Share |

Οι "αναταράξεις"

Όταν κάποιος αναδημοσεύει ή προωθεί ένα άρθρο το κάνει γιατί το θεωρεί σημαντικό.

 

Τα τεκταινόμενα εντός ΣυΡιΖα δεν συνιστούν "εσωστρέφεια". Αφορούν όλη την Κεφαλονιά.

Όπως αφορούσαν όλη την Κεφαλονιά, οι μάχες που δίνονταν και δίνονται μέσα στη ΝΔ, για το σε ποιανού τα χέρια θα πέσει το κόμμα.

Ο κ. Πουσναράς, μέλος του ΣυΡιΖα, θεώρησε σημαντικό να προωθήσει άρθρο του "Ανεξάρτητου" που βρήκε στο προφίλ του εκδότη Μπάμπη Παπαδόπουλου. Ο κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος έπαψε, μετά πό λίγο, να το θεωρεί σημαντικό και το αφαίρεσε από το προφίλ του στο facebook. Ευτυχώς, έπεσε στην αντίληψη μας, από την πολύ αγάπη του κ. Πουσναρά:

“ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ” ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ: “ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ-ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ-ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

Με άλλα λόγια, ο Λυκούδης έχει άποψη και πληροφόρηση, για όσα συμβαίνουν στον ΣυΡιΖα. Και εκδηλώνεται στο πλευρό του "νέου" ΣυΡιΖα, του Θόδωρου και του Βασιλάτου. Με τρόπο "αντικειμενικό".

Στην πραγματικότητα, αποκαλύπτει και περιγράφει και υπερασπίζεται τις προθέσεις, το σχεδιασμό και τον τρόπο, με τον οποίο ο ΣυΡιΖα θα μετατραπεί σε αρεστό στον Λυκούδη κόμμα.

Το άρθρο διδάσκει καθεστωτική πολιτική και μας δείχνει το πώς και από ποιους ένα ριζοσπαστικό κόμμα γίνεται ή πρέπει να γίνει νερόβραστη πολιτική σούπα: 

1. Κατ' αρχήν, επίθεση στους ενοχλητικούς: "Απομονώνεται" και "αποδοκιμάζεται" ο Δημητράτος, από την πλειοψηφία του κομματικού μηχανισμού, αλλά και "μεγαλοστελεχών" (τρομάρα τους).

Σύμφωνα, λοιπόν, με κάποια "μεγαλοστελέχη", "που δεν είναι λίγα", ο Δημητράτος "ευτέλισε το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και εξέθεσε τον ΣυΡιΖα". Προφανώς, στις ιδιωτικές συζητήσεις, όπου ειπώθηκαν αυτά ήταν παρών ο "Ανεξάρτητος" ή του τα μετέφεραν. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με την κλασσική μέθοδο της "διαρροής": "Βάζουμε άλλον να τα πει, για να μην εκτεθούμε".

Ναι! Τον Δημητράτο περίμενε ο καταξιωμένος θεσμός για να ευτελιστεί. 

Το "χειρότερο", μας λέει το άρθρο, είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν «σε μία εποχή που λειτουργώντας ως κόμμα εξουσίας έχει αρχίσει να αναπροσαρμόζει πολλές από τις βασικές αρχές του και θέσεις και να μην υποστηρίζει τόσο φανατικά όσο παλαιότερα, τις “αντιμνημονιακές κορώνες”».

Αυτή η φράση "είναι όλα τα λεφτά".

Όπως λέει και ο κ. Μάκης Βασιλάτος, "δεν χρειαζόμαστε "αριστερόμετρο" για την ένταξη νέων μελών". Μπάτε σκύλοι αλέστε.

Τα "μεγαλοστελέχη", τελικά, μιλούν πολύ και ακούγονται από το εκδοτικό σύστημα του Λυκούδη να λένε:

«οι “ανένδοτοι” κατά του Μνημονίου και της Τρόικας είναι έξω από τον χαρακτήρα της χθεσινής εκδήλωσης ορκομωσίας».

Μπράβο παιδιά! Βάλτε κι άλλο νερό στο κρασί των μνημονίων και της τρόικας. Ένα κόμμα εξουσίας δεν μπορεί να τα βάζει με την τρόικα και τα μνημόνια. Να ξεχάσετε τον παλιό καλό ΣυΡιΖα. Τώρα, έχει να διαχειριστεί την εξουσία. Οι "αντιμνημονιακές κορώνες" αλλού. Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Κι αν τα στελέχη δεν  έχουν πει όλα αυτά, είναι καιρός να αρχίσουν να τα λένε. (Αλλά, δεν μπορεί να τα έβγαλε από το κεφάλι της η έγκριτη εφημερίδα).

Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις των "μεγαλοστελεχών", μαθαίνουμε: "για την ώρα, δεν τίθεται θέμα διαγραφής Δημητράτου από τον ΣυΡιΖα". Όμως, για να μην ξεχνιέται ο Δημητράτος, πρέπει να ξέρει ότι «έχει μπει για τα καλά στο “μικροσκόπιο” της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Εδώ, θα ανοίξουμε μια παρένθεση, για να μην κάνουν όρεξη μερικοί. Από το καταστατικό του ΣυΡιΖα:

  • «Κάθε μέλος του κόμματος έχει δικαίωμα: Να εκφράζει δημόσια την προσωπική του άποψη σε περιπτώσεις που διαφωνεί, λέγοντας ταυτόχρονα τη συλλογική απόφαση. Όσοι μειοψήφησαν, έχουν δικαίωμα να μη συμμετέχουν στην εφαρμογή της απόφασης με την οποία διαφώνησαν, με δεδομένο ότι δεν υλοποιούν στην πράξη την άποψη που μειοψήφησε».

 

2. Γράφει ο έγκριτος "Ανεξάρτητος": «ο νέος Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος είναι κάθετα αντίθετος με την ενέργεια του Μάκη Δημητράτου, καθώς ο ίδιος προχώρησε στην ορκομωσία της νέας Περιφερειακής Αρχής με τους κανόνες που ορίζει η κείμενη νομοθεσία και χωρίς ανούσιες “επαναστατικές”  κορώνες».

Προφανώς, ο Θόδωρος είναι "κάθετα αντίθετος" και με τον όρκο που έδωσε η κυρία Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, πρώην βουλευτής του ΣυΡιΖα. Εδώ βλέπουμε τι μπορεί να πάθει κάποιος, όταν υπηρετεί τους "κανόνες", την "κείμενη νομοθεσία" και τις δικές του πονηρές σκοπιμότητες!

Ας υπενθυμίσουμε τις "ανούσιες επαναστατικές κορώνες" του Δημητράτου:

"Ορκίζομαι για την απελευθέρωση της πατρίδας από το δόλιο χρέος, από την εξάρτηση, την υποτέλεια και την κατοχή".

Για αυτούς, εντός και εκτός ΣυΡιΖα, που πανηγυρίζουν για την "αναπροσαρμογή των βασικών αρχών και θέσεων του ΣυΡιΖα", ο λαός δεν υφίστανται της συνέπειες ενός δόλιου χρέους και μιας κατοχής. Και, με πράξεις και δηλώσεις, συναινεί και ο Θόδωρος. Ήταν πολύ σημαντικό για τον Θόδωρο να εκφράσει τη διαφοροποίηση του δημόσια.

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, η διαπίστωση του Δημητράτου επιβεβαιώθηκε:

"Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο διαφορετικές καταστάσεις ανθρώπων: αυτοί που μάχονται με το λαό και οι απόντες που χτίζουν συμμαχίες με τον κόσμο της διαπλοκής και της συγκυβέρνησης " .

Όσο για το πόσο "ανούσιες" είναι οι δηλώσεις Δημητράτου, θα φανεί στην πράξη.

 

3. Αφού οι αλληλοϋποστηριζόμενοι και συνοδοιπορούντες, Λυκούδης και Θόδωρος, έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους Δήμο και Περιφέρεια, απομένει η βουλευτική έδρα. Και, για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τον επόμενο στόχο, γράφει η έγκριτη εφημερίδα: «πρωταγωνιστικό ρόλο στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αναλαμβάνει ο αρχιτέκτονας Μάκης Βασιλάτος»... «Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που συνδέουν αυτή την έντονη δραστηριοποίηση του Μάκη Βασιλάτου, με τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές και με πιθανή επιθυμία του να είναι στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεφαλονιά».

Αυτό το τελευταίο δεν είναι καινούριο. Το είχαμε γράψει. Πάλι, με τη μέθοδο των διαρροών στην εφημερίδα "Κεφαλονιά", και αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είχαν δώσει το σύνθημα για την άλωση και της βουλευτικής έδρας. Έγραψε τότε η εφημερίδα:

  • «η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για να σταματήσει αυτή η εσωκομματική κρίση. Αντίθετα, μάλιστα, αρκετές φορές ανακατεύει περισσότερο τα πράγματα σε σημείο να μην γίνεται αρεστή από καμία εκ των δύο εσωκομματικών παρατάξεων».

Είχαμε γράψει ότι "δια χειρός" Βασιλάτου βγήκαν τρία κείμενα σε μία μέρα.

Οι 7 συνυπογράφοντες διατήρησαν την "ιεραρχία" στη σειρά των υπογραφών. Ο πρώτος ήταν ο συντάκτης των επιστολών και οι δύο πρώτοι θα ήθελαν να είναι αυτοί που θα αντικαταστήσουν την κ. Θεοπεφτάτου.

 

Συμπέρασμα: Ο Λυκούδης είτε γνωρίζει και συμφωνεί με προθέσεις και σχέδια είτε τα προτείνει και, σίγουρα, συμμετέχει, στηρίζοντας Θόδωρο.

Αυτά, γιατί δεν είμαστε βλάκες.

 

(Εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)