Share |

Λογιστική και αγωνιστική υποκρισία

Σύσκεψη και "σύσταση αγωνιστικής επιτροπής".

Κοινή δήλωση βουλευτών Λευκάδας - Κεφαλλονιάς.

Δήλωση κ. Σοφίας Λουκέρη

Άρθρο κ.Σ.Αράβου - Παπαδάτου (ΔΗΜ.ΑΡ.)

Ανακοίνωση και ο Εμπορικός Σύλλογος, και πάει λέγοντας.  

(Είπαν να μοιράσουν και μαύρες σημαίες, αλλά αυτό δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, οπότε να το εκλάβουμε ως ανέκδοτο).

Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στο Ζάπειο προσθαφαιρέσεις αριθμών, για να καταλήξει πως είναι καλύτερος λογιστής από τον Παπανδρέου. Θα πουλήσει, βέβαια, τη δημόσια περιουσία, αλλά θα μειώσει τη φορολογία της Eurobank και των λοιπών εταιρειών.

Με τη λογιστική και τις Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου, ασχολούνται και στη "νέα οικονομολογική αριστερά" , παριστάνοντας τους αντιστασιακούς.

Όχι άλλη "αντίσταση"!

Δεν δημοσιεύουμε άλλα κείμενα που να αφορούν τα ΤΕΙ. Τα ΤΕΙ έκλεισαν και κανείς από αυτούς που παριστάνουν ή θέλουν να γίνουν εκπρόσωποι δεν αυτοπυρπολείται , να γλιτώσουμε. Πιο εύκολη , θα ήταν μια παραίτηση, αλλά αυτό δεν τρώγεται. Η αυτοπροβολή, η δόξα και το χρήμα έχουν υπερκεράσει τον άνθρωπο.

Στη Διαδημοτική πληρώθηκαν, μετά τη δικαστική απόφαση. Πήραν έναντι, κάτι λιγότερο από δύο μισθούς. Για τα υπόλοιπα πρέπει να συνεχίσουν να τρέχουν στα δικαστήρια! 

Από αυτά , έδωσε ο κάθε εργαζόμενος  550 ευρώ στο δικηγόρο. Επί 58  εργαζόμενοι (ο ένας πέθανε) 32.000 ο εργατολόγος! Xάρις στα έργα και τις ημέρες δημάρχου και κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι απόκτησαν νταβατζή. Πληρώνουν για να πληρώνονται. Και οι πουτάνες το ίδιο κάνουν.

 

Καμία ανακοίνωση για αυτούς!  Μάλλον, προσεύχονται για την απόλυση τους, ώστε να προσλάβουν άλλους.

Ποιος νοιάζεται για τον Νικολοβιένη, που έσκασε; Απλήρωτος, με κομένο ρεύμα, με χρέη και εξώδικα, πήγε από καρδιακή εμβολή.  Μόνο κάτι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι σύντροφοι, που έκαμαν ένα μικρό έρανο, για την οικογένεια. Άφησε πίσω του κι ένα 3χρονο κοριτσάκι. Θα θυμάται τον πατέρα του;

Ο Μοσχόπουλος και ο Δήμαρχος να κάμουν χορηγία, από τα τσάμπα χρήματα που εισπράττουν υπέρ των δικαστικών και δικηγορικών εξόδων των ανθρώπων. Ή ας πληρώσουν κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, πριν πεθάνουν κι άλλοι.

 

Κάποιοι άλλοι αυτοκτόνησαν. Κάποιοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, από κατάθλιψη. 

Και ο Σαμαράς θα τα λύσει όλα αυτά, μειώνοντας το ΦΠΑ και τους φόρους των μεγαλοεταιρειών, ώστε να αποπληρωθεί το χρέος! 

"Οικονομολόγος" δε δήλωσα ποτέ. Η οικονομία δεν είναι επιστήμη. Είναι απάτη. Λογιστής ήμουν και τα νούμερα του Σαμαρά δε μου βγαίνουν.

Τι τις θέλουμε τις εκλογές και τους πολιτικούς; Να προσλάβουμε λογιστές.

Από κοντά και ο οικονομισμός του ΚΚΕ. Αντιπολίτευση με συνεντεύξεις και παρελάσεις, γεμάτη από πολιτικές στήριξης. Έχει να λαβαίνει μερίδιο από την πίτα (λέγε με Τυποεκδοτική). Πώς να πει την αλήθεια; Πώς να ενοχλήσει το σύστημα, που λέγεται Ολιγαρχία; Δεν πάει πολύς καιρός που έκανε καταγγελίες ενάντια σε εκείνους που βλέπουν κατοχή στην Ελλάδα. Στραβομάρα! 

 

Από όσα μου συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, κράτησα το διώξιμο του ΣΔΟΕ και την εντυπωσιακή επιχειρηματολογία απλών ανθρώπων κατά τη συζήτηση με τα όργανα της τάξης και της είσπραξης!

Κράτησα και κάτι χειρότερο:

Τη φράση του κ.Σαμαρά, για "δημιουργικό σοκ". Την πρωτοείπαν τα "παιδιά της σχολής του Σικάγου". Είναι η ιδεολογία του κ. Μίλτον Φρίντμαν, η οποία εφαρμόστηκε με μεγάλη "επιτυχία" σε δεκάδες χώρες, με πρώτο πείραμα αυτό της Χιλής του Πινοσέτ. "Διαλύστε τα όλα, για να ξεκινήσουμε από την αρχή".

Τότε, ήταν που πρωτακούστηκε το δημιουργικό σοκ. Ακολούθησε η Βολιβία, η Λατ. Αμερική, η Αφρική, η Ινδνησία, οι χώρες της Αν.Ευρώπης και έχει έρθει η σειρά μας.

Είναι ίδια η φράση του κ. Σαμαρά, με τα επιφωνήματα χαράς των ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, όταν έσβησε από το χάρτη η Νέα Ορλεάνη. "Ό, τι δεν μπόρεσε να κάμει ο άνθρωπος, το έκαμε ο Θεός", αναφώνησαν και έσπευσαν στις καθαρισμένες γειτονιές των μαύρων να κάνουν real estate και στη θέση των δημόσιων σχολείων να βάλουν ιδιωτικά, με δασκάλους δίχως ασφάλιση, αξιπρεπή μισθό και σύμβαση. Τα παιδιά των μαύρων πάνε στο ιδιωτικό σχολειό με κουπόνια και διδάσκονται από δασκάλους, που έχουν άλλα στο νου τους.

Ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει το έργο του κ. Παπανδρέου, με στόχο μια Ελλάδα με λιγότερους έλληνες, μεγαλύτερη θνησιμότητα, μικρότερο προσδόκιμο ζωής, περισσότερα χρέη, χιλιάδες φτηνούς έποικους, ναρκωτικά  και παραγκουπόλεις.

Αυτό είναι το "θαύμα" των χωρών, από όπου πέρασε το "δημιουργικό σοκ". (Στο ίδιο πανεπιστήμιο σπούδασαν Παπανδρέου και Σαμαράς)

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΡΑΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ή ΚΟΜΜΑ δεν λέει πως η αιτία του προβλήματος είναι μία και η λύση απλή, όσο το αυγό του Κολόμβου. Το σπας για να κάτσει όρθιο.

Το χρήμα είναι εμπόρευμα και πρέπει να πάψει να είναι. Αυτό το τόσο ασήμαντο πραγματάκι κανείς δε το έχει προσέξει και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτό.

Συνεχίστε να γράφετε δελτία τύπου, να βγάζετε ανακοινώσεις, να δίνετε συνεντεύξεις, να φτιάχνετε επιτροπές, να οργανώνετε παρελάσεις  και όλα αυτά να τα λέτε "πολιτική" και "αντίσταση".

 

(στη φοτό: ταβάνι σπιτιού , στα Φαρακλάτα)