Share |

Ομόφωνη απόφαση: Θόδωρος über alles

Ἐκεῖ ποῦ μᾶς χρωστάγαν μᾶς πήραν καὶ τὸ βόδι.

(Λαϊκή παροιμία)

Το απόσπασμα της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, που αφορά τις δημοτικές εκλογές στην Κεφαλονιά

  • Η μικρή εκλογική απήχηση των Ριζοσπαστών ξανά οφείλεται :
  • 1.      στην καθυστερημένη εμφάνιση του ψηφοδελτίου λόγω ,κυρίως,της συζήτησης αν θα διασπαστεί ο ενιαίος δήμος σε τρείς η τέσσερις,
  • 2.      στο γεγονός ότι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ηταν αντίστοιχη σε αριθμό, εμπειρία και γνώση με το απότομο εύρος της εκλογικής του δύναμη, σε αντίθεση με τις πελατειακές δυνατότητες που ανέπτυξαν οι άλλοι συνδυασμοί και οι παλαιοκομματικοί τοπάρχες τους.
  • 3.      στην χαλαρή σύνδεση της οργάνωσης μας με την κοινωνία και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που επέτρεψε την λεηλασία του χώρου μας από τις πελατειακές δυνάμεις των παλαιοκομματικών.
  • 4.      στην απουσία ευρύτερων συμμαχιών,
  • 5.     στην μη ταύτιση του από πολιτική άποψη με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο λόγω της στήριξης του από συμπολίτες που ανοικτά και δημόσια κατέκριναν το κόμμα μας όσο και λόγω πολιτικών θέσεων που διακηρύκτηκαν από το ψηφοδέλτιο ( κοπή τοπικού νομίσματος),
  • 6.      και φυσικά στην επιτελική ομάδα που δημιουργήθηκε  και η οποία δεν μπόρεσε να στηρίξει επαρκώς τόσο την συγκρότηση  του ψηφοδελτίου όσο και θέματα τεχνικού χαρακτήρα που είχαν σαν αποτέλεσμα την απόρριψη μέρους των υποψηφίων η την τοποθέτηση άλλων σε άσχετες περιοχές.
  • Η προσπάθεια που έγινε να μετατεθούν οι ευθύνες για την εικόνα αυτή σε συντρόφους του Περιφερειακού ψηφοδελτίου με απόδοση και πρόθεσης για κτύπημα των Ριζοσπαστών Ξανά υπέρ άλλων δημοτικών ψηφοδελτίων, η διασπορά φημών (και μέσω του διαδικτύου) για «ανταλλάγή» ψήφων ηταν κομματικά και πολιτικά απαράδεκτη, εμπόδισε την συσπείρωση των κομματικών δυνάμεων στον κοινό στόχο, εμπόδισε την ΝΕ να λειτουργήσει σε κρίσιμες στιγμές , δηλητηρίασε τις σχέσεις μεταξύ μας και οπωσδήποτε επηρέασε  αρνητικά την εκλογική επίδοση μας.
  • η ΝΕ καταδικάζει και απορρίπτει αυτές τις πρακτικές.

----

ITHACANET

Ο Παπαδόπουλος, ο Χίτλερ και ο Στάλιν δεν είχαν καταφέρει ομοφωνίες της τάξης του 100% .

Το κατάφερε ο Θόδωρος στο κόμμα που κόπτεται για την πολυφωνία και τις τάσεις του!

Μα, ούτε ένας με τον Δημητράτο;

Αυτό πρέπει να καταγραφεί ως πρωτοποριακό και πρωτοφανές γεγονός στην παγκόσμια πολιτική ιστορία. Να διδάσκεται στα θρανία της ορθής καθεστωτικής πολιτικής και να εμπνέει ζηλωτές μιας σπουδαίας δόξας. 

Κατά τα άλλα για το τι συνέβη στις δημοτικές εκλογές, ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι.

Αντιγράφουμε από προφητικό κείμενο εργάτη του Φι.Κ.Ο.:

...η έρευνά της για την εκλογική «αποτυχία» των «Ριζοσπαστών» επηρεάστηκε, ηθελημένα ίσως, από εκείνους που προσπαθούν να συσκοτίσουν τα γεγονότα, αποδίδοντας μομφές παντού εκτός από τους εαυτούς τους. 

Εξηγούμαι όσο μπορώ:
Είναι γεγονός ότι η γνήσια, διεκδικητική, αγωνιστική φωνή του κ. Δημητράτου και των πραγματικών του φίλων ξεχώρισε από την αρχή των εκλογών. «Θάφτηκε» όμως, για λόγους που το άρθρο γνωρίζει, αναφέρει, αλλά μετά τους παραμερίζει και με την αριθμολαγνεία του καταλήγει στον φταίχτη: Το ΦΙΚΟ(Σ) φυτεψίμι των Ισχυροκεφαλονιτών.
Μήπως όμως η εθελοτυφλία αυτή της συντακτικής ομάδας του άρθρου – αλγόριθμου είναι και το πρόβλημα των «Ριζοσπαστών»;;
Όλη η νήσος βοούσε προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασπαστεί σε «Σύριζα εσωτερικού» και «Σύριζα εξωτερικού». Στη σκέψη κάθε Κεφαλονίτη ήταν ο φημολογούμενος ρόλος του κ. Γαλιατσάτου ως «φυτεύματος» του κ. Λυκούδη. Γιατί ουδείς εκ των «Ριζοσπαστών» δεν διέψευσε ή επιβεβαίωσε ευθέως τη φήμη;; Γιατί το πρόβλημα αναφέρεται τώρα, κατόπιν εορτής, ακροθιγώς, μόνο και μόνο για να καταλήξουμε στο ΦΙ.Κ.Ο. φταίχτη; Φταίχτη γιατί τόλμησε να μπει σε ξένα χωράφια, αυτά των «επαγγελματιών» πολιτικών;;
Μήπως, λέω μήπως, οι «Ριζοσπάστες Ξανά» (εσωτερικού) φοβούνται να χαλάσουν την «ενότητα» (μαύρη ενότητα) του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, που πλέει πλησίστιος προς την πολυπόθητη Κυβέρνηση και γι αυτό κύπτουν την κεφαλή προς φάπα;;"

(υπογραμμίσεις δικές μας)

Κύπτουν...κύπτουν,συναγωνιστή... "Για την ενότητα (μαύρη ενότητα)"... Αυτή τη ρημαδιασμένη, την δίχως όρους, όρια, αρχές , που άλλο σκοπό δεν έχει, πλην αυτού της  εξουσιολαγνείας κάποιων.

Τελικά, στα κοτέτσια ένας είναι ο κόκκορας και πολλές οι κότες.

Υπάρχει και η "ψυχολογική ερμηνεία", δοσμένη από έναν Άγιο:

Όπου υπάρχει συνδρομή ποιμένων, εκεί υπάρχει και ασφάλεια προβάτων

(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

 

Όπως θα καταλάβατε η φράση "λόγω της στήριξης του από συμπολίτες που ανοικτά και δημόσια κατέκριναν το κόμμα μας" αφορά την αφεντιά μας. Είναι μεγάλη μας τιμή να γινόμαστε θέμα  στις βαθυστόχαστες αποφάσεις της Ν.Ε.  του ενός ανδρός.

Είμαστε οι βασικοί υπεύθυνοι της ήττας και ο Δημητράτος έπρεπε να μας αποκηρύξει, μετά βδελυγμίας. Αυτό το τελευταίο δεν το λέμε εμείς. Οι "συνοδοιπόροι" το απαίτησαν από τον Δημητράτο, πριν και μετά τις εκλογές.

 

Για την ώρα, εμείς αλλάζουμε τα φώτα στην παροιμία: Όσα ξέρει ο κόσμος όλος κάνει πως δεν τα ξέρει ο νοικοκύρης.

Ψυχαγωγικό πρόγραμμα, προσεχώς, με τίτλο:

ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ (αυτός που θα σας πάρει και θα σας σηκώσει).

Τώρα, που καλοκαίριασε στα διαλείμματα για γλύψιμο, αντί για γλιφιτζούρια κερνάμε δροσιστικό υποκατάστατο(προσφορά του Ληξουριώτη Δον ΨΥΧΩΤΗ: παγωτό σε ρυθμούς και χρώματα μουντιάλ. "μπάλα είναι και γυρίζει") :

=========

Αν αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στην αδικία νικηθούν δεν σημαίνει πως η αδικία έχει δίκιο. 
ΜΠΕΡΤΟΛ ΜΠΡΕΧΤ