Share |

"Λύνεται(;) θετικά το θέμα του ΤΕΙ Ιόνιων Νησιών", ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ...και άλλες ιστορίες

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Με ανακοίνωση του ο δήμαρχος, και για την ακρίβεια το γραφείο τύπου του δήμου, λέει:

  • δεδομένου ότι το περίπλοκο αυτό θέμα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις του Δημάρχου με την πολιτική ηγεσία της χώρας.Κατόπιν των παραπάνω ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς θεωρεί επιβεβλημένη την  αναστολή μέχρι την Τρίτη 12/3/2013   κάθε μορφής κινητοποιήσεων καθώς αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχή έκβαση των διαβουλεύσεων που είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα.

Εμείς καταλάβαμε από την προσεκτική ανάγνωση της ανακοίνωσης, πως "κρίσιμη καμπή" και "αναστολή κινητοποιήσεων" σημαίνει κάτι καλό για το λαό μας.

Αμέσως μετά, διαβάσαμε και την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, η οποία αποκαλύπτει αυτό που δεν αποκάλυψε το γραφείο τύπου του δήμου. Η ΔΗΜΑΡ που είναι αριστερή δεν έχει πρόβλημα να αποκαλύψει στο λαό την "κρίσιμη καμπή"  στην οποία βρίσκονται οι  διαπραγματεύσεις:

  • "ο Υπουργός Παιδείας βεβαίωσε την βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας Μαρία Ρεπούση, ότι θα εφαρμόσει για τα  Ιόνια Νησιά το πρόγραμμα που προτείνει η ΔΗΜ.ΑΡ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως έχει ήδη δημοσιευτεί, η Φάση Ι προβλέπει την κοινοπραξία-ομοσπονδία μεταξύ ΑΕΙ-ΤΕΙ-Ερευνητικών Κέντρων στην ίδια περιφέρεια..."

Βεβαίως, θα πρέπει να ξεχάσουμε όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο από εκείνους που διαπραγματεύθηκαν. Συνοψίζονται στη φράση που είπε κάποιος: "Ο υπουργός άλλα λέει το πρωί, αλλά συμφωνεί μασζί μας το μεσημέρι και άλλα ανακοινώνει το βράδυ".

Εμείς είμαστε καλόπιστοι και εύπιστοι. Την προηγούμενη φορά, δεν πήγαμε στο συλλαλητήριο, δείχνοντας έμπραχτα την εμπιστοσύνη μας στο δήμαρχο που διαβεβαίωσε ότι "Όσο είμαι εγώ δήμαρχος, το ΤΕΙ δεν κλείνει".

Τώρα, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη μας στα λόγια του δημάρχου, καλούμαστε να αγνοήσουμε τις δηλώσεις των πολιτικών που αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία του υπουργού.

Εμείς νομίζουμε πως πρέπει να πιούμε με χαρά και αυτό το ποτήρι εμπιστοσύνης, διότι υπάρχει και η ΔΗΜΑΡ, η οποία την προηγούμενη φορά δεν είχε μιλήσει. Με την ανακοίνωση της είναι βέβαιο πως εμπιστεύεται τον υπουργό της κυβέρνησης που στηρίζει:

  • ...Η ΔΗΜ.ΑΡ με το λεπτομερές πρόγραμμα που κατέθεσε, δικαιώνεται για τις προτάσεις και τις επιλογές της.

    Σοφία Αράβου-Παπαδάτου

    Μέλος Κ.Π.Ε ΔΗΜ.ΑΡ

 

Εμείς να πούμε πως χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι "παραιτήσεις" από τη Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ, που ανακοινώθηκαν στο τελευταίο Δημ.Συμβούλιο,  δεν συμπεριέλαβαν και παραιτήσεις από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Χαιρόμαστε, επίσης, που η πολιτική των άμεσων παραιτήσεων δημάρχων, δημ. συμβούλων και κομματικών στελεχών, που πρότειναν οι θυμωμένοι φοιτητές δεν υλοποιήθηκε. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα είχαμε την ανακοίνωση της Ν.Ε. του  ΠΑΣΟΚ που δήλωσε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις φοιτητών και πολιτών. Με την ίδια ανακοίνωση δηλώνει πως αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του λαού "δεν έχει λόγο ύπαρξης".

 

 

======================================

Ανεξάρτητα με το ποιες σκέψεις κάνουμε ή γράφουμε, ανεξάρτητα από την πρόσκαιρη ή μονιμότερη χαρά μας για τη λύση του προβλήματος, φαίνεται πως φοιτητές και πρωτοβουλίες πολιτών δεν έχουν εμπιστοσύνη στον υπουργό και την κυβέρνηση.

Η κοινή αποφάση των κινημάτων, ομάδων, πρωτοβουλιών,σωματείων κλπ,  του λαού και των φοιτητών είναι "λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος":

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ , ΩΡΑ 12,00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ. 

ΕΜΕΙΣ  ΘΑ ΠΑΜΕ

Το συλλαλητήριο κάνει καλό και στηρίζει όλες τις προσπάθειες.

-------------------------------------------------------

 

 

...ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

 

 

Είναι προφανές ότι στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας σε Αθήνα και Κεφαλονιά, ανεξάρτητα από τι θα αποφασιστεί σε λίγο, συμμετέχουν "όλοι οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων".

Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και των λοιπών παραφυάδων του κόμματος  και των τοπικών σωματείων που ελέγχει για συμμετοχή στις γενικές κινητοποιήσεις.

Ψάξαμε και βρήκαμε μόνο γενικόλογες καταγγελίες. Η πιο πρόσφατη είναι από το Σωματείο του "Αγιου Μηνά". Ακόμα πιο "προχωρημένη" είναι η θέση της ΕΛΜΕΚΙ, η οποία σε ανακοίνωση της την ώρα που "στη βράση κολάει το σίδερο", δυό μέρες πριν τα συλλαλητήρια, βγάζει ανακοίνωση με τίτλο:

"ΕΛΜΕ-ΚΙ προς Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων: Καμία συναίνεση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική – καμία υποταγή".

Και το θέμα είναι: "η επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Καραβασίλη στην Κεφαλονιά (που) σηματοδοτεί την προσπάθεια επιτάχυνσης των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων".

Και πιο ειδικά, όταν η ανακοίνωση μιλά για "αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις",  αυτές είναι η επιλογή του κ.Περιφερειακού  "να πραγματοποιήσει σεμινάριο προς τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «από τον εμπειρισμό στη διοίκηση ολικής ποιότητας». Με τον τρόπο αυτό προσανατόλισε στο μάνατζμεντ, ως το κυρίαρχο ζητούμενο από τα στελέχη της εκπαίδευσης".

 

Τόσο καλά!!! ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΈΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Και να σκεφτεί κανείς, ότι η παρουσία των μαθητών στις κινητοποιήσεις είναι σημαντική, αν όχι καθοριστική, για την επιτυχία τους. Και δε λένε λέξη, αν θα κλείσουν πριν τις 12 της Δευτέρας τα σχολεία, κάτι που έγινε στο προηγούμενο συλλαλητήριο!

 

Εξ ίσου "προχωρημένοι" με την ΕΛΜΕΚΙ και πλήρως συντονισμένοι με τη νοοτροπία της είναι  αυτοί που δηλώνουν "ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ".

Όπως είναι γνωστό ο "Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος" έχει καλέσει τα μέλη του σε 3ωρη στάση που ξεκινά στις 11 πμ, για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο για το ΤΕΙ.

Αυτά τα μέλη, 2 μέρες πριν το προγραμματισμένο συλαλλητήριο και τη στάση εργασίας, ασχολούνται με μια εκδήλωση που γίνεται σήμερα το απόγεμα. Και καλούν τους επαγγελματίες να μην πάνε και να λάβουν μέρος σε "σε σύσκεψη στο εργατικό κέντρο τη Τετάρτη 20 Μάρτη 2013 και ώρα 18:00 με αντικείμενο τα προβλήματα στο συνδικαλιστικό χώρο των ΕΒΕ, την χρησιμότητα ανασύνταξης του".

Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση είναι οι ίδιοι που πριν λίγες μέρες, με την παρέμβαση τους, διέλυσαν την κοινή συνάντηση των 2 επαγγελματικών σωματείων της πόλης, με θέμα "συμμετοχή στην απεργία της 20ης Φλεβάρη".

Όπως, σήμερα, οι "αγωνιστές" δεν λένε κουβέντα για το τι θα κάμουν τη Δευτέρα, έτσι και τότε ήξεραν ότι τα 2 σωματεία θα συμμετείχαν σε απεργιακή συγκέντρωση που δεν οργάνωνε το Εργ. Κέντρο και το ΠΑΜΕ.

"Ή μαζί μας ή πουθενά". Κάθε εκδήλωση ή συγκέντρωση που δεν διοργανώνουν το ΚΚΕ και οι παραφυάδες του είναι "αντισυγκέντρωση" και γι' αυτό είτε πρέπει να την αγνοούμε είτε να την υπονομεύουμε.

 

Μην ανησυχείτε. Δεν διασπάμε την ενότητα και δεν χαλάμε τη διάθεση του λαού, με αυτά που γράφουμε. Λέμε κάτι καλό, μόνο για όσους έχουμε ελπίδα να είναι εκεί που ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος και δυνατός.  Αυτοί τους οποίους σχολιάζουμε αρνητικά, είναι μία "χαμένη υπόθεση".

Αυτούς που σχολιάζουμε αρνητικά, με βάση τα λόγια και τις πράξεις τους, δεν πρόκειται να τους δούμε ποτέ εκεί που ο λαός, δίχως ταμπέλες, παλεύει ενωμένος για το δίκιο του.  Η δουλειά τους είναι να διασπούν την αναγκαία προϋπόθεση ανατροπής του ολιγαρχικού καθεστώτος που είναι η δύναμη της ενότητας όλων, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα. Αυτοί παριστάνουν τους "αγωνιστές", αρκούμενοι στη διαφήμιση της "αγωνιστικότητας" του κόμματος, με άσφαιρες καταγγελίες, συμβολικές πορείες και στάσεις  ή άλλες εξ ίσου συμβολικές εκδηλώσεις.

Και, αν μπορούν, υπονομεύουν ότι κάνουν κάποιοι άλλοι και όχι το κόμμα.

Και όταν δεν μπορούν να υπονομεύσουν και να διασπάσουν, όπως τώρα με το ΤΕΙ, την κοινή απόφαση των κεφαλλήνων να παλέψουν μαζί, ανεξάρτητα από το τι γνώμη έχει ο ένας για τον άλλο, κάνουν το μαλάκα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Δείτε τις πράξεις τους και βγάλτε το δικό σας συμπέρασμα, για το τι είναι.

Δεν θα σας το πούμε εμείς, εκτός κι αν προκληθούμε.