Share |

"Ναι μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο"

Το κείμενο μας γράφεται με αφορμή μία ανάρτηση στο: www.antinews.gr, όπου μπορείτε να το δείτε, πριν διαβάσετε το δικό μας.

Ο "επώνυμος", λέγοντας πως "Μπορούμε και να μην χρεοκοπήσουμε και να βγούμε  από το μνημόνιο", κατά βάση, έχει δίκιο. Επικαλείται για την άρνηση πληρωμών, πως η στάση μας θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις διεθνείς αγορές.

Το πρόβλημα των "αγορών", από μια πιθανή στάση πληρωμών της Ελλάδας, το έχουμε εντοπίσει, χρησιμοποιώντας, τους φόβους του κ. Morgan της γνωστής Morgan Stanley, σε παλιότερη ανάρτηση μας

Τι δε λέει το κείμενο, γεγονός που δίνει την εντύπωση πως στην Ελλάδα κάποιοι θέλουμε να γίνουμε "μπαταχτσήδες", που δανείστηκαν και δεν πληρώνουν; 

Δεν λέει, λοιπόν, το κείμενο δύο σημαντικά πράγματα: 

α) Δεν χρωστάμε. Οι αγοραπωλησίες ομολόγων ήταν και είναι επιχειρηματικές κινήσεις και όχι "δάνεια". Ρισκάρουν αυτοί που αγοράζουν, όπως ρισκάρει κάθε ένας που επιχειρεί. Αυτός είναι ο λόγος, που τα ομόλογα δεν καλύπτονται από εγγυήσεις και υποθήκες και κατασκευάστηκε όλος αυτός ο εικονικός "κόσμος" της αντασφάλισης, των cds's κλπ. Οι κάτοχοι ομολόγων, αλλά και οι μη κάτοχοι κερδοσκοπούν επί χρόνια επί των ομολόγων, ανεξάρτητα από τη συμφωνία που έκαναν με το κράτος που τα έχει εκδώσει. 

  • Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες, όταν τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ, η κυβέρνηση, τα κόμματα, οι καθηγητάδες και οι λοιποί εκπρόσωποι του ολιγαρχικού μας πολιτεύματος ξεκινούν τη συζήτηση, με αφετηρία το "χρέος" μας. 
  • Πρέπει να αντισταθούμε στην πλύση εγκεφάλου, διαδίδοντας ο καθένας μας την αλήθεια και αποσπώντας από την τηλεόραση τα "καμένα" μυαλά των ανθρώπων. Και στην Ελλάδα , με την συνειδητά ελλειμματική παιδεία και παραπληροφόρηση, τα καμένα μυαλά είναι πολλά.  

 

β) Το δεύτερο πράγμα που δεν λέει η ανάρτηση στο antinews.gr είναι πως δεν χρωστάμε και για πολιτικούς και ηθικούς λόγους.

 Αμφισβητούμε τις νομικές και κοινωνικές συμβάσεις που διέπουν τη διαχείριση του χρήματος, τις οποίες έχουν υπογράψει αχρείοι πολιτικοί, χωρίς καμία δημοκρατική εξουσιοδότηση και με τη συναίνεση όλων των κομμάτων, που έχουν αφαιρέσει το θέμα από την πολιτική ατζέντα.  

Να μας εξηγήσουν ΟΛΟΙ, πολιτικοί, κόμματα, καθηγητάδες και "οικονομολόγοι, γιατί το ευρώ και γενικά το διεθνές χρήμα πρέπει να είναι δημιούργημα και να παραμένει ιδιοκτησία των τραπεζιτών, οι οποίοι τα έκαμαν μπάχαλο, με τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια και τις φούσκες, καταστρέφοντας την ζωή των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη; 

Μια σοβαρή εξήγηση, δε θα μας χάλαγε. Αν τους έχει μείνει σοβαρότητα και επιστημοσύνη. 

 

- Μας αρκούν αυτοί οι δύο λόγοι, για να αμφισβητούμε εμπράκτως το δημόσιο "χρέος".

- Αρκούν αυτοί οι δύο λόγοι, για να απαιτούμε πάγωμα χρεών επιχειρήσεων και ιδιωτών, ως ότου αυτά επανεξετασθούν, ένα προς ένα,  όταν εγκαθιδρυθεί η δημοκρατία. 

 

ΥΓ: Στο antinews.gr δεν πρόκειται να δείτε κείμενα - αναρτήσεις, που να αμφισβητούν τη διαδικασία και τη σχέση χρήμα-χρέος. Όταν μια ιστοσελίδα, ένας απλός επαγγελματίας των ειδήσεων ζει αποκλειστικά, σχεδόν, από διαφημίσεις των τραπεζών, είναι ανθρώπινο και φυσικό να έχει κάποια δυσκολία στην αμφισβήτηση του τραπεζικού συστήματος.