Share |

Μπερδευτήκαμε κι εμείς

  • Το κείμενο που αποδώσαμε στο portoni ήταν ανακοίνωση του ΚΚΕ. Ισχύουν όσα γράψαμε. Το λάθος δικό μας. 
  • "Χωρίς εντολέα" δημοσκότιση έκαμε την εμφάνιση της στις ιστοσελίδες που στηρίζουν Καλαφάτη. Χωρίς ποσοστά για "Ριζοσπάστες ξανά" και "Λαϊκή Συσπείρωση"! Καλά. Έχουμε μιλήσει για το ρόλο των δημοσκοτίσεων στην στήριξη του Ολιγαρχικού  καθεστώτος. 
  • Στη Σάμη υπάρχει ένας υποψήφιος που διαφέρει από όλους τους άλλους. Ο 93χρονος(!) Στέφανος Γιακουμάτος. Αντάρτης, ποιητής και τεχνίτης του βιολιού. Ενεργός πολίτης, πλησιάζοντας τα 100. 

 

Τιμητική συμμετοχή του Στέφανου Ε. Γιακουμάτου στο ψηφοδέλτιο του Γεράσιμου Δημητράτου με τον συνδυασμό   «Ριζοσπάστες Ξανά» για τη Δημοτική κοινότητα Σάμης.
Γεννήθηκε το 1921 στη Σάμη Κεφαλονιάς
 
 Από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΑΜ –ΕΛΑΣ Κεφαλονιάς. Ήταν καπετάνιος λόχου στο μόνιμο ΕΛΑΣ διοίκησης Ιονίων νήσων και διαφώτιση τάγματος. Έδρασε στη Κεφαλονιά στη Λευκάδα και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της ιταλικής κατοχής φυλακίστηκε για 4 μήνες κατόπιν προδοσίας, στις φυλακές Αργοστολίου.
 
Διαφώνησε με την συμφωνία της Βάρκιζας και αντέδρασε για τη δημιουργία του δεύτερου αντάρτικου. Το 1948 εξορίστηκε στην Ικαρία και κατόπιν στη Μακρόνησο που αποφυλακίστηκε το 1951. 
 
Εργάστηκε σαν επιχειρηματίας με επιτυχία στην Αθήνα από το 1951 έως το 1996. Τιμήθηκε σαν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης από την πολιτεία το 1987, από το Δήμο Γλυφάδας όπου κατοικούσε και από το ΕΔΥΕΘΑ τον 8/1988 που του απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού1941-1945 για την συμμετοχή του σαν μέλος του Ε.Α.Μ και του Ε.Λ.Α.Σ.
 
Δημιούργησε τη μουσική σχολή στη Σάμη το 1983, μετά την τυχαία γνωριμία του με τον μαέστρο Γεράσιμο Αποστολάτο, που δίδαξε δωρεάν στη σχολή αυτή. 
 
Είναι ιδρυτικό μέλος(!) της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ που δημιουργήθηκε το 2011 για την διαγραφή του Ελληνικού χρέους.
 
Σήμερα είναι συνταξιούχος και ζει στη Σάμη Κεφαλονιάς γράφοντας ποιήματα, την αυτοβιογραφία του και παίζοντας βιολί για τους φίλους του.
  • Για πρώτη φορά, στα τέσσερα χρόνια παρουσίας μας στο διδίκτυο, το kefaloniapress κάνει έμμεση αναφορά στη χάρη μας. Να μη το ξαναπούμε: Αρνούμαστε τις ανώνυμες και ψευδώνυμες πολιτικές τοποθετήσεις. Ακόμα και όταν υιοθετούν τις απόψεις μας. 
  • Στους πονηρούς καιρούς που ζούμε, γράφουμε και υπογράφουμε με το όνομα μας. Αλλιώς, η σκοπιμότητα είναι άγνωστη. 
  • Μας έκαμε θέμα και το ΚΚΕ. Εμάς τους "στυλοβάτες της αστικής πολιτικής", όπως μας είχε χαρακτηρίσει. Καλά πάμε.