Share |

Μνημόνιο ή Τουρκοκρατία!!!

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

Ο κ. Παν. Γεννηματάς , επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, συχνά πυκνά χρησιμοποιεί βαθύτατα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πολιτικό σύστημα. Αυτές οι φράσεις του ενθουσιάζουν το "αντιστασιακό κοινό των bloggers" και οι δηλώσεις του αναπαράγονται με ενθουσιασμό.

Εδώ θα βρείτε μία."Σάπιες ηγεσίες ... Ανίκανες και δοσίλογες"!!!

Η ελαφρότητα των πολιτών συναγωνίζεται την κατευθυνόμενη "ελαφρότητα" των ΜΜΕ. Κανείς δεν προσέχει πως ο κ. Παν. Γεννηματάς είναι επίτιμος α/δρος διεθνούς τράπεζας και αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να περνά απαρατήρητο. Οι τραπεζίτες και οι εκπρόσωποι τους, όπως ο κ.Αλ. Παπαδόπουλος, ο κ. Μητσοτάκης κ.ά., δεν παίζουν. Έχουν στόχο. Και ο στόχος τους δεν είναι η "δημοκρατία", που δεν έχουμε, αλλά εμείς οι ίδιοι, τα παιδιά και οι επόμενες πολλές γενιές.

Θαυμάστε τους:

«Αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τα όσα προβλέπει το μνημόνιο για την εξυγίανση της οικονομίας της, τότε, με δεδομένη την οικονομική ανάπτυξη και γεωπολιτική ισχυροποίηση της γειτονικής μας Τουρκίας, η προοπτική μιας νέας τουρκοκρατίας δεν θα πρέπει να αποκλείεται για την χώρα μας».

Αυτό, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κ. Παναγιώτης Γεννηματάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου Αθαν. Παπανδρόπουλου, ο οποίος παρουσιάζει στο Κανάλι 10 την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική οικονομική πολιτική, ο κ. Παν. Γεννηματάς την χαρακτήρισε άτολμη και με πολλές καθυστερήσεις. Είπε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται «για μία πολιτική που δίνει έμφαση σε σχετικά εύκολα εισπρακτικά μέτρα όπως η φορολογία και οι εισοδηματικές περικοπές, παρά σε σοβαρές διαρθρωτικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις…».

Ο επίτιμος αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ διατηρεί έτσι πολλές επιφυλάξεις για το αν η Ελλάδα θα λάβει την δόση του δανείου που προβλέπεται στο μνημόνιο τον προσεχή Μάρτιο. «Αν αυτό δεν συμβεί, η χώρα θα μπει σε πολύ σοβαρές περιπέτειες», τόνισε. Προσέθεσε δε ότι στην σημερινή Ελλάδα επικρατεί πνεύμα γενικευμένου παραλογισμού, που είναι ενδεικτικό των δεινών που απειλούν την χώρα. Τόνισε επίσης ότι μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση φέρει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έκανε τα στραβά μάτια στις ελληνικές παρεμβάσεις των Συνθηκών και κυρίως αυτής του Μάαστριχτ.

Αναφερόμενος στο μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Παν. Γεννηματάς –που είναι και συγγραφέας του βιβλίου Αγωνία για την Ευρώπη– επισημαίνει τις καθυστερήσεις στις λήψεις αποφάσεων και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης για την οικοδόμηση μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης.

Η εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης», την οποία επιμελείται για λογαριασμό της ΕΕΔΕ η κ. Λίνα Τσαγκαράκη, που θα επαναπροβληθεί από το Κανάλι 10 το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, ώρα 15.00, είναι άκρως επίκαιρη και ενημερωτική.

πηγή: http://europeanbusinessreview.blogspot.com/2010/12/blog-post_9649.html

Μνημόνιο ή Τουρκοκρατία!!!

Και αυτός, όπως ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος, θεωρεί άτολμη την κυβέρνηση και προαναγγέλει δεινά. Εν ονόματι επερχόμενων δεινών, φτιάχνονται οι δικτατορίες.

Η σκληρή εφεδρεία της τραπεζοκρατίας κάνει αργά και σταθερά την εμφάνιση της, δημιουργώντας κλίμα, για την επιβολή , ακόμα χειρότερων μέτρων.

Όσο για το "κανάλι 10"  και το site από το οποίο πήραμε την είδηση , είναι προφανές τι υπηρετούν. (Για τον Παπανδρόπουλο, δεν θα πω τίποτα).

Θέλουν δικτατορία με την ψήφο μας.