φιλάνε όλοι... " / "Στην Κέρκυρα μας πάνε να μας κρεμάσουνε. Μα εμείς θα τραγουδάμε, μα εμείς θα τραγουδάμε...")

---------------------

Και δείτε την αυθόρμητη αντίδραση στην απόπειρα συκοφάντησης του Defencenet

(από το Ionian Press):

Επειδή είμαστε σίγουροι πως κανένας από τους τοπικούς μας άρχοντες δεν είχε μέχρι αυτή τη στιγμή την ευαισθησία να αντιδράσει για το απαράδεκτο δημοσίευμα του  αθηναικού ιστότποπου defencenet , ελάβαμε τη πρωτοβουλία και απευθυνθήκαμε προς αυτό, μεσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απαιτώντας άμεση απάντηση.

Το κείμενο του ηλεκτρ. μηνύματος είναι το εξής:

Κύριοι
Επειδή το πρωτοσέλιδο σας με τους φαντάρους που δήθεν(;) πληρωσαν 45 ευρώ για τρεις καφέδες και τρια σαντουιτς, στη Κεφαλονιά, προσβάλει και δυσφημεί το νησι μας, σας παρακαλούμε, να μας κοινοποιήσετε τόσο τα ονοματα των συγκεκριμμένων προσώπων που έκαναν την καταγγελία όσο και τα αποδεικτικά στοιχεία που την συνόδευαν...

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την  όσο πιο σύντομη απάντησή σας..

Φωτης Χαλιώτης

--------------

Και για λόγους ψυχαγωγικούς,

η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού 

Ιδού ο συντονιστής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, δύο ώρες , μετά τον δεύτερο σεισμό:

Εμείς στην Κεφαλονιά, έχουμε ένα ωραίο τραγουδάκι:

"Εις τον αφρό της θάλασσας η αγάπη μου κοιμάται. Παρακαλώ σας κύματα μη μου τηνε ξυπνάτε".

 

(κεντρική εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ εκ Ληξουρίου)