Share |

Λίγο μελό, αλλά ίσως να βοηθήσει

 Συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι στο τέρας της εξουσίας και του πλούτου που καταπίνει σιγά σιγά την χώρα μας και μας αφαιρεί τη ζωή. Ξέρουμε πως σταδιακά θα φτάσουμε στην απόλυτη εξαθλίωση και η πατρίδα μας θα διαμελιστεί. Θα είμαστε ξένοι στην ίδια μας την χώρα, λιγοι, απελπισμένοι και εξουδετερωμένοι.

Αναζητήσαμε την λύση στα βάθη της καρδιάς μας και ξέρουμε πως μόνο με ομόνοια, αγάπη και δικαιοσύνη θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την καταστροφή.

Παραδώσαμε τους εαυτούς μας και την θέληση μας στην υπηρεσία αυτού του σκοπού: την απελευθέρωση και παλινόρθωση αυτής της χώρας. Ειναι το χώμα που πατάμε, οι μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια , η γλώσσα που μιλάμε.

Ερευνήσαμε τα αίτια της καταστροφής και είδαμε πως ανατραφήκαμε λάθος, εκπαιδευτήκαμε στο αχόρταγο κυνήγι του εφήμερου και αποχωριστήκαμε ο ένας από τον άλλον έτσι ώστε να πάψουμε να βρισκόμαστε σε κοινωνία μεταξύ μας. Μας χώρισαν σε αριστερούς και δεξιούς , μας έμαθαν πως η εξουσία ανήκει σε λίγους , ώστε με  σκυμμένο κεφάλι να παρακαλάμε για μια θέση στο δημόσιο. Το έκαναν για να μπορούν αυτοί, σκυμμένοι στα δικά τους αφεντικά, να απολαμβάνουν τα προαιώνια πάθη τους. Γνώριζαν και μπορούσαν να μας νουθετήσουν με αγάπη, αντίθετα καλλιέργησαν τα δικά τους πάθη , μέσα στην δικιά μας ψυχή.

Καταλάβαμε πως είναι μικρή η ευθύνη μας για την καταστροφή μας, μεγάλη όμως για την σωτηρία μας.

Σταματάμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, αφήνουμε στην άκρη τους εγωισμούς και τις ιδεοληψίες μας και ενωνόμαστε απέναντι στην καταστροφή μας. Θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων, απλά και μόνο για τη ζωή μας , για το σπίτι μας για την κοινή μας γλώσσα. Ενωνόμαστε για να σωθούμε.

Γνωρίζουμε την αιώνια σκλαβιά των πολλών εξ αιτίας των λίγων. Γνωρίζουμε την εξαπάτηση, τον σφετερισμό της εξουσίας, την προδοσία που υφίσταται ο Λαός μας από τους κυβερνήτες του στην σύγχρονη ιστορία του. Γνωρίζουμε  ιστορία και δεν ξεχνάμε την στάση των δυνάτων απέναντι μας. Αγαπάμε κάθε λαό του κόσμου γιατί ξέρουμε  πως βιώνει το ίδιο πολίτευμα με μας. Ξέρουμε πως η σωτηρία δεν θα έρθει και ούτε θα κρατήσει αν η εξουσία , παράνομα ανήκει στα χέρια λίγων. Ασφαλιστική δικλείδα της σωτηρίας μας είναι μόνο η Δημοκρατία. Η εξουσία στα χέρια του Λαού.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ.

 

(ανώνυμου)

 

Εικόνα και λόγος: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ :

πολεμάμε για μια θεση στον ήλιο όταν όλη η χώρα βρίσκεται υπο σκιάν...