Share |

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ TV SPOT !!! ...ο εθνικός μας ύμνος και δωρεάν ξενάγηση

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ TV SPOT

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ: (χα, χα, χα: το βίντεο εξαφανίστηκε, αλλά δεν πειράζει. Εμείς σώσαμε, γραπτώς, τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΙΣΩ. ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ . Το βίντεο είχε αναρτηθεί στο youτube, από τον κ. Γιάννη Πετρίτση. Χάρις στην κυρία Στέλλα Λιάτου, που μας ενημέρωσε, εμείς καταφέραμε να σώσουμε σπαράγματα, από ένα σπουδαίο νεοελληνικό μνημείο, λίγο πριν κατεδαφιστεί. Στείλτε email και διαμαρτυρίες στη διεύθυνση του καλού ανθρώπου: ΔΩΣΤΕ ΤΟ SPOT ΣΤΟ ΛΑΟ).

χαλαρώστε και διαβάστε, αλλά κυρίως δείτε και ακούστε.

(Διευκρίνηση: το διαφημιστικό μας σύγγραμμα είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας, αλλά το βίντεο ήταν πραγματικότητα και κάποιοι λίγοι πρόλαβαν να το δουν).

Μπορεί η γκρίζα διαφήμιση, που αποφασίσαμε να κάνουμε για τη μικρή πατρίδα μας να σας φαίνεται μεγάλη, αλλά στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα, έχει κάτι από καλοκαιρινή δροσιά και είναι στα όρια του μύθου και των θρύλων. Φταίει το νερό που πίνουμε, το οποίο περνά μέσα από τα σπήλαια με τις νύμφες και τον Πάνα.   (Ήθελα να ήξερα, ποιος έκοψε το πουλί του Πάνα, στο αγαλματάκι που σώζεται στο Μουσείο και βρέθηκε στη σπηλαιολίμνη Μελισσάνη. Πότε θα αποκατασταθεί η αδικία;)

Διαβάστε το πίνοντας κρύο καφέ ή κάνοντας ψυχρολουσία.

Έχουμε και γράφουμε: Κάποιος βάλθηκε να δυσφημίσει τις ικανότητες του δημάρχου και του επιτελείου του. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Ένας μεγάλος διαφημιστής - επικοινωνιολόγος - οικονομολόγος βρίσκεται ανάμεσα στους εθελοντές συμβούλους του Δήμαρχου. Κανείς δεν τον ρώτησε; (Τον είχε ρωτήσει παλιά ο Μεταξάς κι ας μην πούμε λεπτομέρειες)

 

Χάρις στο εξαιρετικό αυτό σποτάκι που, όπως λέει και ο τίτλος προορίζεται για την TV, μάθαμε μία σειρά από τοπονύμια και ιδιώς ονόματα παραλιών:

- Ωραία Λειβαθώ

- Ωραία Ελένη

- Σπήλαιο Μελισσώ - Δρογγαρά!!!

- Αγία Ελένη - Ξι

- Αγία Ευθυμία

 

Όπως καταλαβαίνετε, ευθυμίσαμε.

Θάρθει ο επισκέπτης και θα ψάξει:

την "Παραλία η Ωραία Λειβαθώ"

την "παραλία η Ωραία Ελένη"

την "παραλία Αγία ΕΛένη - Ξι"

προφανώς, θα ευθυμίσει στην Αγία Ευθυμία και το καλύτερο θα δει δύο σπήλαια σε ένα!!

Χάριν συντομίας και όπως συνηθίζεται στο αμέρικα, το όνομα του "δύο σε ένα" σπηλαίου "συμπτύχθηκε" σε Μελισωδρογκαρά από Μελισσάνη - >Δρογκαράτη!!! Μας πέρασαν για αμερικανάκια!

Στο τέλος, το σποτ των 50 δεύτερων μας διαβεβαιώνει πως αυτό είναι "παραγωγή του δήμου Κεφαλονιάς" και γενικώς η Κεφαλονιά γράφεται στο βιντεάκι με ένα "λ".

 

Το σποτ προκαλεί διάφορες σκέψεις:

-Φταίνε τα χρέη που βρήκε ο δήμαρχος στο ταμείο και τρελάθηκε.

-Το έφτιαξαν τα 6 παιδιά των "επαναστατικών πυρήνων της φωτιάς", πριν φάνε 130 χρόνια φυλακή.

-Το έφτιαξαν οι anonymous .

-Το έφτιαξε ο Κοτσιλίνης, o "αξιωματικός αντιπολίτευσης", για να τον δυσφημίσει. (Όπως λέμε "αξιωματικός υπηρεσίας, καμαριέρας κλπ").

-Το έφτιαξε δωρεάν ο γνωστός επικοινωνιολόγος - οικονομολόγος, υποψήφιος για υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, ενθυμούμενος τα νιάτα του και την  επιτυχημένη έντυπη δωρεάν διαφήμιση, που είχε κάνει επί Μεταξά. (Μοιάζουν τα δύο κατορθώματα).

---------------------------

Παρένθεση:

Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται ο "αναπτυξιολόγος" - επικοινωνιολόγος και έμπειρος στα τουριστικά θέματα είχε προσφέρει δωρεάν σύνθεση εντύπων τουριστικής προβολής, τα οποία απορρίφθηκαν πανηγυρικά από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αν και "δωρεάν", η υπόθεση στοίχισε κάτι εκατομμύρια σε δραχμές και τα έντυπα πήγαν σε αποθήκη. Εκείνη η υπόθεση έχει και άλλα ωραία, αλλά τα αφήνουμε για αργότερα, όταν θα εκνευριστούμε περισσότερο από τις περισπούδαστες τουριστικές και αναπτυξιακές προτάσεις. Πλησιάζει η ώρα, γιατί χώνει τη μύτη του εκεί που δεν τον σπέρνουν. Π.χ. :  Έχουμε την είδηση: Ο Σωτηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης , άνοιξε το φάκελο "φέτα"! ονομασία προέλευσης!! Το πόσες φορές ο Σωτηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης, έχει ανοίξει και ξανακλείσει είναι μια πονεμένη ιστορία και διακόπτεται, όταν ασχολείται, σαν αγρότης που είναι, με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Βλέποντας την είδηση,  τα "παπαγαλάκια"  σπεύδουν να ενημερώσουν το φιλάκουο και φιλοθεάμον κοινό, για τη συμβολή του επικοινωνιολόγου - οικονομολόγου στο "άνοιξε κλείσε" του φακέλου. Θέλω κι εγώ εθελοντικά, να βοηθήσω στο άνοιξε κλείσε  φακέλων, με ειδίκευση στον οικονομικό έλεγχο, αλλά δε με θέλει κανείς...(σνιφ)

Ζήτω το βαρελίσιο τυρί Κεφαλλονιάς! Ζήτω η κεφαλλονίτικη τυροκομική τέχνη! Όχι χημεία στα τυριά.

Έκλεισε η παρένθεση.

----------------------------------------

 

Όπως καταλαβαίνετε, θα είναι ανοησία να ρωτήσουμε "πόσο κόστισε το σποτάκι". Είναι βέβαιο πως πρόκειται για εθελοντική προσφορά και ευγενική χορηγία. Όπως αυτή του Θεάτρου - Δημαρχείου - Πινακοθήκης. Όπως οι εθελοντές στο σπήλαιο Μελισσωδρογκαρά ή στην Ωραία και Αγαπημένη Λειβαθώ και σε τόσους άλλους τόπους.

 

Δεν θα ρωτήσουμε πόσο στοίχισε. Δεν θα ρωτήσουμε ούτε τον Κοτσιλίνη ή το ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) να ερευνήσουν το θέμα, γιατί έχουν πιο σοβαρά καθήκοντα.  Όμως, η ιστορία και η πατρίς,  μονίμως ευγνωμονούσα, θέλει να μάθει τους εμπνευστές και συντελεστές αυτού του εξαιρετικού πονήματος, ώστε να τους απονείμει τις τιμές που τους αναλογούν.

--------------------------

 

ΥΓ. Βρε σεις: Μήπως πρέπει να αφήσουμε τη βουλή στην ησυχία της και να αρχίσουμε να μουτζώνουμε το δημαρχείο;

------------------------------

Επί του πιεστηρίου:

οικονομολόγος - επικοινωνιολόγος διαψεύδει και δηλώνει πως δεν τον ρώτησε κανείς για το βίντεο. Αν τον είχαν ρωτήσει, θα είχε γίνει εξαιρετική δουλειά.

-Το άδειο ταμείο του Δήμου δήλωσε πως δεν πλήρωσε τίποτα.

δήμαρχος καταγγέλει πως είναι έργο των εχθρών του, για να τον δυσφημίσουν. Η πλαστογραφία αποδεικνύεται εύκολα, από το ένα "λ" στη λέξη "Κεφαλλονιά".

-Οι συντελεστές του σπουδαίου πονήματος παραμένουν άγνωστοι, διότι δεν θέλουν τιμές και προτιμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

- Και τελικά, όπως αποκαλύφθηκε, το σποτάκι ήταν μέρος ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού , με την ονομασία "το κυνήγι του θησαυρού": Όποιος επισκέπτης βρει τις τοποθεσίες του σποτ, κερδίζει δωρεάν διακοπές στην Κεφαλλονιά και τιμητική πλακέτα στην πόρτα του Δημαρχείου.

 

Το έργο θα μείνει ορφανό και εμείς καταχρεωμένοι στον εμπνευστή, σχεδιαστή, εκτελεστή της μεγάλης αυτής προσφοράς στον τόπο.

--------------------------------------

 

ΣΗΜ."Ι": Ο κ. Παρίσης πότε θα πραγματοποιήσει την απειλή του πως θα παραδώσει τα κλειδιά του δήμου, αν η ΕΔΕΛ βγάλει αρνητική απόφαση;  Πάνε κάτι μήνες που η ΕΔΕΛ έβγαλε αρνητική απόφαση και ακόμα ψάχνει τα κλειδιά; Γιατί δε ρωτά τον αδερφικό φίλο και σύμβουλο του, κ.Διον. Λυκούδη; Είναι πιο πιθανό να ξέρει πού είναι τα κλειδιά ο καλύτερος πολιτικός της Κεφαλλονιάς, παρά ο δήμαρχος, που έχει δηλώσει παραίτηση. Μήπως, έχει παραιτηθεί και μας το κρατά μυστικό;  Για έκπληξη;

--------------------------------

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗ :

"ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ"

Αν αρχίσουμε να προβάλλουμε αυτό το βίντεο , στις τηλεοράσεις, η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί 100%. Αλλά πού μυαλό!

ΤΟ ITHACANET.GR ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

(Όμως, να μη λέμε και ανοησίες. Η ξενάγηση δεν περιλαμβάνει τις "τοποθεσίες" που μας λέει το "διαφημιστικό" σποτάκι. Ανάψτε κανένα κερί στον Άγιο Φανούριο, να σας τις φανερώσει. Εμείς, ακόμα ψάχνουμε. "Ο Θεός έπλασε το Ληξούρι και τόσους άλλους τόπους", όπως έλεγε ο Λασκαράτος, αλλά αυτούς που λέει το σποτάκι δεν τους έχει φτιάξει ακόμα. Υπομονή. Έπεσαν στην Κυριακή - αργία).

 

Το μόνο σίγουρο: Η ξενάγηση του ithacanet δεν είναι πλάκα. Για τα υπόλοιπα, δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά. (Δεν είμαστε χαζοί)

Χαλαρώστε, με την ευγενική χορηγία του δήμου Κεφαλλονιάς. Στα αξιοθέατα περιλαμβάνεται και ο δήμαρχος, καθώς και οι ιστορίες, οι μύθοι και οι θρύλοι  που τον περιβάλλουν, σαν φωτοστέφανο, χωρίς καμία πρόθεση αντικειμενικότητας, αμεροληψίας, εντιμότητας και λοιπών ευγενών προθέσεων. Μακριά από μας τέτοιες προθέσεις.

 

Το δικό μας σποτάκι -  σλόγκαν (νεοελληνιστί):

Ithacanet.gr : Η αθλιότητα σε μορφή ιστοσελίδας.