Share |

Κοτσιλίνης: Απαξιωμένοι αισθάνονται οι υπάλληλοι του Δήμου Κεφαλλονιάς

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 στο Αργοστόλι συνάντηση μελών του Συμβουλίου των Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς με τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»       κ. Μάρκο Κοτσιλίνη. Εκ μέρους του Συλλόγου στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος κ. Αφροδίτη Κατσιβέλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  κ. Γεράσιμος Φιλιππάτος και κ. Σπύρος Βαλλιανάτος. Από τη Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» παρευρέθηκε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Ζαπάντης.

            Οι υπάλληλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και μετέφεραν το αίσθημα της απαξίωσης και του παραγκωνισμού τους από τη νέα Δημοτική Αρχή. Δεν έχουν, μέχρι σήμερα, καμία πληροφόρηση για σοβαρά θέματα που τους αφορούν άμεσα και τα οποία επεξεργάζεται η Δημοτική Αρχή.

Τέτοια θέματα είναι:

 

  1. Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλλονιάς.
  2. Το μέλλον των υφιστάμενων Νομικών Προσώπων του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων και ειδικότερα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).
  3. Το μέλλον των υπαλλήλων για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
  4. Η καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας των υπαλλήλων που παρατηρείται έως τώρα.

 

Ο κ. Κοτσιλίνης αναγνώρισε, όπως πάντοτε, τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο που έχουν οι υπάλληλοι για να ασκείται σωστή διοίκηση και ιδίως σήμερα για να έχει επιτυχία η οργάνωση και η λειτουργία του νέου Δήμου.

Πάγια θέση μας είναι ότι όσοι υπάλληλοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά πρέπει να προσληφθούν άμεσα. Επίσης οι τυχόν μετακινήσεις υπαλλήλων πρέπει να γίνουν με κριτήρια ανάλογα με τα προσόντα, τις λειτουργικές ανάγκες, τις ειδικές γνώσεις και κυρίως με συνεννόηση ώστε να μην ανατραπεί ακόμη και ο οικογενειακός προγραμματισμός των υπαλλήλων.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμείνουν ισχυρές αποκεντρωμένες υπηρεσίες στο Δήμο Κεφαλλονιάς ώστε να μην υποβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατανοούμε την ανησυχία των υπαλλήλων και δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στα αιτήματά τους όπως και την προθυμία μας για συνεχή συνεργασία!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

26-01-2011

-------------------

 

 

ΣΗΜ."Ι": Η πρώτη "σοβαρή" αντιπολιτευτική πράξη ! Τα "δικά μας παιδιά".

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι λίγοι που δεν θέλουν να δουλέψουν, για να μην αλλάξει η βολή τους.