Share |

Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για ΟΑΕΕ, Ερωτήσεις ενός "οφειλέτη" προς όλα τα κόμματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης μοίρασε χτες στους συγκεντρωμένους οφειλέτες μία ανακοίνωση για τα χρέη των επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ .

Τα ποιο σημαντικά σημεία - προτάσεις είναι:

  • - Αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ.
  • - Παροχή βιβλιαρίου υγείας σε όλους, ανεξάρτητα με το αν οφείλουν σε αυτόν.
  • - Διακανονισμό ώστε να μη χάνεται η ρύθμιση στην περίπτωση μικρής καθυστέρησης της εμπρόθεσμης καταβολής της δόσης.
  • - Χορήγηση του βοηθήματος και σε εκείνους που έχουν οφειλές ή της επιστροφής των χρημάτων που έχουν καταβάλει υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας.
  • - Πάγωμα όλων των αναγκαστικών κατασχέσεων ακινήτων.

-----------

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει δώσει ο ΟΑΕΕ σε εκπροσώπους Επιμελητηρίων, από τις 370.000 προειδοποιήσεις που έχει (ή πρόκειται να) αποστείλει, οι 150.000 αφορούν αδρανείς ασφαλισμένους. Πρόκειται για ασφαλισμένους που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν έχουν εισόδημα (όπως ο γράφων).

Ποια από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει αυτούς τις 150.000 ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου εισόδημα και επομένως δεν μπορούν να προβούν σε καμία ρύθμιση;

Επίσης, να λάβουμε υπόψη μας, ότι από τους υπόλοιπους 220.000 ασφαλισμένους υπάρχουν πολλοί (πάρα πολλοί) που μπορεί να λειτουργούν ακόμα επιχειρήσεις, αλλά, με το εισόδημα το οποίο έχουν, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε ρύθμιση.

Τέλος, σε όλους είναι γνωστό ότι η κατάσταση αδυναμίας εξόφλησης υποχρεώσεων θα αυξηθεί. Μία έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ) έδωσε ότι το 42% των καταστημάτων θα κλείσουν στο προσεχές μέλλον. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ, πριν λίγες μέρες, μίλησε για 3 εκατομμύρια επίσημα ανασφάλιστους, άλλα ανεπίσημα υπολογίζονται σε 6 εκατομμύρια.

Ποια από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ότι πολλοί από όσους οφείλουν στον ΟΑΕΕ είναι, ταυτόχρονα, οφειλέτες σε εφορίες, τράπεζες κλπ;

"Πάγωμα κατασχέσεων ακινήτων" ως πότε;

Έχει λάβει κάποιος από τους κομματικούς άρχοντες υπόψη του ότι μπορεί να είναι εκατομμύρια αυτοί που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση;

 

Είναι γνωστό ότι η απάντηση του Σαμαρά σε όλα αυτά είναι "έρχεται η ανάπτυξη", οπότε τα σεντούκια θα γεμίσουν χρήμα, οι επιχειρήσεις θα ανακάμψουν και τα χρέη θα εξοφληθούν. Τότε, "θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα" (από το Σαμαρά).  Κάπως έτσι τελειώνουν όλα τα παραμύθια.

Όμως, και ο κ. Τσίπρας έχει την ίδια άποψη. Και στην πρόσφατη συνάντηση του με τον κ. Σούλτς, όπου μάλωναν για το ποιος είναι πιο αριστερός, είπε:

  • "λύση είναι η ανάπτυξη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η καταπολέμηση της ανεργίας".

Ζήτησα τη βοήθεια ενός φίλου και δασκάλου γύρω από το πώς λειτουργεί και διακινείται το χρήμα και, ανάμεσα σε άλλα,  μου απάντησε:

  • ... Όσοι αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν περιουσία, μετά την απομείωση λόγω συμψηφισμού, να χαριστούν τα χρέη. Όσοι αντίθετα διαθέτουν περιουσία και δεν εξοφλούν να κατασχεθεί η περιουσία τους με εξαίρεση την πρώτη κατοικία.

   Στην πραγματικότητα, αυτό που λέει ο φίλος που δεν είναι πολιτικός, είναι αυτό που κρύβει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σκέφτονται όλα τα κόμματα και αυτό νομίζουν ότι πρέπει να γίνει πολλοί συμπολίτες μας.

Για όλους αυτούς, το "χρέος είναι χρέος, έχει δημιουργηθεί από ανικανότητα, από ιδιοτέλεια και με υπαιτιότητα των οφειλετών και με κάποιο τρόπο πρέπει να πληρώσουν, ακόμα και με την περιουσία τους". (Δεν θα πληρώσουν, μόνο αυτοί που δεν μπορούν να τους πάρουν περιουσία που δεν έχουν).

Η διαφορά του φίλου και του ΣΥΡΙΖΑ από τον Σαμαρά είναι ότι δεν προτείνουν να πάμε φυλακή.

 

Επειδή εμείς πίσω από τους αριθμούς, βλέπουμε ανθρώπους,

Επειδή ο Τσίπρας, ο Σαμαράς και όλοι οι όμοιοι τους πολιτικοί αρχηγοί, μας περνάνε για ηλίθιους, ας απαντήσουν στις πιο κάτω ερωτήσεις, πριν τους αποκαλέσουμε πράκτορες ολιγαρχικών τραπεζικών συμφερόντων (χάρη τους κάνουμε, δίνοντας τους τον απαραίτητο χρόνο να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν):

1. Πώς είναι δυνατόν να εξοφληθούν τα χρέη κράτους, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όταν το χρήμα που κυκλοφορεί είναι 22,5 δις ευρώ, ενώ το χρέος  των ιδιωτών είναι 250 δις προς τις τράπεζες (με ληξιπρόθεσμα τα 80 δις), τα ληξιπρόθεσμα χρέη των επιχειρήσεων προς την εφορία είναι 38 δις και είναι άγνωστο το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και εφορία;

2. Πώς με 22,5 δις ευρώ - τόσο είναι το χρήμα που κυκλοφορεί-  θα εξοφληθούν 250 δις δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα και 320 δις δάνεια προς το κράτος (σύνολο 570 δις συν όλες τις άλλες υποχρεώσεις που δημιουργούν οι τόκοι, οι φόροι και τα ταμεία);

3. Όταν και η τελευταία δεκάρα που κυκλοφορεί, είναι κάτι που μας δανείζουν κάποιοι λίγοι τραπεζίτες, με τι χρήματα θα έρθει η "ανάπτυξη"; Με τα δανεικά, που θα συνεχίσουν να αυξάνουν το χρέος όλων, και θα απαιτούν την πληρωμή του, με φυλακή, κατασχέσεις και τελικά την δουλοπαροικία όλων των Ελλήνων και την οριστική και αμετάκλητη υποδούλωση της Πατρίδας;

4. Τέλος, πριν τους αποκαλέσουμε συνειδητούς πράκτορες της διεθνούς ολιγαρχικής τραπεζικής αυτοκρατορίας, ας πάρουν θέση στις 4 πολιτικές προτάσεις, που έχουν θέσει οι "Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά" (Μην περιμένουν ότι θα τις ξεχάσουμε, όσοι είμαστε με την πλάτη κολημένη στον τοίχο):

- Το χρήμα να γίνει δημόσιο εργαλείο, δημοκρατικά διαχειριζόμενο και να πάψει να είναιεμπόρευμα στα χέρια λίγων. 

- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, διότι είναι προϊόν συμπαιγνίας πολιτικών και τραπεζιτών

- ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ως ότου έρθει η Δημοκρατία στην Ελλάδα και επανεξετάσει κάθε υπόθεση χωριστά, αποδίδοντας πραγματική δικαιοσύνη.

- Κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων, χαρατσιών, ΦΠΑ κλπ . Σε μια δημοκρατική πολιτεία, όπου το χρήμα θα είναι το δημόσιο εργαλείο που θα δημιουργεί το κράτος , αυτοί οι φόροι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Στη Δημοκρατία, η Πολιτεία φορολογεί με βάση το πραγματικό εισόδημα και όχι αυθαίρετα και ισοπεδωτικά, για να αμείβονται και να κερδίζουν οι λίγοι τραπεζίτες που δημιουργούν το χρήμα, όπως συμβαίνει σήμερα.

 

Αυτές οι πολιτικές θέσεις απέχουν πολύ από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο αυτού).

Υπάρχει κανένα λάθος στις προτάσεις αυτές; Υπάρχει κάποιο ψέμα;

Αν δεν απαντήσετε, να γνωρίζετε ότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Ίσως, κάποιοι κρίνουν απαραίτητη την αντικατάσταση σας. Ίσως, κάποιοι απελπισμένοι να αποφασίσουν να αντικαταστήσουν το ολιγαρχικό κομματικό καθεστώς, με τα πολλά πρόσωπα και το ίδιο αφεντικό. Ίσως, να θελήσουν να φτιάξουν ένα κόμμα, με μοναδικό πολιτικό σκοπό: Να παραδώσουν την εξουσία, τους νόμους και τις αποφάσεις στο λαό. Για την Απελευθέρωση της Πατρίδας και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

 

Odyssey, ένας χρεοκοπημένος, αλλά όχι (ακόμα) απελπισμένος.

 

 

Για τις απαντήσεις των κομμάτων, για απόψεις φορέων, ομάδων και προσώπων, για δηλώσεις συμμετοχής σε ένα διάλογο που πρέπει κάποτε να ξεκινήσει: ithacanet.gr@gmail.com

(Ή ας μας προσκαλέσει κάποιος άλλος, με τον ίδιο σκοπό)

 

Ότι και να λέμε, αν δεν γίνουμε πολλοί, ενωμένοι και οργανωμένοι, κάποιοι λίγοι και οι κομματικοί τους υπηρέτες, θα συνεχίσουν να εξαθλιώνουν πατρίδα και ανθρώπους.

 

 

(Εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

Σχόλια

Πολύ καλό το άρθρο. Μεστό, ώριμο, ορθολογικό. Με περίμενε στα "εισερχόμενά" μου σε μια στιγμή που είχα άλλα πράγματα στο μυαλό μου και άλλα σχέδια για τις δραστηριότητες των επόμενων ωρών. Όμως θέλω να γράψω ένα σχόλιο - μια παρατήρηση μάλλον - έτσι όπως μου έρχεται, πολύ πρόχειρα, και με βάση το γεγονός ότι δεν είμαι φανατικός και πολύ ενημερωμένος αναγνώστης του Ithacanet, λόγω ανεπάρκειας χρόνου.
Από τη θέση αυτή, της μη καλής ενημέρωσης σχετικά με την ύλη που διακινείται στον ιστότοπο και τις λεπτομέρειες των φρονημάτων που τον διέπουν, θα ήθελα να εκφράσω το ερώτημα, ποια είναι η άποψη του χώρου για τον Οργανισμό E.N.D. και για τη δυνατότητα απαλλαγής της πατρίδας και του λαού από τα γνωστά προβλήματα, μέσα από την αξιοποίηση της προσφοράς του γνωστού μεγάλου χρηματικού ποσού από μέρους του Οργανισμού E.N.D. Επίσης, ποια είναι η πρακτική στάση του ανθρώπινου δυναμικού απέναντι στο αίτημα του Οργανισμού για συσπείρωση του λαού με άξονα την πρότασή του για έξοδο από την κρίση και την μαζική άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της πρότασης.
Τα παραπάνω ερωτήματα σχετίζονται άμεσα με πρόσφατο άρθρο σας (E.N.D.: Η ελληνική γλώσσα δεν είναι γήινη γλώσσα - Είμαστε απόγονοι της Αυτοκρατορίας των Ελ, 14 Σεπτεμβρίου), στο οποίο γινόταν σχολιασμός, με αρκετά εμφανή ειρωνική διάθεση, της ομιλίας του προέδρου Μανώλη Λαμπράκη στα Χανιά. Επειδή δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάποιο άλλο άρθρο - ή άλλη ένδειξη - που να φανερώνει μια σοβαρή πρόθεση από μέρους σας αξιοποίησης του μοχλού που λέγεται E.N.D., αναρωτιέμαι αν όντως η προσέγγισή σας στον Οργανισμό E.N.D. περιορίζεται και εξαντλείται στη διατύπωση ειρωνικών σχολίων για την φρασεολογία ενός προσώπου, το οποίο τουλάχιστον βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με εσάς, με όλους εμάς.
Φιλικά
Νίκος Τσαουσάκης
Αθήνα

"Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται". Και όντας πνιγμένοι, από ένα αδιάφορο κομματικό σύστημα, διερευνούμε κάθε πρόταση, η οποία προτείνεται ως λύση.
Είναι γνωστές οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται πανταχόθεν για την υπόθεση της END, οι οποίες ενισχύονται από ομιλίες που παραπέμπουν στην μεταφυσική. Αυτό που γράψαμε εσείς το λέτε ειρωνεία. Εμείς θα του δώσουμε ένα πιο ήπιο χαρακτηρισμό.
Παρ΄όλα αυτά,
1. Στον αγώνα για τη Δημοκρατία και τη Λευτεριά δεν περισσεύει κανείς. Με τις διαφωνίες μας θα προχωρήσουμε και αυτό είναι ουσία της δημοκρατίας και η επιταγή των καιρών. Δίχως Ενότητα και ισότιμη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων ανθρώπων, το ποθούμενο δεν έρχεται.
2. Είμαστε σε επαφή με τον Δήμαρχο και με ανθρώπους που υποστηρίζουν την END. Απομένει σε όσους προσφέρουν κάτι "πολύ ωραίο για να είναι αληθινό" να αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Με καλύπτετε. Με ένα ειλικρινές χαμόγελο ευαρέσκειας απαντώ στην απάντησή σας κυρίως με την παρατήρηση, πως - κατά τη γνώμη μου οπωσδήποτε - δεν χωράνε πλέον επιφυλάξεις. Αν τα μέσα και οι πράκτορες του Συστήματος καταφέρνουν να μας κρατούν διαρκώς επιφυλακτικούς, επειδή σαν άνθρωποι που τα έχουμε τετρακόσια ψάχνουμε πάντα τη "γωνία στο δεκάρικο" (κατά την πολύ εύστοχη λαϊκή έκφραση), τότε το Σύστημα θα εξακολουθήσει να έχει το πάνω χέρι και αυτό ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για μας - λαό και πατρίδα. Προτείνω θαρραλέα ματιά στο βάθος του πράγματος και θαρραλέο διασκελισμό πάνω από τη μικρή αυτή απόσταση, που μας χωρίζει ακόμα από τους ισχυρούς συμμάχους μας: τα δώδεκα πρόσωπα που αποτελούν την E.N.D. Δώδεκα άνθρωποι, που έχουν βάλει το κεφάλι τους στον πάγκο του χασάπη, που λέει κι ο Σαββόπουλος, και από την αρχή του αγώνα τους απέβλεπαν στην υποστήριξη αυτού του ναρκωμένου λαού.

Όσον αφορά στην ενίσχυση των επιφυλάξεων από ομιλίες που παραπέμπουν στη μεταφυσική: Κατανοώ τη στάση σας. Κατά τη γνώμη μου η λύση βρίσκεται στη χαλάρωση του σφικτού εναγκαλισμού της νευτώνειας "δοκιμασμένης" φυσικής και στην αναζήτηση της αλήθειας που βρίσκεται στους επέκεινα του συμβατικού χώρους, η άγνοια περί των οποίων παρήγαγε τον όρο "Μεταφυσική". Εννοείται βέβαια, πως δεν είναι του παρόντος να επεκταθώ επ' αυτού. Θα πω μόνο, πως ο Λαμπράκης φαίνεται "να ξέρει πολλά". Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του στα Χανιά τόλμησε να θίξει θέματα, που κάποιους απλά τους άφησαν με το στόμα ανοιχτό και κάποιους άλλους τους γέμισαν με επιφυλάξεις. Περιττές επιφυλάξεις.

Παρ' όλα αυτά, έχω κι εγώ τις αντιρρήσεις μου σε ορισμένους ισχυρισμούς του Λαμπράκη, έχω τις επιφυλάξεις μου όσον αφορά σε ορισμένες απόψεις που υποστηρίζει (π.χ. ότι η βάση της Νέας Μάκρης έχει μετακινηθεί διακόσια μέτρα βαθύτερα στη γη) και έχω την ανάγκη να του ζητήσω μια πειστική τεκμηρίωση για κάποιες πληροφορίες που μεταδίδει (π.χ. ότι πριν από τον Πύργο της Βαβέλ μιλιόταν παντού η ελληνική γλώσσα). Όμως όλες αυτές οι προσωπικές μου αντιδράσεις δεν έχουν καμία σχέση με την ύπαρξη του εργαλείου της απελευθέρωσής μας και την ανάγκη αξιοποίησης αυτού του εργαλείου. Επισημαίνω δε, πως δεν υπάρχει μόνο ο "αλαφροΐσκιωτος" Λαμπράκης... Για τον λόγο του Σώρρα τι γνώμη έχετε;

Όσον αφορά στην άποψη πως "Απομένει σε όσους προσφέρουν κάτι "πολύ ωραίο για να είναι αληθινό" να αποδείξουν του λόγου το αληθές", προσωπικά θεωρώ ότι όλες οι αποδείξεις είναι δεδομένες (π.χ. αθώωση της E.N.D. στο δικαστήριο, αρχές καλοκαιριού) και περιμένουν τα μάτια μας να στραφούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι το μόνο που έχει απομείνει και είναι καθήκον μας.

Λοιπόν, αδέρφια, καλή η συσπείρωση και η οργάνωση εναντίον των τραπεζών και των δανειστών, όμως το Σύστημα κρατάει τώρα το καρπούζι και το μαχαίρι. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να κάνουμε τα χέρια του να παραλύσουν.

Επιδιώκοντας μια ενότητα ανθρώπων, με διαφορετικές προσεγγίσεις, ακόμα και σε σημαντικά θέματα, έχουμε καταλήξει να μιλάμε μόνο πάνω σε δύο πράγματα:
1. Το Χρέος που μας καίει όλους.
2. Την απάντηση, τη σύγκλιση των απόψεων και των γνωμών, θα τη δώσει μόνο ένα λειτουργικό σύστημα διαλόγου, ισηγορίας και δημοκρατίας.
Σε αυτή τη φάση, πραχτικά, λέμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το κοινό συμφέρον. Το πώς θα διαμορφώνεται κάθε φορά το επόμενο βήμα είναι υπόθεση όσων συμμετέχουν, ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, στη διαδικασία απελευθέρωσης πατρίδας και ανθρώπων.
Συζητάμε με όλους όσους νοιώθουμε ότι πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, προσευχόμενοι ότι κανείς μας δεν θα διαψεύσει τον άλλον (Κάτι, όμως, που μας συμβαίνει συχνά).
Το πολιτικό μέρος των απόψεων της END για το θέμα του χρέους και του χρήματος είναι η ουσία του προβλήματος που μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Ας αρκεστούμε σε αυτή τη συμφωνία και στο σχεδιασμό και συντονισμό δράσεων.
Σύντομα, θα κάνουμε μία ανάρτηση όπου θα δούμε, προς μεγάλη έκπληξη πολλών, ποιος άλλος συμφωνεί. Κι όσες επιφυλάξεις κι αν έχουμε, το λαμβάνουμε υπόψη. Η αλήθεια των δύο προϋποθέσεων που έχουμε θέσει δεν μπορεί να κρυφτεί και χαιρόμαστε όταν την επιβεβαιώνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.
Μένει στον καθένα να πείθει, κάθε μέρα, για την ειλικρίνεια του. Φυσικά, αυτό αφορά κι εμάς που γράφουμε, τώρα.
Τις διαφωνίες μας θα τις συζητάμε, χαλαρά, ως ότου τα θέματα που αναδεικνύονται ως σημαντικά θα τίθενται ενώπιον του λαού. Του μόνου αρμόδιου να αποφασίζει.

Λυπάμαι για την καθυστέρηση των απαντήσεών μου. Καθημερινά εκείνα που προλαβαίνω είναι πολύ λιγότερα απ' όσα θα ήθελα.
Ο διάλογος αυτός με έχει οδηγήσει στη χαρά της διαπίστωσης, ότι ανάμεσά μας υπάρχει ομοψυχία και ομόνοια. Όσον αφορά στο δικό μου μέρος, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος διάλογος πρέπει να κλείσει εδώ, επειδή, με δική μου υπαιτιότητα, έχει γίνει "κατάχρηση" του χώρου των σχολίων ενός άρθρου, δεδομένου ότι το άρθρο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την E.N.D. Θα περιμένω όμως με ενδιαφέρον την ανάρτηση, στην οποία αναφέρεστε - θεωρώντας ότι θα είναι μια ανάρτηση σχετική με την E.N.D. - για να συμμετάσχω θετικά και παραγωγικά (και με ειλικρίνεια) στην επεξεργασία του θέματος που θα θέσετε.
Είναι για μένα σημαντικό να διευκρινίσω, ότι η "επεξεργασία" ενός τόσο σοβαρού θέματος (συζητήσεις επί συζητήσεων και απόψεις επί απόψεων) δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ο σκοπός. Ο σκοπός πρέπει να είναι η κατάληξη σε συγκεκριμένες αποφάσεις επί του πρακτέου, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Θα κλείσω λέγοντας, ότι εχθές είχα μια συνάντηση με δυο φίλους για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ζήτημα της E.N.D., στην οποία διαπίστωσα ότι υπάρχουν κρυμμένα στο υπέδαφος των συνειδήσεων αρκετά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία, τα οποία πρέπει να τεθούν στα πρόσωπα της οργάνωσης, προκειμένου να απαντηθούν. Έχω φτάσει στο συμπέρασμα, ότι, για το σύνολο των σκεπτομένων και ανήσυχων πολιτών, αυτά τα ερωτήματα αποτελούν αλυσίδες στα πόδια, που εμποδίζουν το γρήγορο προχώρημα προς την οριστική επιβεβαίωση της λειτουργικότητας των ομολόγων της E.N.D. ως εργαλείου απελευθέρωσης και προς την χάραξη στρατηγικής στη συνέχεια, για την αποτελεσματική αξιοποίηση αυτού του εργαλείου.
Περιμένω με ενδιαφέρον την ανάρτησή σας. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν.
Φιλικά
Νίκος Τσαουσάκης