Share |

Κοτσιλίνης: "Ο κ.ΠΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ"

Σαν από καιρό έτοιμος να “θρηνήσει” ήταν ο Δήμαρχος κ.Παρίσης και η ευκαιρία δόθηκε με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα εξυγίανσης των Δήμων .

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς δεν είναι στην πρώτη κατηγορία των «κόκκινων» Δήμων , ο κ.Παρίσης με ένα διάγγελμα κινδυνολογίας και απελπισίας, προσπαθεί να καλλιεργήσει μια ζοφερή εικόνα για τα απερίγραπτα δεινά που θα επιπέσουν επί των κεφαλών μας επειδή δεν τον είχαμε ανακαλύψει πιο νωρίς ως σωτήρα μας .

Ψέγεται και εγκαλείται , ουσιαστικά , ο Λαός της Κεφαλλονιάς που τα τελευταία τριάντα χρόνια επέλεγε ελεύθερα και δημοκρατικά τους εκπροσώπους του χωρίς να ζητά τη γνώμη του κ. Παρίση .

Στην Κεφαλλονιά που αναπτύχθηκε και που σήμερα  δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εικόνα της ερήμωσης και της εγκατάλειψης του  1981 , ο κ. Παρίσης προσπαθεί με απεγνωσμένες και μάταιες τελικά προσπάθειες να μας πείσει ότι δεν έχει γίνει τίποτε καλό .

Μάλιστα προσπάθησε να αποφύγει κάθε διαφορετική άποψη και κριτική σε αυτά που ισχυρίστηκε  “φιμώνοντας” την αντιπολίτευση και μη επιτρέποντας να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση  για το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Ο συντάκτης του διαγγέλματος του κ.Παρίση αναφέρει χαρακτηριστικά σε αυτό , με περισσή υποκρισία , ότι « άς ελπίσουμε τουλάχιστον ότι δεν θα μας απαγορεύσουν να συζητάμε » . Όμως ό ίδιος ο κ. Παρίσης έρχεται , πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στο διάγγελμα του , και απαγορεύει τη συζήτηση για το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί λοιπόν αυτό το διάγγελμα της “απελπισίας” όταν ο ίδιος ο κ. Παρίσης αναφέρει ότι  “ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες και επίσημα δεδομένα” για το πρόγραμμα εξυγίανσης ;

Είναι φανερό ότι αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια για την καλλιέργεια κλίματος κινδυνολογίας και καταστροφής για να καλυφθούν ουσιαστικά οι αργοί ρυθμοί , η ολιγωρία και η ανεπάρκεια του Δήμου σε πολλούς τομείς , κάτι που φάνηκε άλλωστε καθαρά και στη συζήτηση που ακολούθησε για τον προϋπολογισμό . 

 

ΧΩΡΙΣ  ΟΡΑΜΑ  ΚΑΙ    ΧΩΡΙΣ    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ     Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

 

Με περισσότερο από ένα μήνα καθυστέρηση ήρθε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση ο προϋπολογισμός του Δήμου Κεφαλλονιάς .

Ο προϋπολογισμός αυτός είναι τελικά μια συρραφή στοιχείων από τους πρώην Δήμους με αναφορά σε έσοδα και δαπάνες και με προσπάθεια καταγραφής των υποχρεώσεων του Δήμου .

Διατυπώθηκαν αμφιβολίες ακόμα και από Συμβούλους της πλειοψηφίας  κατά πόσον ορισμένα στοιχεία ήσαν ακριβή και τελικά χαρακτήρισαν πλασματικό τον προϋπολογισμό οι ίδιοι οι εισηγητές του.

Μάλιστα διατυπώθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους επιφυλάξεις κατά πόσο αυτός ο προϋπολογισμός θα εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες που ελέγχουν τη νομιμότητα των ενεργειών του Δήμου .

Ουσιαστικά με αυτό τον προϋπολογισμό δεν υπάρχει περιορισμός από περιττές δαπάνες αντίθετα περιλαμβάνονται και δαπάνες που είναι πολυτέλεια και σπατάλη για τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που περνά ο τόπος .

Επίσης παρατηρήθηκε ότι ακόμα και η προσπάθεια να εισπραχθούν έσοδα  δεν έχει ξεκινήσει ικανοποιητικά και μάλιστα χάνονται σημαντικά έσοδα από το Δήμο όπως για παράδειγμα από την καθυστέρηση να μισθωθούν οι παραλίες .

Δεν περιλαμβάνονται προβλέψεις για την σύνταξη και την επικαιροποίηση μελετών για μεγαλύτερα έργα τα οποία θα είναι δυνατόν με αυτό τον τρόπο να ενταχθούν σε προγράμματα και έτσι να έρθουν χρηματοδοτήσεις στην Κεφαλλονιά που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας .

Καμία αναπτυξιακή λογική δεν περιλαμβάνεται σε αυτό τον προϋπολογισμό , ο οποίος αντί να αποτελεί τον οδηγό για τη δυναμική παρουσία και τη δράση του Δήμου φαίνεται να είναι για τη Δημοτική αρχή απλά μια διοικητική και γραφειοκρατική διαδικασία χωρίς όραμα και χωρίς πνοή.

Η καθυστέρηση στην ψήφιση του , η απουσία αναπτυξιακής λογικής , ή έλλειψη οράματος , οι δαπάνες που στις σημερινές συνθήκες αποτελούν σπατάλη είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι Σύμβουλοι της Δημοτική παράταξης “ Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά ” άσκησαν σκληρή κριτική και τελικά δεν  ψήφισαν  τον προϋπολογισμό .

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

10-05-2011