Share |

Μεγάλες Στιγμές "Νυστεριού": Νίκος Σoυρής vs Γεράσιμος Γεωργάτος

Ο "πόλεμος" μεταφέρθηκε από τις συνελεύσεις της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, όπου ο Σουρής ήταν Πρόεδρος, στις σελίδες του "Νυστεριού"(1986).

Αυτά "δεν υπάρχουν", σήμερα. Διάλογοι απείρου κάλλους, με την "αντικειμενική" ματιά του Νίκου Σουρή.

Τίτλοι και κέιμενα:

... Η δόξα του ομιλούντος

(Αυτούσιοι διάλογοι από τη Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά).

-Σουρής: Σας παρακαλώ, κ. Γεωργάτε, τελειώνετε, μιλάτε 20 λεπτά.

- Γεωργάτος: Πιστεύω, κύριε, ότι είναι χρήσιμες οι κατατοπίσεις που κάνω υπό την ιδιότητα μου την ειδικότερη.

- Σουρής: Θα σας είχαν διακόψει και στον Άρειο Πάγο, κ. Γεωργάτε.

-Γεωργάτος: Στον Άρειο Πάγο η Κεφαλονιά ευτύχησε να έχει τον ομιλούντα αντιπρόσωπον της και να καταξιωθεί στο πανελλήνιον. Ο Άρειος Πάγος είναι η δόξα του ομιλούντος για την Κεφαλονιά. Επί ώρες μπορώ να ομιλώ εκεί και καθυποτάσσω τους δικαστές του Αρείου Πάγου σε όση διάρκεια ομιλώ.

-Σουρής: Πιθανώς, αλλά το ακροατήριο σας το έχετε εξοντώσει.

Η μόνη μου βλακεία

-Γεωργάτος: Μη σβήνετε τις φωνές. Μη σβήνετε τις φωνές.

- Σουρής: Σας παρακαλώ, μη δημιουργείτε οξύτητα.

- Γεωργάτος: Είμαι πολύ πιο έμπειρος από σας.

- Σουρής: Μπορείτε να πιστεύετε ό,τι θέλετε για τον εαυτό σας. Κι η γλώσσα δόθηκε στον άνθρωπο από το Θεό για να μη μπορεί να συγκαλύπτει τίποτα. Ούτε καν τη βλακεία του.

- Γεωργάτος: Ακριβώς, ακριβώς. Η μόνη μου βλακεία είναι ότι σ' έκανα πρόεδρο. Εγώ με την προσωπική μου ψήφο σ' έκανα πρόεδρο και ζητώ συγνώμη απ' τους συμπατριώτες μου.

---

Στο επόμενο φύλλο διαβάζουμε:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ!

Τρομακτικές καταγγελίες κάνει ο δικηγόρος κ. Γεράσιμος Γεωργάτος με προκήρυξη που κυκλοφόρησε. Ειλικρινά λυπούμεθα, που λόγω της έκτασης της, δεν μπορούμε να τη δημοσιεύσουμε ολόκληρη. Γράφει ο κ. Γεωργάτος:

"Ένα λαθρόβιο, ευκαιριακό και πολύ ύποπτο στη χρηματοδότηση του έντυπο, "νυστέρι", που ισχυρίζεται ότι είναι όργανο ριζοσπαστικής έκφρασης, άρχισε την ιδεολογική του δράση με ασχήμιες...

Στην ύποπτη αυτή φυλλάδα, που την ονομάζουν εφημερίδα, οι συντάκτες και εκδότες, που συνδέονται με εγκληματικό σύνδεσμο, με κοινό δόλο και ενεργούν συνταυτουργοί, επιχειρούν παράνομα να προσβάλλουν το πρόσωπο μου και να μειώσουν την εκτίμηση των συμπατριωτών μας και γενικότερα της κοινωνίας προς εμέ...

Με έντεχνη προσπάθεια και ειδική επιλογή... απομονώνουν φράσεις... φορμάρουν κλισέ, παραθέτουν μια κακοποιημένη φωτογραφία και σχηματίζουν ένα σύνολο δημοσιεύματος με το οποίο με παριστάνουν σαν άνθρωπο ζωρίς διανοητική δύναμη...

Όσο για το "νυστέρι" που μας έστειλαν τσου το στέλνουμε πίσω για να κόψουν το λαιμό τους που βαστάει το σάπιο κεφάλι τους..."

Σημείωση Ithacanet: Πραγματικά, κρίμα που δεν υπάρχει ολόκληρη η επιστολή. Η "κακοποιημένη" φωτογραφία είναι μία απλή φωτογραφία των Νίκου Σουρή και Γερ. Γεωργάτου σε εποχές συνεργασίας.

Και "Το Νυστέρι (δηλ. ο Σουρής) απαντά":

"Αγαπητέ συμπατριώτη την καταγγελία σας, ότι πίσω απ' το "νυστέρι" κρύβονται άνθρωποι που συνδέονται με εγκληματικό σύνδεσμο τη διαβιβάσαμε στην Ασφάλεια, που άρχισε επισταμένες έρευνες. Μέχρι στιγμής, πάντως, δε βρέθηκε κανένα πτώμα, με κομμένο με "νυστέρι" κεφάλι. Ο νομικός μας σύμβουλος, μας είπε ότι πρέπει ν' απευθυνθείτε σ' έναν καλό δικηγόρο, γιατί είναι πιθανή η υποβολή μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμιση, δεδομένης και της εγκληματικής φύσης αυτών των ανθρώπων! Ο συντάκτης της ιατρικής στήλης μας είπε: "άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου".

 

Αυτά, μαζί με πολλά άλλα, χάσαμε.

Εις μνήμην.