Share |

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΚΙΑΜΑΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΕΣ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,  

ΤΟΥΣ «ΘΡΟΝΟΥΣ» ΚΑΙ ΤΑ «ΜΕΓΑΡΑ»

 

Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση μας από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς, ότι οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και οι συνεργάτες τους θα σκιαμαχούν για διαδικαστικά θέματα προκειμένου να αποπροσανατολίζουν  τον λαό από τα βασικά ζητήματα που δημιουργεί η πολιτική τους και αφορά τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στους φόρους, τις απολύσεις, την εκποίηση δημοτικής περιουσίας.

 

Πριν ο «αλέκτωρ» λαλήσει όχι μόνο συμφώνησαν αλλά και έδωσαν «όρκο» πίστης στο εργαλείο που έχει φτιάξει η κυβέρνηση στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ, τον «Καλλικράτη».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Κοτσιλίνης (ΠΑΣΟΚ) ένθερμος υποστηρικτής, ενώ ο «ανεξάρτητος» και «ακομμάτιστος» κ Μιχαλάτος κάλεσε σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις για την ευόδωση των προσπαθειών, της κατά τα άλλα προεκλογικής κομματικής δημοτικής αρχής της ΝΔ, με την οποία προεκλογικά ακόμη, από ότι φαίνεται έχει εξυφάνει γενικότερη συμφωνία.

 

Με βάση τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν από την πρώτη κιόλας ημέρα, προσπαθούν να αναδείξουν ως το μεγαλύτερο και μοναδικό πρόβλημα –που είναι υπαρκτό κατά τα άλλα- το θέμα του κτηρίου της πρώην Τράπεζας Ελλάδος. Είναι σημαντικό βέβαια να υπενθυμίσουμε την στάση τους για το αυτό καθώς και την στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης(τότε ΔΑΣ) πριν τρία χρόνια όταν ήρθε στο ΔΣ Αργοστολιού, για να φανεί ο φαρισαϊσμός και η κοροϊδία τους. Τότε αυτές οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ να διεκδικήσει η Δήμος Αργοστολιού την δωρεάν παραχώρηση του και με όρους κινήματος μαζί με τον λαό, να γίνει λαϊκή περιουσία, αφού ο ίδιος το έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του από τα κέρδη που αποκόμισε από αυτόν η ληστρική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Αντί να παλέψουν σε αυτή την πολιτική κατεύθυνση, εκείνοι ψήφισαν ομόφωνα-με εξαίρεση την ΔΑΣ- να καταχρεώσουν το λαό με 1,6 εκ. ευρώ για την αγορά αυτού του κτηρίου. Έχουν σήμερα το θράσος, ανερυθρίαστα να μιλάνε για οικονομία στα ταμεία του Δήμου οι μεν και να κόπτονται για τον πολιτισμό οι δε.

 

Ας μας πουν :

 

1.Αυτή ήταν η βασική λαϊκή προτεραιότητα που για αυτές τις δυνάμεις ο Δήμος έπρεπε να πάρει δάνειο;(Όταν δεν έχουν λυθεί βασικά χρόνια προβλήματα).

2.Γιατί δεν κινητοποίησαν τους πολιτιστικούς, μαζικούς και άλλους φορείς για την διεκδίκηση του;(Βέβαια κάνουν ότι είναι δυνατό για να χτυπήσουν, να λοιδορήσουν και να ευνουχίσουν το λαϊκό κίνημα)

3.Σήμερα δεν παραβίασαν απόφαση που είχαν πάρει οι ίδιοι στο ΔΣ Αργοστολιού

4.Δεν αυθαιρέτησε η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή παραβιάζοντας και αυτές τις αστικές διατάξεις (που κατά τα άλλα για αυτούς  έχουν τάχα το απαραβίαστο) όσο αφορά τις εργασίες στο κτήριο; Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν παραβίασε τα καθήκοντα της; Η Νομαρχιακή Αρχή γιατί δεν άσκησε τα δικά της;

5.Υπήρξε μελέτη αποδοτικότητας που να λέει ότι αυτό το κτήριο είναι κατάλληλο για χρήση πολιτιστικών δραστηριοτήτων;

6.Υπήρξε μελέτη για το κόστος αποκατάστασης και διαμόρφωσης του;(Για αυτούς που κόπτονται για τις μελέτες)

 

Οι ίδιες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των ΣΥΝεργατών τους, στους Δήμους Ερίσου και Λειβαθούς παίζουν παιχνίδια για να συσκοτίσουν το ξεπούλημα της Δημοτικής περιουσίας. Έχουν ή δεν έχουν επιδοθεί στην υλοποίηση σχεδίου με σκοπό να υπηρετήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη»; Γιατί πώς να δικαιολογηθεί αλλιώς δεκαπέντε ημέρες πριν παραδώσουν(πέρα και έξω από αυτά που προβλέπει και η αστική νομοθεσία που επικαλούνται και με διαδικασίες κατά το πρότυπο των μεταμεσονύχτιων τροπολογιών της Βουλής), ΕΚΠΟΙΟΥΝ, ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ και ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ δημόσια,   δημοτική και λαϊκή περιουσία στο μεγάλο κεφάλαιο.

 

Τα Δημοτικά σχολεία της ΑΣΣΟΥ και ΚΟΘΡΕΑ, το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο της ΑΣΣΟΥ (ΣΔΙΤ) και το Τουριστικό Αγκυροβόλιο Αγίας Πελαγίας ΣΒΟΡΩΝΑΤΩΝ (ΑΕ και ας αφήσουν περί μονομετοχικής που είναι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του). Αυτές οι δυνάμεις σήμερα βρίσκονται και στο Δήμο Κεφαλονιάς είτε ως συμπολίτευση, είτε ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και «σκίζουν τα ιμάτια τους» για την εξοικονόμηση χρημάτων και τον πολιτισμό. Για τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και την αναγκαιότητα της τοπικής κοινωνίας της Άσσου και του Κοθρέα  που αφορά τα Δημοτικά σχολεία δεν προβλέπουν τίποτα; Για την απαξίωση, την παραχώρηση και την εκμετάλλευση της λαϊκής περιουσίας και του ίδιου του λαού στις περιπτώσεις του Τουριστικού Περιπτέρου της Άσσου και του Τουριστικού Αγκυροβολίου της Αγίας Πελαγίας ούτε και για αυτό γνωρίζουν κάτι; Τα ίδια δεν γνωρίζουν και κάποιοι ευαίσθητοι αρθογράφοι;

 

Ο λαός δεν έχει ανάγκη από «Μέγαρο» και «Θρόνους», ούτε η αντιλαϊκή πολιτική κρύβεται κάτω από το χαλί από τον «γενναιόδωρο» και χορηγό Δήμαρχο. Έχει ανάγκη από τις λαϊκές δυνάμεις που παλεύουν, διεκδικούν και υπερασπίζονται το εισόδημα του, την σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς απλήρωτους εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες, χωρίς απολύσεις. Για μια ζωή αντίστοιχη των λαϊκών αναγκών του σήμερα, με αξιοπρέπεια και όχι φιλανθρωπία. Γιατί οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο και σε αυτούς ανήκει.

Αυτά βέβαια δεν μπορεί να τα εκφράσουν οι παρατάξεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και συνεργαζομένων  «ανεξάρτητων» γιατί οι ίδιοι και τα κόμματα τους είναι οι υπεύθυνοι.

 

ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

 

 

Αργοστόλι 3 Γενάρη 2010

 

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης