Share |

Οι "ρωσόφιλοι" και ο Πούτιν

Απόγονοι της κοτσαμπάσικης πολιτικής σκηνής των πρώτων χρόνων της απελευθερωμένης από τους Τούρκους Ελλάδας, επανεμφανίζονται με ιδιαίτερο ζήλο, σήμερα.

Στη λογική των ρωσόφιλων, αγγλόφιλων και γαλλόφιλων κομμάτων, σήμερα επανέρχεται με σχετική ένταση, διάχυτη σε όλο το πολιτικό φάσμα, η ρωσόφιλη εκδοχή της υποτελούς, μικρής πλην έντιμης Ελλάδας.

Επικαλούνται την εμφάνιση του ρώσικου στόλου στην ανατολική Μεσόγειο, για να πεισθούμε πως ήρθε για να προστατέψει την Ελλάδα και τη μη χαραγμένη ελληνική ΑΟΖ.

 

Δεν διστάζουν να προβάλλουν τις αυτοκρατορικές απαντήσεις σε δημοσιογράφους, που θέτουν ζητήματα ουσίας, όπως το θέμα της Τσετσενίας, πιστοί στη λογική των δύο κόσμων και της σύγκρουσης πολιτισμών.

Όλα αυτά συμβαίνουν ή λέγονται, παρακάμπτοντας την ουσία του πολιτεύματος που έχει εγκαθιδρύσει ο Πούτιν στην Ρωσία: Ένα  ολιγαρχικό καθεστώς, κράμα σταλινισμού και φασισμού, με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Είναι επικίνδυνο να είσαι αντίπαλος του Πούτιν στη Ρωσία του σήμερα. Μπορεί να δολοφονηθείς ή να προγραφείς, από νεοναζιστικές ομάδες, που επιδιώκουν την καθαρότητα της ρώσικης φυλής.

Έκαμε εκλογές ο Πούτιν και έλαβε το οριακό 49.67% έναντι του 64,% που είχε το 2007.

 

Το αποτέλεσμα ήρθε εν μέσω καταγγελιών για εκλογικές "παρατυπίες".

τα κόμματα τις αντιπολίτευσης έχουν καταγγείλει περιστατικά εκλογικών παρατυπιών. Η  ανεξάρτητη οργάνωση παρατηρητών (Golos), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει καταγράψει περισσότερες από 5.300 καταγγελίες που αφορούν την προεκλογική και εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Golos κρατήθηκε για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Μόσχας, με τις Αρχές να ζητούν να εξετάσουν τον φορητό υπολογιστή της.

Την Κυριακή καταγγέλθηκαν ακόμη και κυβερνοεπιθέσεις σε αντιπολιτευόμενους ή ανεξάρτητους δικτυακούς τόπους, όπως του ραδιοσταθμού Ekho Moskvy, ενώ συνελήφθησαν δεκάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης σε συγκεντρώσεις που κατέστειλαν οι Αρχές.

«Έχουμε λάβει χιλιάδες τηλεφωνήματα από τοπικά γραφεία, τα οποία επιβεβαιώνουν τεράστιες παραβάσεις και απάτες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος, Ιβάν Μελνίκοφ στην ιστοσελίδα του κόμματος. «Κατά τη διάρκεια της ημέρας νιώθαμε σαν να λαμβάναμε ανταποκρίσεις από εμπόλεμη ζώνη» πρόσθεσε.

 

Είναι γνωστός ο τρόπος της αντιμετώπισης των αντιφρονούντων στον Πούτιν, με τη μέθοδο της τρομοκρατίας και της καλλιέργειας ενός κλίματος φόβου.

Αν μέσα στο φόβο και τον τρόμο, το καθεστώς Πούτιν λαμβάνει αυτό το ποσοστό, με όποιες ακόμα παρατυπίες έχουν γίνει, τότε ο αυτοκράτωρ Πούτιν, πρώην στέλεχος της KGB,  είναι βέβαιο έχει χάσει την καλή μαρτυρία μέσα στο λαό του.

 

Ακολούθησαν διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και ο Πούτιν κατέβασε στη Μόσχα τις ειδικές δυνάμεις του στρατού!

Όχι, βέβαια, για να επιτεθούν στους αντιφρονούντες, αλλά για να προστατέψουν τον πολίτη. Κάθε ομοιότητα με άλλες χώρες και άλλα καθεστώτα είναι συμπτωματική.

Αν και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Πούτιν δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις πρέπει να παύσουν, οι διαδηλωτές αψήφησαν το στρατό και κατέβηκαν στους δρόμους. Εκατό και πλέον οι συλλήψεις.

Οι μονάδες των ειδικών δυνάμεων «δεν έχουν παρά έναν και μοναδικό σκοπό: να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών», καθώς η πόλη έχει τεθεί σε κατάσταση «αυξημένου συναγερμού», δήλωσε ο αξιωματικός Βασίλι Παντσέκοφ στο πρακτορείο Ιντερφάξ, έπειτα από πληροφορίες σχετικά με στρατιωτικά μεταγωγικά οχήματα που κατευθύνονται προς τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, εκπρόσωπος του Πούτι υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις πρέπει να σταματήσουν, καθώς και ότι πλέον οι κοινωνία χρείζεται να εκσυγρονιστεί. Όμως, ο κόσμος εξακολούθησε να διαδηλώνει και όπως αναφέρει το BBC, περισσότερα από 100 άτομα έχουν συλληφθεί. Μεταξύ αυτών και ο βετεράνος φιλελεύθερος πολιτικός, Boris Nemtsov.

Αυτός θα μας "σώσει"!

Ας μη φροντίσουμε να σωθούμε μόνοι μας.

Είναι άλλο να αξιοποιείς τα διεθνή γεωπολιτικά σχέδια των ισχυρών και τις όποιες αντιθέσεις τους, στηριγμένος στις δικές σου δυνάμεις και άλλο να περιμένεις τη ρώσικη αρκούδα να σε σώσει.

Δημοκρατία Παντού.

 

 

(Εικόνα ΔΟΝ ΨΥΧΩΤΗΣ)