Share |

Μήνυμα από Σικάγο

(από το stopcrisis.gr)

 

Αργα μεσα στη νυχτα. Ξημερωνει Πρωτη του Ιουνη 2011 εδω στο μακρυνο Σικαγο και οι σκεψεις πλημυριζουν. Με φερνουν εκει που γεννηθηκα. Στα χώματα που περπατησα. Στο νησί μου, την αγαπημενης μας Κεφαλονια και τη πατρίδα και τους ανθρωπους που αγάπησα και αγαπώ με όλη μου τη ψυχή. Με πανε εκεί, για τη Πατριδα υστατη ωρα, πριν το τελειωτικο ξεπουλημα. Δεν θα μιλησω σαν τεχνοκρατης. Οτι ειχα να πω το Μαη του 2009 στο Banking Forum στην Αθηνα το ειπα.

Στα ταμπλω των διεθνων χρηματηστηριων το δραμα της Πατριδας μας καλα κρατει. Πισω ομως απο ολα αυτα τα των αγορων, ειναι ψυχες ανθρωπων, οικογενειες, συνανθρωποι μας που βιωνουν την ανεργια, την ελλειψη ενος μεροκαματου, την ελπιδα σε ενα καλυτερο αυριο να υποθηκευετε και να ξεπουλιετε. Ανθρωπινες αξιες μεταφροζομενες απο τους ισχυρους των διεθνωναγορων σε σπρεντς,επιμηκυνσεις και σε οτι αλλο το ψυχρο λεξιλογιο μιας καταρεουσας οικονομικης διεθνης ταξης πραγματων επινοει. Θεωρω ταπεινη υποχρεωση στον εαυτο μου, την οικογενεια μου, το νησι μου και τη πατριδα μου να σας μεταφερω παρακατω τις σκεψεις μου ετουτες ενος ξενητεμενου που βλεπει τη πατριδα προς πωληση.

Τώρα θα μιλήσει η καρδιά και η ψυχή ενός απλού Έλληνα, ενός Κεφαλονιτη που ζει στα ξένα και βλέπει να σε κατασπαραζουν πατρίδα μου. Δεν αξιζεις να σε εχουν για πούλημα. Ψυχες των Ελλήνων δεν είστε για για πούλημα. Ιερές μνήμες ηρώων που δώσατε τη ζωή σας για ναμαστε εμείς λευτεροι δεν είστε για πούλημα. Παππου μου Γιαννη Μουρικη που σε εκτελεσαν οι Γερμανοι να ξημερωνει Πρωτομαγια στη Λασση δεν σε ξεχνω. Ουτε μια συγγνωμη δεν λαβατε ποτε αφανεις τιμημενοι ηρωες. Μουζακατα, Τζανετατα, Σαμη, Πυλαρο, Ερισσο, Αγκωνα, Τρογιανατα, Λεβαθω, Αργοστολη, Ληξουρη, Αθηνα, Θεσσαλονικη, Ιμια, Κυπρος δεν σας ξεχνω.

Aδερφια μου στις πλατειες των χωριων και των πολεων με κάνετε υπερήφανο σαν άνθρωπο και Ελληνα. Nα ακουστει σε ολο το συμπαν. Πανω απο τους οδοστροτηρες ψυχων και ιδεων που οι πολεμικες μηχανες των ισχυρων οργωνουν το πλανητη μας.

Πατριδα μου δεν εισαι για πουλημα. Αξιοπρεπεια μας. Δεν είσαι για πούλημα. Δίκαιο και ηθικό δεν είσαι για πούλημα. Τοκογλυφοι και κοράκια που τρίβετε τα χέρια τα χεριας σας. Δεν ειμαστε για πουλημα . Μαυραγορητες έτοιμοι να αρπαξετε και να λεηλατησετε τα πάντα. Δεν ειμαστε για πουλημα .

Κυβερνησεις που μας θέλετε να παιρνουμε βαποριες τα δανεια . Δεν ειμαστε για πουλημα. Θαβετε τα ονειρα και το ανθρωπινο δικαιωμα μας σε μια λευτερη ζωη. Καθε βαπορια απο τα αιματωβαμενα σας χαρτια που μας εδινετε, στις πλατες γενεες γενεων. Ειλωτες στην ιδια μας τη γη. Το μαζεμα τουτονε των κορακιων ντοπιων και ξενων σιγα σιγα για χρονια τωρα μαυριζει το γαλανο ουρανο μας. Να κοιτα. Κοιτα ψηλα. Εχουν γίνει μιλιουνια.

Ο Μεθυστοφελης τραβαει το Φαουστ στα εγκατα της γης. Η καθε ελπιδα και το αναφαιρετο δικαιωμα σε μια ζωη λευτερη και ανθρωπινη καταρακωνετε. Ψυχες των προγονων μου δωστε μας δυναμη. Πανε το λαό μας , το εθνος μας σαν κοπάδι στα σφαγεία. Θα πουλήσουν και το αίμα μας. Δεν παει άλλο. Θεέ της Ελλαδος και του κόσμου όλου δώσε δύναμη στο Εθνος μας. Να νοιωσουν αδιαπραγματευτα και βαθειά στα κόκκαλα τους ότι δεν εχουμε υποθηκευση

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Γιώργος Τζανετατος/ Chicago